Akaryakıta çifte zam

Mazot ta 5 TL düşüş olacak deniliyor sizce ne olur düşermi
Eğer KDV ve OTV den vazgeçilirse 5 tl indirim olur yazılmış. Haberin içeriğine bakınca 5 değil 2 tl vatandaşa indirim olur yazıyor. O da Motorin daha 19 ken yazılmış. 23 tl olunca fiyat nedir vergi kactir bilmiyorum. Haber aşağıda.

Varil fiyatları 100 doları aşarak rekora giden akaryakıt fiyatlarında dövizle birlikte artan yükün düşürülmesi için çağrılar ardı ardına gelirken EPGİS KDV talebini duyurdu.

Benzin ve motorine artık her gün çok büyük zamlar gelmeye başladı. 4 Mart itibariyle benzinin litresi 18 liraya, mazot ise 19 liraya çıktı. Zamlar vatandaşı kontak kapatma noktasına getirirken EPGİS'ten hükümete KDV çağrısı geldi. Akaryakıtta yüzde 18 olan KDV ile fiyatlar artıkça devletin tahsil ettiği rakamın da arttığını belirten EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, 5 lira indirim getirecek şu öneriyi yaptı:

*19 liraya ulaşan motorinin içerisinde 2 lira 52 kuruş ÖTV ve 2 lira 89 kuruşa varan KDV ile birim maliyette 1 litrede toplamda devlet, 5 lira 41 kuruş vergi almaktadır.

*Bu verginin KDV olan kısmından 2 lirasının vatandaşa yansıyacak şekilde pompa satış fiyatlarından düşürülmesinin, kalan 89 kuruşun ise hızla kapanan akaryakıt bayileri ile dağıtım şirketlerinin toplam marjına yansıtılmasının hem vatandaş hem de iflasa sürüklenen istasyonlar için can suyu olacaktır.

Arkadaşlar biraz geniş açıdan düşünelim
ABD, SSCB yi nasıl yıktı sıcak bir çatışma ile mi yoksa ekonomi ile mi;
SSCB yıkılmasındaki en önemli 3 etken Afganistan İşgali, ABD ile girdiği uzay savaşı, ve son hamleyi vuran Suudi Arabistan'nın arz yükseltmesi ve petrolün o dönemde %100 düşmesi ile SSCBnin gelirinin yarısını kaybetmesi . Şu anda Rusya bir bataklığa çekiliyor Ukraynaya giden silahların niteliği bunu gösteriyor bence ABD son darbeyi Arabistan üzerinden petrol ile vuracak çünkü Arabistan'nın elindeki yedek rezerv petrolü çok ciddi şekilde düşürecek miktarda.

Arkadaşlar biraz geniş açıdan düşünelim
ABD, SSCB yi nasıl yıktı sıcak bir çatışma ile mi yoksa ekonomi ile mi;
SSCB yıkılmasındaki en önemli 3 etken Afganistan İşgali, ABD ile girdiği uzay savaşı, ve son hamleyi vuran Suudi Arabistan'nın arz yükseltmesi ve petrolün o dönemde %100 düşmesi ile SSCBnin gelirinin yarısını kaybetmesi . Şu anda Rusya bir bataklığa çekiliyor Ukraynaya giden silahların niteliği bunu gösteriyor bence ABD son darbeyi Arabistan üzerinden petrol ile vuracak çünkü Arabistan'nın elindeki yedek rezerv petrolü çok ciddi şekilde düşürecek miktarda.
Avrupaya dogalgazi keserim diyen ülkeyi, petrolle vuracaklar pek mantıklı gelmedi bana. Ayrica geniş açıdan bakınca benim depoya faydası olmuyor :)
Rusyayi swiften çıkardılar, bundan daha büyük ekonomik yaptırım yok. Geniş açıdan bakmak istiyorsaniz swift olayını arastirabilirsiniz.

Rusya için sorun çıkmıyor o zaman hem yaptırım yap enerji fiyatlarını yükselt abd açısından kendi Enflasyonunu patlat hem de Rusyaya savaşması için daha çok para aksın
İnsanlar bir şey kötüye gider iken katlanarak daha kötüye gidecek hissine kapılır.
1973 stagflasyon döneminde 100 küsür dolarlara çıkan petrol nasıl 8 dolara düştü 800 dolara çıkan altın nasıl 200 dolara düştü

Rusya için sorun çıkmıyor o zaman hem yaptırım yap enerji fiyatlarını yükselt abd açısından kendi Enflasyonunu patlat hem de Rusyaya savaşması için daha çok para aksın
İnsanlar bir şey kötüye gider iken katlanarak daha kötüye gidecek hissine kapılır.
1973 stagflasyon döneminde 100 küsür dolarlara çıkan petrol nasıl 8 dolara düştü 800 dolara çıkan altın nasıl 200 dolara düştü
1973 yılında abd’nin yom kippur savaşında israil’i desteklemesi üzerine opec ülkeleri tarafından başlatılan petrol fiyatlarındaki artışın ardından petrol fiyatı asiri artmıştır. opec ülkelerinin petrol fiyatlarını 4 kat arttırması neticesinde 1974’te borsa çökmüştür. bu kriz sırasında arap ülkeleri petrolden yüksek kazanç elde etmiştir. batılı ülkeler ise bu durum karşısında mamul madde fiyatlarını arttırmışlardır. zaten bu petrol ambargosunun bir nedeni de batılı devletlerin arap petrolünü ucuza alıp işledikten sonra arap coğrafyasına tekrar çok daha yüksek fiyattan satmasına oluşan tepkidir. türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler ise hem petrolü hem de mamul maddeyi dışarıdan aldıkları için bu petrol ambargosu sonucunda daha büyük ekonomik kayıplar yaşamıştır. 1980’de düzenlenen eurovision şarkı yarışmasına ise ajda pekkan’ın “petrol” adlı şarkısı ile katılım sağlanmıştır. Kriz çözüldüğü zamanda fiyatlar düşer. 2020 pandemisinde de 20 dolarin altına düşmesi de stoklanamamasi ve karantina sebebiyle talebin azalmasiyla ilgiliydi. Üretim devam ediyor ama alan yok. Stoklama maliyeti daha pahalı olursa sudan ucuza bile satılır.

Altın çok uzun hikaye. Her dönemde ayrı ayrı değerlendirilir. Kriz varsa, endişe, güvensizlik varsa 2000 doları görür, uygun şartlarda geri çekilir. Daha da sebepler var ama onları şimdi yazmayayım.

1973 yılında abd’nin yom kippur savaşında israil’i desteklemesi üzerine opec ülkeleri tarafından başlatılan petrol fiyatlarındaki artışın ardından petrol fiyatı asiri artmıştır. opec ülkelerinin petrol fiyatlarını 4 kat arttırması neticesinde 1974’te borsa çökmüştür. bu kriz sırasında arap ülkeleri petrolden yüksek kazanç elde etmiştir. batılı ülkeler ise bu durum karşısında mamul madde fiyatlarını arttırmışlardır. zaten bu petrol ambargosunun bir nedeni de batılı devletlerin arap petrolünü ucuza alıp işledikten sonra arap coğrafyasına tekrar çok daha yüksek fiyattan satmasına oluşan tepkidir. türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler ise hem petrolü hem de mamul maddeyi dışarıdan aldıkları için bu petrol ambargosu sonucunda daha büyük ekonomik kayıplar yaşamıştır. 1980’de düzenlenen eurovision şarkı yarışmasına ise ajda pekkan’ın “petrol” adlı şarkısı ile katılım sağlanmıştır. Kriz çözüldüğü zamanda fiyatlar düşer. 2020 pandemisinde de 20 dolarin altına düşmesi de stoklanamamasi ve karantina sebebiyle talebin azalmasiyla ilgiliydi. Üretim devam ediyor ama alan yok. Stoklama maliyeti daha pahalı olursa sudan ucuza bile satılır.

Altın çok uzun hikaye. Her dönemde ayrı ayrı değerlendirilir. Kriz varsa, endişe, güvensizlik varsa 2000 doları görür, uygun şartlarda geri çekilir. Daha da sebepler var ama

Altın çok uzun hikaye. Her dönemde ayrı ayrı değerlendirilir. Kriz varsa, endişe, güvensizlik varsa 2000 doları görür, uygun şartlarda geri çekilir. Daha da sebepler var ama onları şimdi yazmayayım.
Onur bu kibrini neye borçluyuz bilemedim.
Ben ne söylemişim sen bana ne yazmışsın. Emin ol opec krizinde SSCB tarihini de çok şükür biraz biliriz.
Global piyasanın neye ne kadar tepki vereceğini de İstanbul Üniversitesi İNGİLİZCE İKTİSAT bölümünde 5 yıl dirsek çürütmek suretiyle kendi capimimizda anladık ve bu konu üzerinde kafa yormaya devam ediyoruz.
Senin gibi ben bilirim diyen adamlar dönem değişti şimdi hersey çok değişti diyip hep aynı hatayı tekrarlar.
Napolyon 1812 de o bataklığa saplandı dünyanın en büyük ordusuna güvenerek
Hitler WW2 de kendine çok güvenerek
Putin ise 2022 hepsi aynı hatayı yaptı mevsimi ve rasputitsa denilen çamur mevsimini göz ardı edecek kadar ben bilirim,ve güç zehirlenmesi ile
Özetle ben bilirim ve kibir seni hep aynı hatalara sokar.

Onur bu kibrini neye borçluyuz bilemedim.
Ben ne söylemişim sen bana ne yazmışsın. Emin ol opec krizinde SSCB tarihini de çok şükür biraz biliriz.
Global piyasanın neye ne kadar tepki vereceğini de İstanbul Üniversitesi İNGİLİZCE İKTİSAT bölümünde 5 yıl dirsek çürütmek suretiyle kendi capimimizda anladık ve bu konu üzerinde kafa yormaya devam ediyoruz.
Senin gibi ben bilirim diyen adamlar dönem değişti şimdi hersey çok değişti diyip hep aynı hatayı tekrarlar.
Napolyon 1812 de o bataklığa saplandı dünyanın en büyük ordusuna güvenerek
Hitler WW2 de kendine çok güvenerek
Putin ise 2022 hepsi aynı hatayı yaptı mevsimi ve rasputitsa denilen çamur mevsimini göz ardı edecek kadar ben bilirim,ve güç zehirlenmesi ile
Özetle ben bilirim ve kibir seni hep aynı hatalara sokar.
Kibirle ilgisini anlamadim. Soru sordun neden 1973te 100 dolara çıktı, sonra neden 8 dolara düştü dedin cevapladım. Doğru cevabı vermek kibir mi oluyor? Sayın iktisatçı ,sen söyle peki, 1973 te 100 dolara çıkmasının sebebi nedir ? Neden araplar petrolün fiyatlarını yükseltti ?

İndirim:)

Darısı Gübre fiyatlarının başına..

IMG_20220315_183634.jpg

Resimler ve ekler

• IMG_20220315_183634.jpg
    IMG_20220315_183634.jpg
    211.2 KB · Görüntüleme: 5
Bir aylık süreçte neler öngörüyorsunuz,
Fed akşam saat 21:00'de faiz kararını açıklayacak, arttırıma gideceği öngörülüyor.
Bu dolayısıyla bize ne gibi etkiler doğuracak bakalım.
Fiyatların 15 gün içinde aynı seviyeleri hatta dahada yükseleceğine işaret ediliyor.

Fed akşam saat 21:00'de faiz kararını açıklayacak, arttırıma gideceği öngörülüyor.
Fiyatların 15 gün içinde aynı seviyeleri hatta dahada yükseleceğine işaret ediliyor.
Ne yani mazot dahada mı pahalanacak

Dün hurda demir 10 tl yi gormüş biraz hurda vardı bugun onları değerlendirdik bugün biraz düşmüş 8500 den 1700 kg verdik anlık borsa gibi hurda piyasası