Akaryakıta çifte zam

uretenin deposunda durmasiyla aracinin deposunda durmasi tamamen farklı bişey çiftçi üretip o fiyattan verince kazanamicagini düşünüp beklemesinde stokculuk olmaz petrolde keza öyle uretici firmalar kar etmicegini düşünse (petrolde oyle bir durum yok) urunu piyasaya surmezler aracı bayilerin de zaten kar marjlari suan devlet tarafindan garanti altinda yeni düzenlemeyle araci komisyonlari kaldırıldı buna rağmen yarin daha pahalıya saticam diyip urunu piyasaya surmezsen bu stokculuk olur
Az önce de yazdım , ya okumadınız ya da anlamadınız.

Stokculugun amacı piyasadan malı komple çekersin, mal piyasada karaborsaya düşer el altından az az zamlı fiyattan verirsin , malın fiyati tavan yapınca malı surer piyasadaki arzı karşılarsin ve sonuç olarak piyasada mal olduğu için fiyati düşer. Ondan sonra da sen düşük fiyattan alirsin ticaretin de devam eder. Sattığın yüksek fiyatta sana kar kalir ve sen yine eski fiyattan almis olursun. Stokculuk budur. Daha ne kadar anlatayım. 9 günde 7 zam gelmiş bu süre içinde malı piyasada bulduğuna göre stokculuk değil. Sorun 6 ay önce 8 lirayken suan 23 lira olması. Ha dediğiniz gibi 22 den vermedi 23 ten verip daha çok kar etmek istiyor , 15 lira zarar etmedim 14 lira zarar ettim diye de kimseye stokçu vs demem, neden 14 lira zarar ediyorum diye sorarım.

Burada boşuna birbirimizi kırıyoruz
aslında hepimizin sorgulaması gereken şu bizde petrol fiyatları düşecek mi?

> petrol neden bu kadar arttı ?
> Brent petrol artıyor, bizimle alakası yok.... Dünyada artıyor :unsure:

eee şimdi Brent petrol ay başındaki rakamlara düştü.
Bizde (Zonguldak-Alaplı) ay başında mazot 16.16 tl idi
şimdi 22.93 tl evet düşecek mi?

Tabi ki cevap hayır. Sadece bu akşam ki zam iptal oldu. Muhtemelen 3-5 gün sonra aynı zam yeniden yapılır.
Youtube ta takip ettiğim bir tirci var. En son attığı video yu izlemenizi tavsiye ederim. Avrupa'daki yakıt fiyatlari hakkında bilgi veriyor. Mert kaptan yollarda hesabın ismi. Adam romanya da 1.20 euro dan 1.50 euroya yükseldi diyor. Biraz izleyin derim.

Youtube ta takip ettiğim bir tirci var. En son attığı video yu izlemenizi tavsiye ederim. Avrupa'daki yakıt fiyatlari hakkında bilgi veriyor. Mert kaptan yollarda hesabın ismi. Adam romanya da 1.20 euro dan 1.50 euroya yükseldi diyor. Biraz izleyin derim.
(y)

yorumlarda gördüğüm bir yorum

"Bu ülkenin gerçekten sorunu bizim halkımız. Siyasi görüşün ne olursa olsun farketmez bu iş siyasi ile çözülmez biri gider biri gelir. Bu ülkenin refah seviyesi yukselmesse gelen gideni aratmiyacaktir"

Brent petrol fiayatı artınca zam ışık hızında geliyor.
Brent petrol fiyatı düşünce kaplumbağa gibi hatta arada bir ters dönüyor kaplumbağa
Bir hafta zam gelemeyecek ki anca düşsün
Haklisiniz. Acuklamasi soyle, sistem ucuz alinan mali pahi satamamak uzerinde kurulu. Yani benzini 19 a alan zamlaninca 21e satamasin diye kontrol var. Tersinde fiyat dusunce de adam 20 ye aldiysa fiyat dustu 19a sat zarar et dememek icin birkac gun bekliyorlar.

(y)

yorumlarda gördüğüm bir yorum

"Bu ülkenin gerçekten sorunu bizim halkımız. Siyasi görüşün ne olursa olsun farketmez bu iş siyasi ile çözülmez biri gider biri gelir. Bu ülkenin refah seviyesi yukselmesse gelen gideni aratmiyacaktir"
Yorumu yazan saçmalamış. Ben halkim zaten, Ben mi zam yapıyorum, ben mi dolar kurunun bu seviyede olmasına sebep oldum. Refah seviyesini verdiğin faiz, mevcut kur ve enflasyon belirler. Stagflasyonu da ben mi yaptım evde cay içerken. Ben vatandaşlık görevim oy vermek onu da yapıyorum. Üretim diyorsan hepimiz ciftciyiz , üretiyoruz zaten. Daha ne yapalım? Hep birlikte birlik olup el elele tutuşup selenayi mi çağıralım yani:)

Az önce de yazdım , ya okumadınız ya da anlamadınız.

Stokculugun amacı piyasadan malı komple çekersin, mal piyasada karaborsaya düşer el altından az az zamlı fiyattan verirsin , malın fiyati tavan yapınca malı surer piyasadaki arzı karşılarsin ve sonuç olarak piyasada mal olduğu için fiyati düşer. Ondan sonra da sen düşük fiyattan alirsin ticaretin de devam eder. Sattığın yüksek fiyatta sana kar kalir ve sen yine eski fiyattan almis olursun. Stokculuk budur. Daha ne kadar anlatayım. 9 günde 7 zam gelmiş bu süre içinde malı piyasada bulduğuna göre stokculuk değil. Sorun 6 ay önce 8 lirayken suan 23 lira olması. Ha dediğiniz gibi 22 den vermedi 23 ten verip daha çok kar etmek istiyor , 15 lira zarar etmedim 14 lira zarar ettim diye de kimseye stokçu vs demem, neden 14 lira zarar ediyorum diye sorarım.
petrolde sizin dediginiz gibi bir stokculugu bayiler yapamaz , yapma kapasiteleri de yok bu stokculugu suan Amerika yapıyor hem irana hem rusyaya amborga uygulayarak, uygulatarak arzi azaltip fiyatı yukari çekiyor ama son cumlenizde dediğiniz gibi bundan sonra ha 23 olmus ha 25 hicbir önemi yok bizdeki zam oranının ortalama yillik gelire göre dusunuldugunde hicbir ulkede olduğunu düşünmüyorum devlette nemalaniyor şuan

petrolde sizin dediginiz gibi bir stokculugu bayiler yapamaz , yapma kapasiteleri de yok bu stokculugu suan Amerika yapıyor hem irana hem rusyaya amborga uygulayarak, uygulatarak arzi azaltip fiyatı yukari çekiyor ama son cumlenizde dediğiniz gibi bundan sonra ha 23 olmus ha 25 hicbir önemi yok bizdeki zam oranının ortalama yillik gelire göre dusunuldugunde hicbir ulkede olduğunu düşünmüyorum devlette nemalaniyor şuan
Hocam bu konuda katılıyorum, piyasayı arz , güven belirler. Suan güvensizlik ortamı var. Bende brent petrolün arttığını biliyorum. Ama 130 doları gören brent petrol 2008 yılında 165 dolardı. Bugün o seviyede olsa 35 lira olacak. 2008 de brent fiyatına ragmen alabiliyorduk en azından. Bugün 35 lira olsa ne alabilirsin, ne de bu fiyattan dolayı piyasadan gıda ilaç vs alabilirsin. Sorun bu yani. Ülke 15 yılda ileri yerine geriye gitmiş. Avrupa da 1.5 euro seviyesinde. Ya adam 60 euroya depo fulluyor ona koyar mı koymaz. Ama 4250 tl maaş alan asgari ücretli 1000 liraya doldurmayı bırak binemez bile. Bırak arabayi otobüsle bile memlekete dahi gidemez. Bu fiyatlarında gıda vs ürünlere yansıması olacak. Düşündükçe sinirden kendimi yiyorum.

Hocam bu konuda katılıyorum, piyasayı arz , güven belirler. Suan güvensizlik ortamı var. Bende brent petrolün arttığını biliyorum. Ama 130 doları gören brent petrol 2008 yılında 165 dolardı. Bugün o seviyede olsa 35 lira olacak. 2008 de brent fiyatına ragmen alabiliyorduk en azından. Bugün 35 lira olsa ne alabilirsin, ne de bu fiyattan dolayı piyasadan gıda ilaç vs alabilirsin. Sorun bu yani. Ülke 15 yılda ileri yerine geriye gitmiş. Avrupa da 1.5 euro seviyesinde. Ya adam 60 euroya depo fulluyor ona koyar mı koymaz. Ama 4250 tl maaş alan asgari ücretli 1000 liraya doldurmayı bırak binemez bile. Bırak arabayi otobüsle bile memlekete dahi gidemez. Bu fiyatlarında gıda vs ürünlere yansıması olacak. Düşündükçe sinirden kendimi yiyorum.
devletimiz kisa vadeli planları ile meşhur olduğu icin ongorusuz hareket ediyor , simdilik otv ve kdv den feragat edeyim piyasada güvensizlik ve dengesizlik yaratmayayim demek yerine faydalanmaya çalışıyor, akaryakıt demek ülkenin lokomotif i dir geri alinamayacak fiyat artışlarını tetikler bütün sektörlerde . yarın birgün akaryakıt 15 e düşebilirde düşmeye bilirde ama bu zamlarin geri gelmicegi kesin