2020 harman dönemi Çeltik fiyat ve verimleri hakkında

Abi seyrek pirinçlerde gırgırda dökülür deniyor makina da alırken diyorlarne derece doğru sence paspallı tabla ile biçiyor dimi makina
Ne desem yalan söylemiş olurum. Burada 25 30 senedir böyle paletli makina lafla biçiliyo
IMG_20200913_143330.jpg
IMG_20200913_143300.jpg

Bizim köyde 2 parça biçildi, yeşil diye bırakıldı.
Alba cinsi verim 850 kg civarı.

Komşu köyde keşhan lar kismetse salı-çarşamba gunu biçilmeye başlanır.

Aşağıdaki sitede yazanlara göre fiyatlar oldukça iyi ama yazılanlar ne kadar doğru bilemedim.

Bölgenizde fiyatlar nasıl seyrediyor?

Bizim köyde 2 parça biçildi, yeşil diye bırakıldı.
Alba cinsi verim 850 kg civarı.

Komşu köyde keşhan lar kismetse salı-çarşamba gunu biçilmeye başlanır.

Aşağıdaki sitede yazanlara göre fiyatlar oldukça iyi ama yazılanlar ne kadar doğru bilemedim.

Bölgenizde fiyatlar nasıl seyrediyor?

850kg iyi verim ergene mi temiz sumu

Fiyatlar hakkında ne düşünüyorsun abi bafrada diğer illere göre düşük
Aynen öle ama henüz tam olarak sezon başlamadı. Koop. Devreye girince yükselir diye tahmin ediyorum.

Bide bi kaç aceleci arkadaşlar erken biçti burda sanırım tane ağırlığı iyi gelmedi galiba.

Ben bekleticem bakalım.

Lakin bu yıl çeltik günü gelmiş olmasına rağmen halen yeşil ham taneler var tam olgunlaşmadılar.

Artık sezonun başındaki soğuklardan dolayımı gecikti yoksa attığımız gübrelerdenmi yada facet muadili ilaçlardan mı bilemedim.

Ben bu gün başladım yere yatırmaya başaklar çok iyi ama alt kısımlarında yeşil olgunlaşmamış daneler var bakalım nolucak.

Aynen öle ama henüz tam olarak sezon başlamadı. Koop. Devreye girince yükselir diye tahmin ediyorum.

Bide bi kaç aceleci arkadaşlar erken biçti burda sanırım tane ağırlığı iyi gelmedi galiba.

Ben bekleticem bakalım.

Lakin bu yıl çeltik günü gelmiş olmasına rağmen halen yeşil ham taneler var tam olgunlaşmadılar.

Artık sezonun başındaki soğuklardan dolayımı gecikti yoksa attığımız gübrelerdenmi yada facet muadili ilaçlardan mı bilemedim.

Ben bu gün başladım yere yatırmaya başaklar çok iyi ama alt kısımlarında yeşil olgunlaşmamış daneler var bakalım nolucak.
3 gün mü bekletiyorsun abi yerde bizde cuma düşünüyoruz yatırmayı ama ne olur bilemem yağmurlu gitmezse

3 gün mü bekletiyorsun abi yerde bizde cuma düşünüyoruz yatırmayı ama ne olur bilemem yağmurlu gitmezse
Normalde 3 günde kuruyor ama sapın durumuna göre değişir.
Bu hafta ki sıcaklıklarda 3 günde kurumaz benimkiler 4 5 bulabilir.

Başak sıyırıp rutubetine baktırır ona göre biçersiniz. Havalar iyi acele etmeyin.
14 15 rutubet olunca biçin.

Makinacıyada alt eleği kapattırın yada kıssın ayarını ve rüzgarınıda normalden bir tık daha yüksek açmasını söleyin.
500 deviri geçmeden yavaş biçsin.

Bak nasıl tertemiz cam gibi mal çıkıyor.
Buda randımana yansıyor bilgin olsun

Normalde 3 günde kuruyor ama sapın durumuna göre değişir.
Bu hafta ki sıcaklıklarda 3 günde kurumaz benimkiler 4 5 bulabilir.

Başak sıyırıp rutubetine baktırır ona göre biçersiniz. Havalar iyi acele etmeyin.
14 15 rutubet olunca biçin.

Makinacıyada alt eleği kapattırın yada kıssın ayarını ve rüzgarınıda normalden bir tık daha yüksek açmasını söleyin.
500 deviri geçmeden yavaş biçsin.

Bak nasıl tertemiz cam gibi mal çıkıyor.
Buda randımana yansıyor bilgin olsun
Paspal tablasıyla mı biçtiriyorsun abi normal tablayla mı sen