Akaryakıta çifte zam

Böyle destek olmaz abi icar yerlerin çoğunu alamıyoruz . Hatta tarla kırk hisseli karma karışık tarla sahipleri bile alamıyor kira sözleşmesi istiyorsun sen öyle ek diger hisse sahiplerin gönlü olmaz diyor falan . Coguda kendi alıyor ekmedigi halde ama bu çiftçiye veriliyor adam esnaf.
Hadi mozotu anladık çiftçiye ucuz verse bir sistem kursa çiftçi alır memura satar diyelim yapmadın.

Bari gübreyi bir şekilde ucuzlat ciftciden başka kimsenin işine yaramaz eski sistem gübre faturasını getir destek hesabına yatsın
yapılacak sistem çok zor değil o kadar ziraat mühendisi var tarim aletleri mühendisi var tarim bakanliginda ,bende bir mühendis olarak söyleyeyim benim söylediğimden daha iyisini yapabilecek mühendisler var dir bakanlıkta ...
ektigimiz alan ne kadar Cks de 50 donum arpa 50 donum buğday 40 donum zeytin diyelim az cok bu ürünlere ne kadar islem yapilacagi ve ortalama ne kadar yakit harcanacagini icerdeki mühendislerin hesaplayabilecegini düşünüyorum buna istinaden bu ornek verdiğim cks deki adama de sana yıllık 1000 lt vergisoz mazot kotasi ve 2 ton gübre kotası daha üstüne çıkınca normal fiyattan olacak , böyle bir hesaplamada illaki kötü art niyetler olacak ama tarlasinda kullanmayip satiyosa kendi essekligidir...

2,34 lük zam 2ye bölünmus bu aksam yine zam var

Resimler ve ekler

• Screenshot_20220309-001932_TikTok.jpg
    Screenshot_20220309-001932_TikTok.jpg
    74.4 KB · Görüntüleme: 14
Bu zamların önü acık bahane cok nede olsa
Cemal abi bunlar iyi günlerimiz. Şahsi fikrim mazot 40 tl, en ucuz gubrenin 30000 tl olduğu günler yakında. Bugün ure 850-900 dolar civarında. Avrupa'da dogalgazin m3 u 3.6 dolar haberleri var. Hatırlarsanız dogalgaz krizi sebebiyle ure fiyatlari yükselmişti. Bugün neredeyse aynı gaz 10 katına çıkmış durumda. Tahminim ure 3000 dolara çıkabilir. Bizde de dolar bu seviyede dursa bile fiyatlar müthiş yükselecektir. Şunu da soyleyeyim gün gelecek mazot 23 liraya düştü diye halay çekeceğiz :)

1 varil petrolden yaklaşık 80 litre benzin elde edilir. Öyle bir durumda 3.75 dolar litre fiyatı olur, güncel kurda 54 lira + %18 KDV 9.72 tl + OTV + Nakliye+ Bayi karı da ilave edildiğinde 80 lira civarı olur. 1 ay önce bir arkadaşa demistim mazot 25 lirayı rahat gecer diye.
1 brent varil petrol 159 litre ham petroldur. bu petrol işlendikten sonra yaklaşık olarak yaklaşık olarak aşağıdaki ürünler elde edilir.

Benzin68,585 Litre
Fuel Oil ve Motorin (Mazot)28,710 Litre
LPG17,545 Litre
Jet Yakıtı14,355 Litre
Asfalt07,795 Litre
Diğer Ürünler22,330 Litre

Dünya petrol krizini ilk defa yaşamıyor, bu yapılanlar planlı olduğu kanaatine vardım, petrolün 350 dolar yükselip, tekrar 170 dolara düşeceği günler göreceğiz görünüyor evet.

Olayların başlama şekli, olayları ilerletme şekli bazı grupların fitneyi sürekli ateşlemesi durumu var bence.

NATO ukraynadaki neo nazi AZOV taburlarına NATO silahlarını ulaştırmış eğitmen göndermiş silahları kullanmayı öğretmeye başlamış.

NATO nun savaşa dahil olduğunun göstergesidir bu, resmen değil tabi ama el altından destek veren bir güç oldu NATO.

70 li yıllarda petrol krizi çıktı dünyada uzun sürdü, bunu tetikleyen bir savaş çıktı arap israil savaşı 1973 yılında ve Mısır suriye öncülüğünde araplar israile saldırmıştı, petrolün varili 2,5 dolardan fırladı gitti yukarılara , aynı durum şimdi yine var savaş var ve petrol 350 dolara gitmesi için gayret sarfediliyor, sonra düşer ve düşünce halay çeken çok olur.

70 lerin sonunda petrol çok yülselmişti ve nihayet çoluk çocuk herkes petrol nedir öğrenmiş, 1980 de bizim sanatçı Ajda Pekkan aman petrol şarkısını yaparak eurovisyonda Türkiyeyi temsil etmişti.

Diyeceğim fitne ile oluyor herşey, fiyatlar katlanacak belli oldu.

Son düzenleme:
Dünya petrol krizini ilk defa yaşamıyor, bu yapılanlar planlı olduğu kanaatine vardım, petrolün 350 dolar yükselip, tekrar 170 dolara düşeceği günler göreceğiz görünüyor evet.

Olayların başlama şekli, olayları ilerletme şekli bazı grupların fitneyi sürekli ateşlemesi durumu var bence.

NATO ukraynadaki neoz nazi AZOV taburlarına NATO silahlarını ulaştırmış eğitmen göndermiş silahları kullanmayı öğretmeye başlamış.

NATO nun savaşa dahil olduğunun göstergesidir bu, resmen değil tabi ama el altından destek veren bir güç oldu NATO.

70 li yıllarda petrol krizi çıktı dünyada uzun sürdü, bunu tetikleyen bir savaş çıktı arap israil savaşı 1973 yılında ve Mısır seriye öncülüğünde araplar israile saldırmıştı, petrolün varili 2,5 dolardan fırladı gitti yukarılara , aynı durum şimdi yine var savaş var ve petrol 350 dolara gitmesi için gayret sarfediliyor, sonra düşer ve düşünce halay çeken çok olur.

70 lerin sonunda petrol çok yülselmişti ve nihayet çoluk çocuk herkes petrol nedir öğrenmiş, 1980 de bizim sanatçı Ajda pekkan aman petrol şarkısını yaparak eurovisyonda Türkiyeyi temsil etmişti.

Diyeceğim fitne ile oluyor herşey, fiyatlar katlanacak belli oldu.

katılıyorum bilincli olarak abd bu savaşın yasanmasini istiyordu, biden apaçık putine ukraynaya girebilirsin biz karismicaz dedi suanda savaşı olabildiğince uzatmaya çalışıyorlar gerek silah yardımı gerek mühimmat yardimi (amaci yardım etmek olan rusya ukraynaya giricek dediğin de yardim yapardı) ama suan en çok Amerika'nın işine geliyor hem nato ulkeleri natoya tekrardan sarilmaya başladı hemde tarafsız ülkeler bile nato başvurusunda bulundu

1 brent varil petrol 159 litre ham petroldur. bu petrol işlendikten sonra yaklaşık olarak yaklaşık olarak aşağıdaki ürünler elde edilir.

Benzin68,585 Litre
Fuel Oil ve Motorin (Mazot)28,710 Litre
LPG17,545 Litre
Jet Yakıtı14,355 Litre
Asfalt07,795 Litre
Diğer Ürünler22,330 Litre
Benim aklımda 80 kalmıştı. Sen uyarınca araştırdım biraz ama net hesap hakkında tam bir bilgi yok. Yalnız bir yerde gördüğüm hesaba göre söylüyorum 55-60 lira arası olur 300 dolar olursa.

Bir petrol şirketinin Rusyadan ayrılma kararı, petrolde fiyat artışını uzun süreli sağlamak için atılan adımların bir parçası, plan çok güzel yapılmış, savaş tamamen bir kılıf.Petrol şirketleri ve silah şirketleri karlarını katlamanın planlarını devletler arası hır gür çıkartarak sağlıyorlar.

İran eskiden ABD nin bir numaralı müttefikiydi, başkan Kenedy zamanında İran ile en büyük tatbikatları ABD ordusu yapardı, İranda hala o zamanlardan kalma ABD uçakları ve askeri malzemeleri vardır.

Şimdi gelinen noktada ise İrana ambargo var, petrol arzı yapmasın çünü İrandaki petrolü batılı şirketler çıkarıp satamıyor, mademki öyle İran dünya pazarına petrol çıkarıp satmasın ambargo uygulansın,

Aynı şekilde Rusya petrol çıkartıp dünyaya satmasın, böylece batılı şirketlerin tekelindeki büyük petrol ürünleri pazarlarına kapalı kalan Rus petrolü sayesinde artan petrol fiyatları batılı şirketlere yeter, ama oyunun kuralı şu, Rusya ya tıpkı İran a yapıldığı gibi petrol ve ürünleri ambargosu olmalı, bunun adımını attılar kimse Rusyadan petrol almasın deniliyor.

Oyun çok büyük ama fitne büyük zaten, petrol ve silah şirketleri kazanmalı, aynı zamanda ABD ekonomisi zayıflamıştı şimdi doları yine dünyanın değerli takas aracı olmaya devam edecek, doları basanlarda belli zaten ABD nin kendisi basmıyor, bu fitneciler hep kazançlı çıkacak karışıklığı nasılda başarıyor.

Yapılması gereken artık petrolün çıkartma maliyeti neyse belirli kar konularak satılması, dünya üzerinde bu petrol ve silah şirketlerinin tekelinin kaldırılması, yoksa insanlık çok çekecek bu fitnecilerden, ne zaman kazançları düşemeye başlasa devleteri birbirine düşürerek savaş vb. fitneler çıkartıyor ve işlerini güçlerini yoluna koyuyorlar, olacak iş değil 21. yüzyılda insanlık hala ordan oraya savruluyor, insanlar boş yere ölüyor kimse olaya uyanmıyor.

Son düzenleme:
Benim aklımda 80 kalmıştı. Sen uyarınca araştırdım biraz ama net hesap hakkında tam bir bilgi yok. Yalnız bir yerde gördüğüm hesaba göre söylüyorum 55-60 lira arası olur 300 dolar olursa.
Aslında biraz doğru 80 litre. Ham petrolün kalitesi her yerde aynı değil mesela Kuzey denizi, Alaska ve Libya gibi ülkelerden çıkarılan petrol dünyadaki en kaliteli petroldür, buralardan 80-90 litre benzin çıkıyor. Orta doğudaki petrolden ise ortalama 47-48 litre benzin çıkıyor. Yazdığım rakamlar dünyada kabul gören ortalama rakamlar.

herseyi gectim bizim iranla akaryakit ihracatimiz yokmu? suan dünyanın en ucuz yakitini iran kullaniyor 0.15 dolar gibi rakamlarda
İhracat= Dışarıya mal satışı

İran'a Abd ambargo koyduğu için 2019 dan beri petrol almıyoruz(alamıyoruz). Doğalgaz alıyoruz, İran ile aramızda yapılan mevcut anlaşma 2025-2026 gibi bitecek eğer ambargo devam ederse doğalgaz da alamayacağız. Mevcut anlaşmalar ambargo dışı. Fiyat konusuna gelince standart bir fiyat yok petrol ve doğalgazda iki ülke arasındaki anlaşmaya bakıyor.

Mesela A ülkesi B ülkesine 2 liradan C ülkesine 3 liradan satıyor. Devletlerin ekonomik gücü ile mi alakalı alakalı yoksa başka bir şey mi var bilmiyorum.

Iran petrolu bize az geliyor, orada benzin cok ucuz ama ihracata Dunya fiyatlari uygulaniyor. Yeni kutulari acanlar, Gaz bolgerini isletenler dolayli sekilde yabancilar. Petrol varsa istismar ve emperyalist gucler oradadir maalesef. Rus petrolu alinmayinca acik Iran'dan karsilanacak yani ambargo kalkacak. Fiyat olarak farketmez

Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 10/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Benzinde 0,79
Motorinde 2,25 TL/LT

Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.