2020 harman dönemi Çeltik fiyat ve verimleri hakkında

Kavuz çıkma nedeni hava sıcaklığı mı yoksa gübreleme kaynaklı mı?

Keşhanlar 900 kg civarı, lunalar 800-900 kg arası.

Baldo ve rekolar da fiyat nasıl?
hem hava hemde gübre kaynaklı sanırım
2 farklı bölgede arazimiz var 1 inde 500 kg civarı rekor verdi kuru hali diğer bölgede işçilik herşey aynı 1000 kg verdi ama az olan arazi 1000 kg verdiği için ortalamayı 600-650 kg ancak çıkarabilmiş oldu

Dün rekor cinsi çeltik biçtim. Son römorkları tartma fırsatım oldu. 20 dekar yer yaş olarak 22,5 ton verim. Biçilen yer 20 yıldır aralıksız çeltik ekiliyor....Keshanlar ortalama 700 kg civarı...Luna biçimleri kısmetse yağmur sonrası...
maş. iyi bir işçilikle çok iyi bir verim almışsınız, iyi fiyatlara satmak için uğraşıcaz artık
benim verimimi en çok düşüren şey sondaj suyu kaynaklı soğuk su ve suyun tuzluluk oranı çok artmış önümüzdeki sene analizlere daha da önem vermek gerek

Dün rekor cinsi çeltik biçtim. Son römorkları tartma fırsatım oldu. 20 dekar yer yaş olarak 22,5 ton verim. Biçilen yer 20 yıldır aralıksız çeltik ekiliyor....Keshanlar ortalama 700 kg civarı...Luna biçimleri kısmetse yağmur sonrası...
hocam birde rekor çeltikte ne gibi adımları izlediniz müsait bir zamanınızda bilgi paylaşımında bulunursanız faydalanmak isteriz.

Taktik maktik yok derler ya bizimki de o hesap... ilk defa bu çeşidi ektim. Gübre konusunda dikkatli ol dediler. Ekim öncesi 20 kg çinkolu 20/20 ile üstüne 60/65 kg sülfat... Erken zamanda 35/40 günde ot ilacı başarılı oldu.( Pablo 200ml +chillinger 300/350 ml +baytore 200ml + 50 laudis )
Su da bol olunca gerisi kendiliğinden geldi. Pas ilacına gerek kalmadı. Fırsat olsaydı pas+potasyum takviye ederdim... Gerisi Allah’a kalmış.

Bereketli olsun , maşallah hocam, rekor çeltik yetistirmenin yöntemlerini kış aylarında paylasırsanız, Kendi adıma , birde muhterem dostum Tosun Pancalı adına memnun oluruz.seneye tohumlugümu rekordan ayırdım nasip bakalim.

Rekor çeşidi gelişimi çok hızlı. Bu sebeple tarlada açık yer bırakmıyor. Güneş toprağa nüfus edemeyince otu engelliyor. Tavsiyem ekim öncesi toprağa gübreyi sağlam verin ve ilk gübreyi 35 kg kadar sülfat ile halledip sonrasında dikkatli olun...

Son düzenleme:
Cameolara randuman yaptırdık. Sonuçlar memnun etti. Hacı kavuzoglu yaptı tahlili 62.6 randuman 30.5 tane geldi. Çok şükür emeklerimizi aldık. Etrafinizda iri tane alımı yapan sağlam yerler var mı? Bu malın 6 yi çok rahat geçmesi lazım kanatimce.

Cameolara randuman yaptırdık. Sonuçlar memnun etti. Hacı kavuzoglu yaptı tahlili 62.6 randuman 30.5 tane geldi. Çok şükür emeklerimizi aldık. Etrafinizda iri tane alımı yapan sağlam yerler var mı? Bu malın 6 yi çok rahat geçmesi lazım kanatimce.
Bereketli olsun cameo keşhan çeltik çeşitlerinde şimdiye kadar en iyi fiyatı trakya çeltik Burak tarım verdi buralarda para kantarın başında köyde veriyor parasını Burak tarım dün verdiler 60 randıman cameo 6 lira sizinki daha yüksek fiyata gider. Çeltikçiler bu gün yatıştayız çok güzel yağış var akşamdan beri. Önceki haftaki yağmurda dolu baya yeri fena yaptı 100de 50 zarar var komşularda

Bereketli olsun cameo keşhan çeltik çeşitlerinde şimdiye kadar en iyi fiyatı trakya çeltik Burak tarım verdi buralarda para kantarın başında köyde veriyor parasını Burak tarım dün verdiler 60 randıman cameo 6 lira sizinki daha yüksek fiyata gider. Çeltikçiler bu gün yatıştayız çok güzel yağış var akşamdan beri. Önceki haftaki yağmurda dolu baya yeri fena yaptı 100de 50 zarar var komşularda
Yarın gidicem Burak tarıma. Rekor için gitmiştim randuman dahi yapmadılar. Sadece iri tane alıyor galiba. Bu değerlerde 6 lirayı geçmesi lazım benimde beklentim o yönde. Yağmur bizde çok tatlı yağıyor. Çeltik işini bitirtik ama yoğunluktan kanola ekemedik. 106 gün sonra ilk yağmur düşüyor bizde. Hayırlısı ile bu karakta bitti diyelim.