Bugunde yagmur basladi yine gidemedik
Helga super in nohuta ruhsati yok acaba hangi dozda kullaniyosunuz zarar vermiyor mu?Yeşil aksama atmak yeterli oluyor. Tabana atılan ot ilacı geniş yapraklar için. Bizim tarlalarda çok sıkıntı olmuyor sadece hardal var. Maliyetli biraz. Kar zarar dengesinde degmeyebilir...
Dar yapraklılar için de erken Ekim olduğu için baharda mecburen ot oluyor ve bugünlere atıldığında öldürüyor otları...
Attığım ilaç da nohutlari sarsmayan hafif ilaçlar...
Bu sene kullanacağım ilaç şu (helga süper)
maliyeti de az
Dekar maliyeti sadece ilaç 3/4 tl arası
Toprak, Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü MüdürlüğüGayret Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (İstanbul Yolu ) No: 32 P.K:5 Yenimahalle / ANKARA 06172Tüm Hakları Saklıdır [emoji767] 2018Telefon : 0312 315 65 60 - 65Faks : 0312 315 29 31E-Posta : toprakgubresu@tarim.gov.trO konuyu ben görmedim bence çok faydalı 3 sene öncesine kadar normal ekiyordum sonradan aşılama yöntemi ni öğrenince uyguladim ve faydasını gördüm en az %30 fark ediyor ve bununla bitmiyor peşine ekilen ürünlerde de etki ediyor
Toprak, Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü MüdürlüğüGayret Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (İstanbul Yolu ) No: 32 P.K:5 Yenimahalle / ANKARA 06172Tüm Hakları Saklıdır [emoji767] 2018Telefon : 0312 315 65 60 - 65Faks : 0312 315 29 31E-Posta : toprakgubresu@tarim.gov.tr
Baklagil ve yem.bitkilerine kullanabilirsiniz rhizobium bakterisidir. Ozel bitkilerin koklerinde noduller olusturarak cogalirlar ve havadaki azotu bitkiye yarayisli hale getirirler. Bitkinin ihtiyavmci varmis yokmus bakmazlar surekli depolamaya devam ederler bu yuzden topraga da buyuk oranda fayda saglar. Dolayisi ile birsonraki urune de faydali olur. Dikkat edilmesi gereken nokta notr karakterli ph7 bir su ile karistirilip tohumu islatmak. Daha da onemli 2. Nokta direk gunes isigina maruz kalmamali hemen toprak altina girmeli. Asilama islemi golgede yapilmali. canli bakteriler direk gunes isiginda canli kalamazlar. Yukaridaki numara arandiginda ozellikle nohut icin yonca icin fig icin gibi belortilmeli. Birde ekim tarihinizden 15 gun once irtibat kurun cunku besi ortamlarinda cogaltip gonderiyorlar.
Demekki sezonunda uretiyorlar ben yonca tohumuna asilayip kullandim cok faydasini gordum.Ben konuştum. Üç gün içinde kargoya verebileceklerini belirttiler..
Ruhsatında nohut yazıyor etiketinde yazmasa da... Dekara 75 ml...Helga super in nohuta ruhsati yok acaba hangi dozda kullaniyosunuz zarar vermiyor mu?
Toprak, Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü MüdürlüğüGayret Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (İstanbul Yolu ) No: 32 P.K:5 Yenimahalle / ANKARA 06172Tüm Hakları Saklıdır [emoji767] 2018Telefon : 0312 315 65 60 - 65Faks : 0312 315 29 31E-Posta : toprakgubresu@tarim.gov.tr
Baklagil ve yem.bitkilerine kullanabilirsiniz rhizobium bakterisidir. Ozel bitkilerin koklerinde noduller olusturarak cogalirlar ve havadaki azotu bitkiye yarayisli hale getirirler. Bitkinin ihtiyavmci varmis yokmus bakmazlar surekli depolamaya devam ederler bu yuzden topraga da buyuk oranda fayda saglar. Dolayisi ile birsonraki urune de faydali olur. Dikkat edilmesi gereken nokta notr karakterli ph7 bir su ile karistirilip tohumu islatmak. Daha da onemli 2. Nokta direk gunes isigina maruz kalmamali hemen toprak altina girmeli. Asilama islemi golgede yapilmali. canli bakteriler direk gunes isiginda canli kalamazlar. Yukaridaki numara arandiginda ozellikle nohut icin yonca icin fig icin gibi belortilmeli. Birde ekim tarihinizden 15 gun once irtibat kurun cunku besi ortamlarinda cogaltip gonderiyorlar.
Öyle bir dünya yok dap bakteriyi tembelleştirmez azotu düşük fosforu yüksek bir gübredir. Tohumunuza bakteri uygulayıp dap ile ekebilirsiniz problem olmaz bende öyle yapacağım.Bakteri aşısı yaptığın yere dap atma bakteri tembelleşir gübresiz ekim yapın dediler bende gübresiz ekmeyi göze alamıyorum sizce ne yapmalıyım
Birde ekimden sonra Merlin Flexx uygulayacağım bakteriye zararı olurmu acaba
Öyle bir dünya yok dap bakteriyi tembelleştirmez azotu düşük fosforu yüksek bir gübredir. Tohumunuza bakteri uygulayıp dap ile ekebilirsiniz problem olmaz bende öyle yapacağım.
Evet bakteri uygulaması yapılırsa bakteri azot bağlayana kadar yetmesi için 2-3 kg azot verilir yani o gübreden 15 kg olabilir.Kullanacağım gübre 12-22-0 artı 12so3 ihtiva etmektedir yorumunuzdan anladığım bu gübre ile gönül rahatlığıyla bakteri aşısı yapıp Ekim yapabilirim
GM Discovery II cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Belli boyuta ulaşınca atacaksın... yazıyor üstünde...Arkadaslar nohutu ektik bildiginiz üzere ama ilaci atamadik bir turlu bu bayerin pahali ilactan aldik ama bazilari nohut cimlendiyse o olmaz diyorlar yesil olunca baska ilac atiyorlarmis sizler ne dersiniz
Atılmaz abi bu ilaç çimlenme öncesi ekimden en geç iki üç gün içinde atılıyorBizim ilac bundanmis arkadaslar birde nohuta da baktik çil olnus yardim bu ilac atilir miEkli dosyayı görüntüle 24307