Akaryakıta çifte zam

Avrupaya dogalgazi keserim diyen ülkeyi, petrolle vuracaklar pek mantıklı gelmedi bana. Ayrica geniş açıdan bakınca benim depoya faydası olmuyor :)
Rusyayi swiften çıkardılar, bundan daha büyük ekonomik yaptırım yok. Geniş açıdan bakmak istiyorsaniz swift olayını arastirabilirsiniz.
Gayet petrolle vurabilirler bence Dünyada petrolden en cok para kazanan 3. ülke ve genel anlamda da kazancının %75 i petrol ve doğalgaz olan bir ülke sattıgı malın yarı yarıya düştüğünü düşünsene 1000 tane yaptırım yedi zaten son darbede bu olabilir onun dışında gaz için israil gazı projesi gündemde avrupa maksimum 1-2 yıl zorlanır bence

Gayet petrolle vurabilirler bence Dünyada petrolden en cok para kazanan 3. ülke ve genel anlamda da kazancının %75 i petrol ve doğalgaz olan bir ülke sattıgı malın yarı yarıya düştüğünü düşünsene 1000 tane yaptırım yedi zaten son darbede bu olabilir onun dışında gaz için israil gazı projesi gündemde avrupa maksimum 1-2 yıl zorlanır bence
Yarı yarıya satıldığını düşündüm, almıyorum diyen ne yapacak sorusu cevapsız kaldı. Avrupanin tüm ihtiyacının neredeyse yarısını karşılıyorlar. Ha deyince o miktari avrupa olsun, biz olalım nasil nereden, bulacağız ? Hadi bulduk yetecek mi ? Hadi yetti, aradaki fiyat farkı gıdadan enerjiye sanayiye herseyin fiyatını arttıracak. Biz %100-200-300 enflasyona alıştık ama Avrupa'daki adama savas var, yüzde 20 enflasyon var diye anlatamazsın. Hukumetlerde bunu düşünerek adim atar. Ver mehteri onlarda sökmez.

İşte bu yüzden fiyat yarıya düşeceğine, çarpı 2,3 bile yapar. O da ilerleyen günlerde belli olur.

Ne yani mazot dahada mı pahalanacak
Bence,son indirimler pansuman niteliğinde,
Dün hurda demir 10 tl yi gormüş biraz hurda vardı bugun onları değerlendirdik bugün biraz düşmüş 8500 den 1700 kg verdik anlık borsa gibi hurda piyasası
Artık sabit fiyat diye birşey yok,
Günlük,hatta,saatlik değişimler mevcut,
En iyi ticaretçi bile yeniliyor,
işini dolar/euro üzerinden yürüten belki zarar görmez,
Altın bile kifayetsiz kaldı,
Sonumuz muamma cemal.

Ukrayna Rusya arası yapılan görüşmelerde geçici barış planınında ilerleme sağlandığı heberleri var,

yakında anlaşmaya varılacağını tahmin ediyorum,

eğer anlaşma olursa yazın mazot 11 lira not alalım bu tahminimi lütfen.

Ama tabi anlaşma sağlanırsa, sağlanmazsa yandık.
Rusya/Ukrayna savaşından hemen önce fiyatlar yine 11 tl'den yüksekti
Anlaşmaya dahi varsalar,o fiyat bandına nasıl düşecek.
Bence o fiyatlar hayal,
Bunların savaşı ve dünyaya etkisi en erken 3-5 sene sürer.
Ama umarım dediğin gibi olur.🙏

Son düzenleme:
petrol düşse bile dolar artmış.son 45 milyar dolar , hazinenin dolarla mücadelesi için..bu para da bitti mi yapacak tek şey milletin bankalardaki dolarına el

koymak..sıkıntı çok büyük. mazotun eski seviyeye gelmesi çok çok zor..hükümetin ötv den kdv den yakıtı çıkaracak, doları düşürecek, brent petrol 60 dolarları

görecek ki mazot 7-8 tl ye gerilesin.

Ukrayna Rusya arası yapılan görüşmelerde geçici barış planınında ilerleme sağlandığı heberleri var,

yakında anlaşmaya varılacağını tahmin ediyorum,

eğer anlaşma olursa yazın mazot 11 lira not alalım bu tahminimi lütfen.

Ama tabi anlaşma sağlanırsa, sağlanmazsa yandık.
şuan mazotun fiyatı 8-9 lira zaten 1 lira bayi karı var 5.5 - 6 tl de ötv var bu şekilde devam ederse 2.5 lira civarı daha indirim olur 15 lerde kalır bence ötv kdv cok yüksek

Asgari ücrete zam düşünülüyomuş 850 lira kadar, Temmuz ayında ara zam masada haberi var, Temmuza kadar bununla oylanır piyasa, yılbaşından 3 ay önce başladılar asgari ücrete zam haberleri her gün dert oldu, şimdi Temmuza 3 aydan fazla zaman var düşünün.

Akaryakıta zam gelince herşeye muazzam zam geldi, fiyatlardaki zamlar dolar arttı diye açıklanıyordu şimdi akaryakıta zam geldi petrol artıyor her şey zamlanıyor diye açıklama getiriliyor, bişey almaya kalkma hemen akaryakıt arttı her şey arttı lafına sığınılıyor.

Piyasada filim kopmuştur, ücretlere zam düşünülmesi iyimi?, yoksa piyasanın bu ücretlere zam ile idare edeceğini ummakmı iyi bilinmez, bu gibi durumlar için ne deniyordu, piyasa öldü bitti buyrun cenaze namazına mı diycez?

bugun tarim kooperatife mazot almaya gittim nakit aliminda guncel fiyat gecerli, kart ile alımda 21 tl fiyat söylendi merkezden gelen kararmış kooperatiften almamizin ne anlamı kaldı?