Akaryakıta çifte zam

Mazot böyle olursa tarlayı elin traktörüne sürdüren ne yapacak, süren çıkmaz, çıksada kaça sürecek?

Zor işler

Brent petrol 122 dolar

petrolün varil fiyatına gelen zamdan çok daha faza zam yapıldı motorine

demek hazine tamtakır dedikleri doğruymuş

para toplayacakları en kolay yer akaryakıttı, şimdi savaş ile petrol artınca zamlarıda seriye bağladılar görülüyor.

Ben artık bişe demiyorum yazıklar olsun

Resimler ve ekler

• Screenshot_20220308-011330_TikTok.jpg
    Screenshot_20220308-011330_TikTok.jpg
    72.9 KB · Görüntüleme: 16
Savaş devam eder Rus petrolüne ambargo devam ederse petrolün varil fiyatı 300 dolar üzerine çıkar diyor Ruslar uyarıyor, Batılı ülkeler bu gerçeği halklarına anlatsın diyorlar.

Son düzenleme:
Gübre ve mazot destekleri de yarın akşam yatmaya başlayacak. Destek ile dört çuval gübre ile iki depo mazot alabilirmiyiz acaba diye de düşünür olduk.
Böyle destek olmaz abi icar yerlerin çoğunu alamıyoruz . Hatta tarla kırk hisseli karma karışık tarla sahipleri bile alamıyor kira sözleşmesi istiyorsun sen öyle ek diger hisse sahiplerin gönlü olmaz diyor falan . Coguda kendi alıyor ekmedigi halde ama bu çiftçiye veriliyor adam esnaf.
Hadi mozotu anladık çiftçiye ucuz verse bir sistem kursa çiftçi alır memura satar diyelim yapmadın.

Bari gübreyi bir şekilde ucuzlat ciftciden başka kimsenin işine yaramaz eski sistem gübre faturasını getir destek hesabına yatsın

Bugün petrol istasyonunda çayımızı içerken kamyoncuyla muhabbet ettik biraz, az önce biçerci bir arkadaş vardı o gitti sen geldin dedi,

''bu mazot fiyatıyla dönüme 100 liraya biçerim bu sezon bizi kurtarmaz artık, yada mazotu dökecek depoya, yaptığım işin parasını ayrıca alırım, değilse yürütemem makinayı çekerim işe yürütmem'' demiş.

Yollar boşalmış trafik azalmış siz nasıl yapıyorsunuz işleri çok zor oldu değilmi dedim.

''Abi 2 gün malı taşıdım götürdüm aldığım parayla depodaki mazotu yerine anca koydum, kazancım yok dedim mal sahibine bi daha taşı mal götür dedi, yoook koy mazotu depoya, benim kazanacağım parayıda ayrı ver cebe koyayım öyle götürürüm dedim çıktım, hiç ses etmedi götürecek kamyon buldumu bilmem, her gün zam bıktık kazanamadık çektim kamyonu yatıyorum'' diyor.

Senin depoda 500 litre alıyordur dedim, 650 litre alıyor dedi.

Bi hesap yaptım kafadan 20 çarpı 650 = 13000TL

Baktım tabelada motorin 20,80, dahada zam gelecek muhabbeti kalabalık olduk birden herkes zamları konuşur oldu millet iyice dolmuş patlıyor.

Bu ay 30 lirayı bulur daha zamlanacakmış diycektim, aman dedim şimdi alevlenir ortalık iyice boşverdim söylemedim.

Çayı bitirdim yavaaaş çıktım kaçtım petrolden.

Ama durum kötü herkes çok dertli ortalık duman olmuş.

Son düzenleme:
Bugün petrol istasyonunda çayımızı içerken kamyoncuyla muhabbet ettik biraz, az önce biçerci bir arkadaş vardı o gitti sen geldin dedi,

''bu mazot fiyatıyla dönüme 100 liraya biçerim bu sezon bizi kurtarmaz artık, yada mazotu dökecek depoya, yaptığım işin parasını ayrıca alırım, değilse yürütemem makinayı çekerim işe yürütmem'' demiş.

Yollar boşalmış trafik azalmış siz nasıl yapıyorsunuz işleri çok zor oldu değilmi dedim.

''Abi 2 gün malı taşıdım götürdüm aldığım parayla depodaki mazotu yerine anca koydum, kazancım yok dedim mal sahibine bi daha taşı mal götür dedi, yoook koy mazotu depoya, benim kazanacağım parayıda ayrı ver cebe koyayım öyle götürürüm dedim çıktım, hiç ses etmedi götürecek kamyon buldumu bilmem, her gün zam bıktık kazanamadık çektim kamyonu yatıyorum'' diyor.

Senin depoda 500 litre alıyordur dedim, 650 litre alıyor dedi.

Bi hesap yaptım kafadan 20 çarpı 650 = 13000TL

Baktım tabelada motorin 20,80, dahada zam gelecek muhabbeti kalabalık olduk birden herkes zamları konuşur oldu millet iyice dolmuş patlıyor.

Bu ay 30 lirayı bulur daha zamlanacakmış diycektim, aman dedim şimdi alevlenir ortalık iyice boşverdim söylemedim.

Çayı bitirdim yavaaaş çıktım kaçtım petrolden.

Ama durum kötü herkes çok dertli ortalık duman olmuş.
Son 2 ayda 10 defa bilecik eskisehir gidip geldim bugun yine gittim 130 km yolda kamyon tir harici arac neredeyse benden baska hic yoktu