kral önceden başka konularda yazmıştım diye hatırlıyorum ama seni kırmayayım.Traktör 2019 model 395 saatte yani mf 240 ile 200-300 dönüm yer işliyorduk gerçekten mf nin eziyet olduğunu anladım.Şuan şehirdeki evimizde ders çalışıyorum ama şehre gelmeden önce tarlaları biçtik seferleri çekme imkanım ve mercimek yerine pulluk çekme imkanım oldu.pulluk çektim kesekler kucak kadardı iki defa kültivatör çektim birazda olsa ufalandı.
Bu kullanım sürecinde artı ve eksi yönleri:
artı yönlerden başlayalım:
-traktörde ek güç kaldırma pistonu var buda hidrolik kaldırma kapasitesini biraz daha arttırıyor.piston 2017 den sonra eklendi diye biliyorum.
-power shuttle olayı zaten en beğendiğim özelliklerden.(ps olduğu için td65 gibi sürekli shuttle arızası tantanası yok)
-Toprağımız orta sert bir toprakMardinde bizim topraklar.3 16 '' 2 nin 3 üyle sürdüm mercimek yerini 2 -4 te naz yapıyordu ama motor 500-600 saat arası açılır diye düşünüyorum.2-4 ile sürer ozaman bence.
-Avrupa olduğunu her türlü belli ediyor.gerek direksiyona entegre göstergeler olsun gerek vitesin ve shuttlenin rahat geçmesi olsun,debriyaj pambuk gibi yani en azından mf 240 on katı yumuşak.
eksikleri
-yakıtı şuan biraz fazla 3-16 inç 2 nin 3 1700-1800 devirde derin sürümde 2.3-2.5 yaktı 1000m kareye ama toprak beton gibiydi hidrolik tapan ve silindir felan bir kaç defa çekilmişti.Motorun canı çıktı yani yine iyi yakmış gibi.yani motor 600 saatlere gelirse tavlı toprakta maximum 1.7-2.0 yakar(maximum)
-kültivatör 11 li kara mustafa 1-1.3 l yaktı
onun dışında motordan çok memnunum gözüm gibi bakıyorum.babamlar arayınca hal hatır sorarken motorumun durumu nasıl diyorum
alacaklar varsa tavsiye ederim.dediğim gibi yakıt biraz fazla inşallah motor açıldıkta düşecektir.
-birde vites 1 çok seri gibime geliyor seri1 6 tonda rampada 2 -4 aratmadı değil.ama onun dışında transmisyon fena sayılmaz.
alacaksanız özellikle ps olanı tavsiye ederim sıra sonlarında rahatlık.
Birde traktöre ikinci tepe lambası takmak istiyorum bilgisi olan abilerim varsa yazabilirler mi.Bi 60 cm lik led çakar da yakışır ona.ne kadara mal olur bu ikisi