Kirma ben hic gormedim bjzim buralarda herkes kirar diye ekmiyor ama gercekten kirilmiyor asil nohut mibzerlerinde kirma oluyorHububat mibzerinde nohutu kırma oranı nedir?
Kirma ben hic gormedim bjzim buralarda herkes kirar diye ekmiyor ama gercekten kirilmiyor asil nohut mibzerlerinde kirma oluyorHububat mibzerinde nohutu kırma oranı nedir?
En iyisi şanzimanli mibzer kirma ihtimali sifirmibzerden mibzere fark vardır ben bu sene deniycem güngör 18 li ile
Maşallah senesi bol olsun Abdurrahman bey.Ekim Aralık 11 2017,
Ilk üç fotolar ARDA sertifikalı
Sonrakiler ise aksu cinsi kendi tohumumdan.
15 gündür yağmur yağıyor... İçine giremedim ayrıntılı çekemedim.
14 kg kadar tohum
13/14 kg kadar dap atıldı
İlaçlama yok
Hava çekilir çekilmez sadece dar yapraklar için ilaçlama yapacağım zamanı geldi... Ekli dosyayı görüntüle 23872Ekli dosyayı görüntüle 23873Ekli dosyayı görüntüle 23874Ekli dosyayı görüntüle 23875Ekli dosyayı görüntüle 23876Ekli dosyayı görüntüle 23877Ekli dosyayı görüntüle 23878
Kirma ben hic gormedim bjzim buralarda herkes kirar diye ekmiyor ama gercekten kirilmiyor asil nohut mibzerlerinde kirma oluyor
Yeşil aksama atmak yeterli oluyor. Tabana atılan ot ilacı geniş yapraklar için. Bizim tarlalarda çok sıkıntı olmuyor sadece hardal var. Maliyetli biraz. Kar zarar dengesinde degmeyebilir...Maşallah senesi bol olsun Abdurrahman bey.
Ot ilaçı işini keşke bi parselde ekim sonrası toprağa atsaydınız teçrü edinmek için iyi olurdu.
Yeşil aksama hangi ilaçı nsl bir uygulama biciminde yapacaksınız.
Bilgiler icin teşekkürler .Yeşil aksama atmak yeterli oluyor. Tabana atılan ot ilacı geniş yapraklar için. Bizim tarlalarda çok sıkıntı olmuyor sadece hardal var. Maliyetli biraz. Kar zarar dengesinde degmeyebilir...
Dar yapraklılar için de erken Ekim olduğu için baharda mecburen ot oluyor ve bugünlere atıldığında öldürüyor otları...
Attığım ilaç da nohutlari sarsmayan hafif ilaçlar...
Bu sene kullanacağım ilaç şu (helga süper)
maliyeti de az
Dekar maliyeti sadece ilaç 3/4 tl arası
Bölgenizi bilmiyorum... Ama bizim burada kışlık (erken) Ekim olduğundan uygulamalar farklı oluyor.Bilgiler icin teşekkürler .
Bu hafta sonu ekecektim bende kar yağınca haftaya kaldı.
Ben gübreyi önce serpip ekime hazır hale getirdim ,bu biçimde uygulama doğrumu sizin teçrübeniz fazla.
Tekrardan ekim öncesi aysan vs cekmeye gerek varmı yoksa ekim yapayımmı.
Ekim sonrası merlin flex atacam ,ilerde yeşil aksamada uygulama yapmaya gerek olurmu ot için.
Kusura bakmayın epey soru sordum size.
Nohut hakkında bütün paylaşımlarınızı takip ediyorum bilgiler için tekrar teşekkürler.Bölgenizi bilmiyorum... Ama bizim burada kışlık (erken) Ekim olduğundan uygulamalar farklı oluyor.
Benim yaptığım uygulamalar baş sayfalarda aşama aşama anlatmaya çalıştım.
Gübrenin o şekilde atılmasının bit mahsuru yok bence. Brn aynı yatağa gelecek şekilde gübreyi makinada tohumla aynı anda verdim.
Erken ekimde Burda aşırı otlanma oluyor her tarla farklı ot populasyonu var
...
İhtiyaç varsa ot ilacı atın ama çıkmayacak ise otlar zaten çok pahalı olan o ilaçlar neden kullanılır anlamış da değilim.
Aysan ne bilmiyorum bu arada: bizim uygulama 1/pulluk 2/kultivator 3/Ekim makinasi ile giris 4/mumkunsd tesviye için tapan... Baharda ot ilaci ihtiyaç olan tarlalara 5/hasat
Hepsi bu
Biz teşekkür ederiz karşılıklı...Nohut hakkında bütün paylaşımlarınızı takip ediyorum bilgiler için tekrar teşekkürler.
Ben Nevşehirli olsamda köyüm nevşehire 125 km ,kırşehire 60 km ,yozgata 80 km .
Bizde bu tür baharlık ekimler yakın zamana kadar mart sonu nisan başı olurdu ama son yıllarda iklimde değişlikler olunca haliyle erken ekim oluyor .
Erken ekim oluncada illaki ot problem oluyor ilaç konusundada tek uygulama olsun temiz olsun diye etkili ilaç kullanmaya gayret ediyorum.
Bende son güzde pulluk sürüm ,şubatta 3 sıralı çizelle ikileme arkasından kültüvatör ve ekim öncesi merdaneli aysan cektim ( aysan dediğim kırk diş benzeri bi alet tarlayı tesviye edip ekim yatagı hazırlamaya yarıyor.)
Atmadan önce tarladaki nohutlari kontrol et eğer baş çıkarmış ise ot ilacı atma zarar verir. Bekle yeşile atarsinarkadaşlar geçen hafta nohutu ektik ama ilacı atamadık yarın bır hafta olacak herhangı bır sorun olur mu yarın gideceğız atabılırsek sizce ne yapalım
Maşallah. Yulaf ilacını hazırla şimdiden3 ayda nohut bitkisinin kök gelişimi: artık köklerde noduller oluşmaya ve azot depolama başlamış...
15 günlük yağmur sonrası aşırı otlanma d başlamış...
Köklerin gelişimi boyunu aşmış neredeyse.... DAP gübresinin faydaları bence...
Ekim 12.12.2018 cinsi:AKSUEkli dosyayı görüntüle 24029Ekli dosyayı görüntüle 24030Ekli dosyayı görüntüle 24031Ekli dosyayı görüntüle 24032Ekli dosyayı görüntüle 24033Ekli dosyayı görüntüle 24034
Hazır zaten ilaçlar da hava müsait olmadı bir türlü... Müsait olan havada bugün yarın atacağım inşallahMaşallah. Yulaf ilacını hazırla şimdiden