2017-2018 sezonu nohut Ekim tecrübeleri

2 ayrı tarlada ilaç deneyecem bu sene putsuit ve Merlin bakalım deneyip görecez.

Ben düşüncelerimi söyledim bunu herkeste söyler hasta olan nohuta kurtarmanın bi yöntemi varsa buyur söyle herkes bilsin
Arkadaşım benimle ne alakası var ben senin iyliğin için diyorum .sen elinde hiç bir delil yokken bi firmanın ürettiği ürüne hastalık vs yapıyor diyorsun.
Ben ne ilaç bayiyim nede firma sahibiyim nsl biliyorsan öyle yap .
Madem merlin hastalık yapıyo diyorsun hiç atma bi dene .

yağış fazla olursa ota da mantarada çare olmuyor her marka ilaçta mecbur ikinci uygulamayı yapmak zorunda kalıyorsun, hele birde derine ekemediysen ve yeterince bitkinin kökü gelişmemişse yada kanser gibi ilacı olmayan oto boğdurduysan; sür ki seneye ekeceğin buğdya gübre olsun...

2 ayrı tarlada ilaç deneyecem bu sene putsuit ve Merlin bakalım deneyip görecez.

Ben düşüncelerimi söyledim bunu herkeste söyler hasta olan nohuta kurtarmanın bi yöntemi varsa buyur söyle herkes bilsin
Pursuit veya muadilinde tam netice almak istiyorsan 1 şişe yi 10 dönüm den aza 15 dönüm den fazla ya atma ikincisi en az 500 600 litre su ile at dönüm başlarını dikkat et üst üste getirme. Deneme ile sabittir. Şimdiden kolay gelsin.

Arkadaşım benimle ne alakası var ben senin iyliğin için diyorum .sen elinde hiç bir delil yokken bi firmanın ürettiği ürüne hastalık vs yapıyor diyorsun.
Ben ne ilaç bayiyim nede firma sahibiyim nsl biliyorsan öyle yap .
Madem merlin hastalık yapıyo diyorsun hiç atma bi dene .

Bu düşünceler neden geliyo insanın aklına söyleyim. Ot ilacı atmayıp nohutu hastalanmayan çiftçiler oldu ve verimi gayet iyi 200 civarı verim alamayanda en az 100 kilo. Sadece ot ilacı atıp biçeri bekleyenler 100 kilo altına düşmedi en yüksek 200 alanlar oldu. Ben ise ot ilacı sonrasında mantar ilacı ve 15 gün sonra Bellis sonuç 110 kilo. Bu dediklerim aynı köy arazisinde oluyor

Pursuit veya muadilinde tam netice almak istiyorsan 1 şişe yi 10 dönüm den aza 15 dönüm den fazla ya atma ikincisi en az 500 600 litre su ile at dönüm başlarını dikkat et üst üste getirme. Deneme ile sabittir. Şimdiden kolay gelsin.

Ustam bu sene putsuit deneyecem ve Merlin de kullanacam. Bir fikir daha almak isterim su dikeni ve kamış için ne önerirsin geçen sene kamış ve su dikeni çıkmıştı ama nohuta zararı olmamıştı aksine ot olan bölgedeki nohutlar daha iyiydi diyebilirim

Ustam bu sene putsuit deneyecem ve Merlin de kullanacam. Bir fikir daha almak isterim su dikeni ve kamış için ne önerirsin geçen sene kamış ve su dikeni çıkmıştı ama nohuta zararı olmamıştı aksine ot olan bölgedeki nohutlar daha iyiydi diyebilirim
Nohutun içindeki kamış a yapacak birşey yok. Tek çaresi nohutu kaldırdıktan sonra bütün yeşili kurutan ot ilacı atacan. Knokdown 48 Sl vb ilaçlar.

Bugün itibari ile Son durumu bu... Çok nadir yeni çıkanlar var. Genelde çıkış tamam ve 15/17 cm civarı olmuş...

Dar yapraklı yabani otlar için Helga süper adlı ilacı aldım 23 kutu (23 kg).. Kutusu 25e aldım. 30/35 tl/kg diyorlar parende... şuan yağmurlar var ilk yerlerin kuruması ile atacxagim ot ilacını yeterince gelişim olmuş nohut ta br otlar da epey ilerlemiş nohut boyunda olmasa da...

Ekstra zarar verecek hardal var (geniş yapraklı) onları nasıl yok edeceğim ona tam karar veremedim. İlacından çekiniyorum. IMG_20180215_150324.jpgIMG_20180215_150313.jpgIMG_20180215_150258.jpg

Challenge da 175 tl diyor şimdi sordum biryere. 1kgsi. 10/12 dekara yetiyor yaklaşık..

İşçi tutmak daha mantıkli gibii hem ilaç zarar riski yok hem dd benzer maliyete hallolabilir bence.

200 dekar için 2000/2500 tl ilaç oarasi verilecek. 30 günlük işçilik ile halledebilirim diye düşünüyorum.

Evet arkadaşlar ekim zamanı yaklaşırken hepimize bol rahmetli yıllar temenni ediyorum
Yaptığım bi uygula kasımda dip kazan çektim sizce pullukla devirmelimi yoksa kazayağı ile patlatıp ekimi öylemi yapayım
İlk defa ekeceğim 13 kg/da hesabı tohum ve 10 kg dorada marka taban gübresi aldım ve bakteri aşılaması yapmak istiyorum ve tohumu herhangi birşeyle kapmam lazım mı?
Ekimi Bozkurt marka kombine hububat Ekim mibzeri ile yapacağım
Bu bağlamda yabancı ot için hangi marka ürün tavsiye edersiniz ve yaptığım işlerde bi sıkıntılı durum varmıdır sizce
Yer Ankara Polatlı