Ordan bugday arpayı pay biç işte %100 arttırsalar 4.5-5 olucak tmo avcunu yalar .. malını saklayan 2-3 ay sonra 10-12 liraya satar buğdayını ..Yaş çay alım fiyatı geçen seneye göre %73 artışla açıklandı
Kahvede üzerinde oturduğumuz kara sandalye toptan fiyatı geçen yıl 50 TL/adetti, şimdi güncel fiyatı 200 TL/adet olmuş.Yaş çay alım fiyatı geçen seneye göre %73 artışla açıklandı
Bizim zahireci arkadaş tahminim buğday arpa aynı fiyatlarda olur bu sene dedi ama tabi Haziran sonu temmuz gibi fiyatlar otururArpa en düşük 6,5 buğday 7 lira olacak deniliyor..
Gardo gardaş bu yazdığın fiyatlar hayal değil dünyada hububat sıkıntısı varken bizde bolluk bereket yok o fiyatları illaki görecek çok bu enflasyonda gormeside çok doğal ha mazot düşer 6-8 bandına o zaman 5 TL'den vereyim ama bu maliyetlerle ucuza ürün yok bende almak isteyen önce randevu alsın sonra sıraya girsin sonrasina bakacağız Allah her zaman ureteninin çalışanın yanındadır ekici olda bilici olma demişler ürünümü satmayı düşünmüyorum cok zor şartlarda ektim çok kolay şartlarla satmam kimse kusura bakmasın emek var yatırım var bedavaya mal yok TMO isterse 1 TL aciklasin umrumda olmaz dünya globalleşti artık arpa buğday fiyat/ton kaç USD hepimiz biliyoruz kimse çiftçiyi hiçbir şey bilmiyor sanmasın çiftçi Anadolu'nun temel taşıdır herkese bereketli bir harman diliyorum.Bu arada hedefi yükselttim 12 lira buğday 10 lira arpa olsun da arabayı bşr tık ıyı alalım bugun köye de yağmur ihtimali var
Ağzına sağlık kardeşim çok güzel konuştunGardo gardaş bu yazdığın fiyatlar hayal değil dünyada hububat sıkıntısı varken bizde bolluk bereket yok o fiyatları illaki görecek çok bu enflasyonda gormeside çok doğal ha mazot düşer 6-8 bandına o zaman 5 TL'den vereyim ama bu maliyetlerle ucuza ürün yok bende almak isteyen önce randevu alsın sonra sıraya girsin sonrasina bakacağız Allah her zaman ureteninin çalışanın yanındadır ekici olda bilici olma demişler ürünümü satmayı düşünmüyorum cok zor şartlarda ektim çok kolay şartlarla satmam kimse kusura bakmasın emek var yatırım var bedavaya mal yok TMO isterse 1 TL aciklasin umrumda olmaz dünya globalleşti artık arpa buğday fiyat/ton kaç USD hepimiz biliyoruz kimse çiftçiyi hiçbir şey bilmiyor sanmasın çiftçi Anadolu'nun temel taşıdır herkese bereketli bir harman diliyorum.
Ağzına sağlık...Gardo gardaş bu yazdığın fiyatlar hayal değil dünyada hububat sıkıntısı varken bizde bolluk bereket yok o fiyatları illaki görecek çok bu enflasyonda gormeside çok doğal ha mazot düşer 6-8 bandına o zaman 5 TL'den vereyim ama bu maliyetlerle ucuza ürün yok bende almak isteyen önce randevu alsın sonra sıraya girsin sonrasina bakacağız Allah her zaman ureteninin çalışanın yanındadır ekici olda bilici olma demişler ürünümü satmayı düşünmüyorum cok zor şartlarda ektim çok kolay şartlarla satmam kimse kusura bakmasın emek var yatırım var bedavaya mal yok TMO isterse 1 TL aciklasin umrumda olmaz dünya globalleşti artık arpa buğday fiyat/ton kaç USD hepimiz biliyoruz kimse çiftçiyi hiçbir şey bilmiyor sanmasın çiftçi Anadolu'nun temel taşıdır herkese bereketli bir harman diliyorum.
Tarlaların gelişim durumuna bakarsak , 500 kg/dk buğday , 300 kg/dk sap verimi görüntüsü var.Gardo gardaş bu yazdığın fiyatlar hayal değil dünyada hububat sıkıntısı varken bizde bolluk bereket yok o fiyatları illaki görecek çok bu enflasyonda gormeside çok doğal ha mazot düşer 6-8 bandına o zaman 5 TL'den vereyim ama bu maliyetlerle ucuza ürün yok bende almak isteyen önce randevu alsın sonra sıraya girsin sonrasina bakacağız Allah her zaman ureteninin çalışanın yanındadır ekici olda bilici olma demişler ürünümü satmayı düşünmüyorum cok zor şartlarda ektim çok kolay şartlarla satmam kimse kusura bakmasın emek var yatırım var bedavaya mal yok TMO isterse 1 TL aciklasin umrumda olmaz dünya globalleşti artık arpa buğday fiyat/ton kaç USD hepimiz biliyoruz kimse çiftçiyi hiçbir şey bilmiyor sanmasın çiftçi Anadolu'nun temel taşıdır herkese bereketli bir harman diliyorum.
Yakıtın toplam maliyetteki ağırlığı (payı) düşük.Mazotun bir kat artması ile örneğin ürenin bir kat artması ağırlıkları nedeniyle maliyete çok farklı etki ediyor.Sizleri korkutmak istemem ama bu sene olduğu gibi gübre mazot fiyatlarının dünya genelinde 2 yada 3 kat artması durumu söz konusu olabilir. Yani buğdayın 10 lira 15 lira olması müthiş kar edilecek anlamına gelmiyor, belki de hiç kar bırakmayabilir. Keşke bu konuları çalışan Üniversitelerimiz Hocalarımız olsa önümüzü görmemizi sağlayacak projeksiyonları bizlerle paylaşsalar.