Az önce de yazdım , ya okumadınız ya da anlamadınız.uretenin deposunda durmasiyla aracinin deposunda durmasi tamamen farklı bişey çiftçi üretip o fiyattan verince kazanamicagini düşünüp beklemesinde stokculuk olmaz petrolde keza öyle uretici firmalar kar etmicegini düşünse (petrolde oyle bir durum yok) urunu piyasaya surmezler aracı bayilerin de zaten kar marjlari suan devlet tarafindan garanti altinda yeni düzenlemeyle araci komisyonlari kaldırıldı buna rağmen yarin daha pahalıya saticam diyip urunu piyasaya surmezsen bu stokculuk olur
Stokculugun amacı piyasadan malı komple çekersin, mal piyasada karaborsaya düşer el altından az az zamlı fiyattan verirsin , malın fiyati tavan yapınca malı surer piyasadaki arzı karşılarsin ve sonuç olarak piyasada mal olduğu için fiyati düşer. Ondan sonra da sen düşük fiyattan alirsin ticaretin de devam eder. Sattığın yüksek fiyatta sana kar kalir ve sen yine eski fiyattan almis olursun. Stokculuk budur. Daha ne kadar anlatayım. 9 günde 7 zam gelmiş bu süre içinde malı piyasada bulduğuna göre stokculuk değil. Sorun 6 ay önce 8 lirayken suan 23 lira olması. Ha dediğiniz gibi 22 den vermedi 23 ten verip daha çok kar etmek istiyor , 15 lira zarar etmedim 14 lira zarar ettim diye de kimseye stokçu vs demem, neden 14 lira zarar ediyorum diye sorarım.