Var. Karadeniz Samsun, Sakarya, Ödemiş, Bayındır, Yalova buralar ülkemizde, vegetasyon süresinin en uzun olduğu yerlerdir. Dikkat ederseniz buralarda Süs bitkileri üretimi yaygınlaşmıştır. Bu Tarım Ekonomisi ile de ilgili bir durumdur. Bir tarım ekeonomisti tezine göre tarımın en karlı sektörlerinden ikisi Süs bitkisi üreticiliği ve Hayvancılıktır.
Buralarda bu sektörün yaygın olması tesadüf olmasa gerek
Yani hayvancılık zaten hiç yok değil, ama karlı başka bir sektörde üretim yapıyorlar.
Ayrıca Türkiyenin yükselti farkları bir avantajdır. 6 ayı bulmamızı sağlar. yani yaylacılık gibi. düşük rakımlardaki meralar kuruyunca yaylalara götürülür hayvanlar. Doğu Karadenizde yaylacılık devam ediyor. Fakat onlar Jersey yapıyorlar.
48. mesajda
demiştim. [MENTION=74079]muratardahan[/MENTION] kardeşimiz 6 ayı bulduk mu şükrediyoruz diyor. Belki bazı yıllar buluyorlardır. O bölgedeki kardeşlerimize sormak lazım. Bir mesajında da yaylaya götürdüklerinden bahsettiydi. O bölgede onlar yaşıyor, ona sormak lazım ama benim gibi mistır muhaliflere çok kızıyor
siz sorabilirsiniz.
Etçi damızlıklarımız da en çok bu bölgede zaten. Kars malı diyoruz. Bu illerde devletin de çalışmaları olmuş önceki yıllarda. Bir çok etçi ırkın kanı var bu melezlerde. Genellikle montofon, yerli kanı daha fazladır ama, Türkiyede safını çok zor bulacağımız Piedmentosa kanı bile var bu melezlerde. Belki üreticilerin bazıları, kendi hayvanının bu kanı taşıdığını bile bilmiyordur. Herşeyi biz biliriz ya
bir kardeşimizin dediğine göre.