2 ton tohuma ortalama 5.5 kg thiram gerekir
İlgin için teşekkür ederim, farklı önebileceğin ilaç varmı antrakoz için ?
2 ton tohuma ortalama 5.5 kg thiram gerekir
M 45 kullanabilirsin kontak etkili. 800 gr i 400 kg tohum ilaçlar aynı zamanda yeşile atarken 400 litre suya karışır. Yeşile alabileceğiniz birde Bellis Bles sistemik mantar ilaçları varİlgin için teşekkür ederim, farklı önebileceğin ilaç varmı antrakoz için ?
Ardaslar bellis ve bless farkli etki yapiyor oyuzdwn bellis atinM 45 kullanabilirsin kontak etkili. 800 gr i 400 kg tohum ilaçlar aynı zamanda yeşile atarken 400 litre suya karışır. Yeşile alabileceğiniz birde Bellis Bles sistemik mantar ilaçları var
M 45 kullanabilirsin kontak etkili. 800 gr i 400 kg tohum ilaçlar aynı zamanda yeşile atarken 400 litre suya karışır. Yeşile alabileceğiniz birde Bellis Bles sistemik mantar ilaçları var
Sana onerim ot ilacı asthapyr 100 Sl kullan. Mantar ilacı da M 45 kullanBinbir çeşit ilaç var arkadaş hangisini kullanacaz şaşırdık du bakalım son kararı hangisine vereceğiz
Sakalaksa 10 dereceye getirimce 15 kilo atar her derecede 1.5 kilo yaparBu sene bende nohut ekecem.ŞAKALAK marka hububat mibzerimi kaç dereceye ayarlamam gerekiyor bilgisi olan var mı???
Sakalaksa 10 dereceye getirimce 15 kilo atar her derecede 1.5 kilo yapar
Sen genede kucuk bi tarlada deneme yapTeşekkür ederim sağolun...
Nohutun iriligine gore 10 kg de atar 20 kg de atar denemeden kesinlikle on ayat ile hareket etmemek lazım...Sakalaksa 10 dereceye getirimce 15 kilo atar her derecede 1.5 kilo yapar
Ben 2 cins nohut ekiyorum biri azkan iri olan bide en ufak nohut ilice ekiyorum ayni kilo atiyor senin dedigin 1000 tane agirligindan dolayi tohum birinde yere fazla olur digerinde ise az olurNohutun iriligine gore 10 kg de atar 20 kg de atar denemeden kesinlikle on ayat ile hareket etmemek lazım...
Soran arkadaşa :
Tekeri tur attirarak tarlaya girmeden deneyiniz bence
4 senedir 22li sakalak mibzerle ekiyorum bu aradaNohutun iriligine gore 10 kg de atar 20 kg de atar denemeden kesinlikle on ayat ile hareket etmemek lazım...
Soran arkadaşa :
Tekeri tur attirarak tarlaya girmeden deneyiniz bence
Sizin mibzer baya akıllı o zaman normalde her bir mibzer tohum iriligine göre hareket eder. Susam susam olduğu için değil küçük olduğu için en düşük ayarda fasulye de fasulye olduğu için değil iri olduğu için en yüksek ayara yakın yerde ekilir.Ben 2 cins nohut ekiyorum biri azkan iri olan bide en ufak nohut ilice ekiyorum ayni kilo atiyor senin dedigin 1000 tane agirligindan dolayi tohum birinde yere fazla olur digerinde ise az olur
Bende 850 dekar yer ektim sakalak kilo olarak tam atiyor burda baska bi marka vardi o oyle atamadi nohut cins fark etmiyor.Sizin mibzer baya akıllı o zaman normalde her bir mibzer tohum iriligine göre hareket eder. Susam susam olduğu için değil küçük olduğu için en düşük ayarda fasulye de fasulye olduğu için değil iri olduğu için en yüksek ayara yakın yerde ekilir.
Aynı ayar aynı irilik için aynı kiloda tohumu toprağa karıştırmak demektir.
Bende nohut mibzeri var ama irilik (1000 tanr ağırlığı) değiştikçe ben ayarını değiştirdim. Mantık da onu gerektirir. Etrafa da ekim yaptık 800/900 dekar yer ektik bu sene kiralayıp.... her nohut İriligi değiştiğinde ayarı değiştirdik
Söyle bir yanlış anlasilma var. Mibzerler kilo olarak aynı olmasa da aynı ayarda benzer kiloda atabilir ama nohut özelinde önemli olan şey atılan tohumun kilosu değildir.Bende 850 dekar yer ektim sakalak kilo olarak tam atiyor burda baska bi marka vardi o oyle atamadi nohut cins fark etmiyor.
Evet iste bu kac kilo atacagini ogrendikten sonra ona gore ayarlamak gerekiyor benimde anlatmak istedigim bu konuyduSöyle bir yanlış anlasilma var. Mibzerler kilo olarak aynı olmasa da aynı ayarda benzer kiloda atabilir ama nohut özelinde önemli olan şey atılan tohumun kilosu değildir.
Önemli olan m2 ye düşen tohum sayısıdır. Hiçbir bilimsel çalışmada dekara atılan kilo hesabı yapılmaz. Önemli olan toprağa/m2ye düşen tohum/bitki adedidir.
Örneğin Hedeflenen/tavsiye edilen 35 bitki/da ise bu hedef 1000 tane ağırlığı 350 gram olan küçük taneler icin 11 kg/da civarı olurken, 1000 tanesi 500 gr olan İspanyol/kabak nohut denen nohutta ise 17kg/da olmak zorundadır...
Naçizane benim önerim ayarı yaparken nohut ayarı kavramından ziyade hedef bitki adedine odaklanmak...
Beyin fırtınası oldu iyi olduEvet iste bu kac kilo atacagini ogrendikten sonra ona gore ayarlamak gerekiyor benimde anlatmak istedigim bu konuydu