Akaryakıta çifte zam

Bu geceden itibaren motorine 2 lira 25 kuruş, benzine 79 kuruş zam bekleniyor. Böylece akaryakıt fiyatları art arda 7 gün zamlanmış olacak. Motorinin litre fiyatı bu gece 25 TL'yi aşacak.​

Dün Akşam kuyrukta bekleyip ucuza mazot alamayan vatandaşların mağduriyetini gidermek için yapılıyor...

Resimler ve ekler

• FNaT3LnWUAMxwUq.jpg
    FNaT3LnWUAMxwUq.jpg
    49.2 KB · Görüntüleme: 13
Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Değişim İptali 10/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Benzinde 0,79
Motorinde 2,25 TL/LT olarak yapılan zamlar ürün fiyatlarının bugün büyük oranlı düşüş göstermesi doğrultusunda kaynağından iptal edilmiştir.:):):):):):)

Bugün petroller tonajlı mazot satmadılar. Güzel memleketimin nadide insanları ruhlarında stokçuluk var 🙂

herseye stok stokculuk demek yanlış. Bugün tarladan en yüksek verim için yani kar elde etmek için yeri geliyor maliyet düşürüyoruz yeri geliyor depoda fiyatin yükselmesini bekliyoruz. Bizlerde mi stokcu oluyoruz. Herkes malından daha çok kar elde etmek ister. Stagflasyon olan bir ülkede ( yüksek faiz yüksek kur yüksek enflasyon) yaşanılanlar az bile.

Yorumumdan tarlasında emek emeğe ürün yetiştirip ederini bulması için bekleten çiftçi kardeşime stokçu dediğim sonucuna mı ulaştınız. Halbuki ben zam haberini alınca satış durduran, zorlaştıran veya kısıtlayan insanları kastetmiştim
Aynı şey aslında. Ekonomi yani piyasa güvene dayalı çalışır. %20 karla çalışan bir bakkal düşünün 10 liraya alıp 12 liraya satması gerekir. Yarın o ürünü tekrar 10 liraya alacak ki 12 ye satsin. 12 ye sattığı ürünü 14-15 liradan geri alacak üzerine kar koyup satacak, peki o yüksek fiyattan alıcı bulabilecek mi ? Laffer eğrisi diye bir konu var araştırın derim.

Anlamadığınız olay şu . Zam gelecek diye piyasadan mal çekmek başka, piyasa da mal olmasın da zamlansin demek farkli şeylerdir. Suan yaşadığımız durumda bugün belki bulamazsın ya da daha pahalıdır ama yarın zamlı olarak kesin bulursun. Önemli olan malı bulabilmektir. Elbet mal olunca piyasa dengelenir. O daha fazla kar eder, sen başka şeyden daha fazla kazanirsin denge oluşur. Enflasyonist ekonomi böyle işler. Dolarin seviyesi belli, hersey ithal, swapp ler olmasa borcu zor ödeyeceğiz ( merkez bankası sitesine bakabilirsiniz) en çok turist aldığımız ülkeler savaşta ama en büyük derdimiz yok stokculuk var yok 3 harfli marketler zam yaptı. Asıl sorun yazın güldük eğlendik yedik içtik, simdi kis geldi hesabi ödeme vakti asıl şimdi ne olacak ?

Kesinlikle aynı şey değil. Anlamadığımız bir durum yok, gece zam gelecek diye piyasadan mal çekmek düşündüğünüz kadar da masum bir durum değil bunu çiftçi olup mazot ihtiyacım olduğu için söylemiyorum. Zaten aldığı yakıt bilmem kaç tlden aldığı yakıt, zaten kazanıyorsun yüzde 10-15 neyse artık. Yarınki zamda yine aynı kazanç yüzdesiyle çalışacak onun için çokta değişen bi durum yok gibi. Zaten insanlar işe manevi yönden baksa hiç bu olayları konuşuyor olmazdık.

Kesinlikle aynı şey değil. Anlamadığımız bir durum yok, gece zam gelecek diye piyasadan mal çekmek düşündüğünüz kadar da masum bir durum değil bunu çiftçi olup mazot ihtiyacım olduğu için söylemiyorum. Zaten aldığı yakıt bilmem kaç tlden aldığı yakıt, zaten kazanıyorsun yüzde 10-15 neyse artık. Yarınki zamda yine aynı kazanç yüzdesiyle çalışacak onun için çokta değişen bi durum yok gibi. Zaten insanlar işe manevi yönden baksa hiç bu olayları konuşuyor olmazdık.
Hocam hergun geliyor zaten , millet artık dalga geçiyor gece alamadım üzülme yarın yine zam gelecek bugün ucuza alacaksın diye. 9 günde 7 zam gelmiş piyasadan mal çekildi demek biraz abes. Bugün 23ten vermediler diyoruz yarın 25 öbür gün belki 30 oldu ama 31 den vermek için stokluyorlar :) Geçen hafta 15 seviyesinde olan mazot bugün 23 te stokladilar tonajli vermiyorlar demek asiri komik oluyor. Sen niye 23 ten alıyorum diyeceğine stokladilar diyorsun

Hocam hergun geliyor zaten , millet artık dalga geçiyor gece alamadım üzülme yarın yine zam gelecek bugün ucuza alacaksın diye. 9 günde 7 zam gelmiş piyasadan mal çekildi demek biraz abes. Bugün 23ten vermediler diyoruz yarın 25 öbür gün belki 30 oldu ama 31 den vermek için stokluyorlar :) Geçen hafta 15 seviyesinde olan mazot bugün 23 te stokladilar tonajli vermiyorlar demek asiri komik oluyor. Sen niye 23 ten alıyorum diyeceğine stokladilar diyorsun
Bakış açınız gerçekten ilginç, siz halinizden memnun görünüyorsunuz. Keşke sizin gibi biraz ekonomi bilgimiz olsaydı da bizde olaylara rahat bakabilseydik. Neyse yarın gideyimde adamla helalleşeyim durduk yere stokçu dedik🙂

Bakış açınız gerçekten ilginç, siz halinizden memnun görünüyorsunuz. Keşke sizin gibi biraz ekonomi bilgimiz olsaydı da bizde olaylara rahat bakabilseydik. Neyse yarın gideyimde adamla helalleşeyim durduk yere stokçu dedik🙂
Benim maddi durumumla ne ilgisi var gelen zamlar bana da giriyor:) traktörün deposu 700 liraya dolarken şimdi 2500 e doluyor. Sende diyorsun ki 2400 den vermiyorlar stok yapiyorlar.:) Bir de böyle düşün.

uretenin deposunda durmasiyla aracinin deposunda durmasi tamamen farklı bişey çiftçi üretip o fiyattan verince kazanamicagini düşünüp beklemesinde stokculuk olmaz petrolde keza öyle uretici firmalar kar etmicegini düşünse (petrolde oyle bir durum yok) urunu piyasaya surmezler aracı bayilerin de zaten kar marjlari suan devlet tarafindan garanti altinda yeni düzenlemeyle araci komisyonlari kaldırıldı buna rağmen yarin daha pahalıya saticam diyip urunu piyasaya surmezsen bu stokculuk olur

90 lı yıllarda böyle idi,

sigaraya zam haberi gelir gelmez raflar boşalırdı neden? çünkü zam yapacak şaşkın yetkililerin adamları ve firmalar stok yapardı, buda zincir halde kulaktan kulağa yayılırdı bir bakmışın sigara yok raflarda durumu artık bakkal bile anlamış rafları boşaltmış olurdu

akaryakıta zam gelir gelmez petrol istasyonu zamlı satardı zaten,

ee zaten devalüasyon yok olmıycak dedimi yetkilinin yada bakanın biri, 2 gün sonra devalüasyon olurdu, neden? işte o 2 gün ne kadar dolar varsa almaya çalışan tiplerle dolu olurdu piyasa.

diyeceğim bu işler 3. dünya ülkelerinin işleri, daha kurtulamayız 3.iükten, en az 250 yıl daha sürer beş on nesil geçmesi lazım, bir arkadaşıma göre ne 250 yılı bin sene devam derdi kulakları çınlasın.

devalüasyon enflasyon sarmalı, üreten kazanamaz, 3 e alan 5 e satan uyanık olur, olmak zorunda kalır yoksa zarar eder,.sabit gelirli vatandaşında vay haline, maaş erir gider.

Burada boşuna birbirimizi kırıyoruz
aslında hepimizin sorgulaması gereken şu bizde petrol fiyatları düşecek mi?

> petrol neden bu kadar arttı ?
> Brent petrol artıyor, bizimle alakası yok.... Dünyada artıyor :unsure:

eee şimdi Brent petrol ay başındaki rakamlara düştü.
Bizde (Zonguldak-Alaplı) ay başında mazot 16.16 tl idi
şimdi 22.93 tl evet düşecek mi?

Tabi ki cevap hayır. Sadece bu akşam ki zam iptal oldu. Muhtemelen 3-5 gün sonra aynı zam yeniden yapılır.

Burada boşuna birbirimizi kırıyoruz
aslında hepimizin sorgulaması gereken şu bizde petrol fiyatları düşecek mi?

> petrol neden bu kadar arttı ?
> Brent petrol artıyor, bizimle alakası yok.... Dünyada artıyor :unsure:

eee şimdi Brent petrol ay başındaki rakamlara düştü.
Bizde (Zonguldak-Alaplı) ay başında mazot 16.16 tl idi
şimdi 22.93 tl evet düşecek mi?

Tabi ki cevap hayır. Sadece bu akşam ki zam iptal oldu. Muhtemelen 3-5 gün sonra aynı zam yeniden yapılır.
Brent petrol fiayatı artınca zam ışık hızında geliyor.
Brent petrol fiyatı düşünce kaplumbağa gibi hatta arada bir ters dönüyor kaplumbağa
Bir hafta zam gelemeyecek ki anca düşsün