2017-2018 sezonu nohut Ekim tecrübeleri

Haklisiniz bunun içinde mikrobiyal gübre kullanımı yapıyoruz.ama burda söyle bi yanlışlık 30 kg dap yanlış bi uygulama toprağı fazla gübre atımı coraklastirir.
Bu başlıkta 30 kg dap öneren olmadı??? Oju neden çıkardınız. Ekenler genelde 10 ile 16 kg arası ekiyor... Ayriyeten 10 kg dap içinde 4.5 kg azot değip fosfor bulunur.

Nohuta 30 kg dap atmaniz bitkinin çalışmasını tembellestirir.bu şuna benzer bir insanın ac kalmaması için çalışması gerek.calis 'ye ac kalma.benim ihtiyaçlarımi biri karşılarsa benim çalışmama gerek kalmaz.calisip almam gereken bana nasıl olsa veren var niye çalışayım.siz nohuta bunu yapmışsınız 10 kg doğru bi kilo cunki nohut toprakta canlandığı zaman azota ihtiyaç duyar 10 bu bitkinin ihtiyacını karşılar 10 dap demek 4.5 kg saf azota tekabül eder.bu topraktaki bi bitkiye yeterlidir nohut zaaten azotu kendi üretiyor bitki zagren bunu kendi utetiyor.siz faz dap kullanarak bitkiye şunu diyosunuz.BITKİ SEN ÇALIŞMA TEMBEL TEMBEL YAT SENIN URETMEN GEREKEN AZOTU BEN SANA VERIRIM DIYOSUNUZ.HEMDE BUNUN IÇIN PARA HARCIYORSUNUZ MALIYETI YUKSELTIYORSUNUZ.DAP FIYATI.1700 TL

hayatımda ilk defa duyuyorum 10 kg dapta 4,5 kg saf azot olduğunu büyük ihtimal yeni çıkan bi dap çeşididir bu 45-45-0 diye hehe

Arkadaşlar nohuta ot ilacı olarak ne önerisisiniz Merlin ot ilacı harici. Mesela putsuit ot ilacı varmış ama nohuttan sonra ekilen üründe verim düşüklüğü olduğunu söylüyorlar. Önerebileceğiniz ot ilacı var mı

Arkadaşlar nohuta ot ilacı olarak ne önerisisiniz Merlin ot ilacı harici. Mesela putsuit ot ilacı varmış ama nohuttan sonra ekilen üründe verim düşüklüğü olduğunu söylüyorlar. Önerebileceğiniz ot ilacı var mı
Kesinlikle öyle birşey olmaz. Adam tutuyor pursuit i 10 dönüme sallıyor o zaman kısmi kısırlık oluyor. 15 dönüme en az 400 -500 litre yani bol su ile at bide Merlin atana bak hiç farketmez. Merlin yokken pursuit vardı. Efsane ilaç eski nohutcular iyi bilir.

hayatımda ilk defa duyuyorum 10 kg dapta 4,5 kg saf azot olduğunu büyük ihtimal yeni çıkan bi dap çeşididir bu 45-45-0 diye hehe
Erkut bey kusura bakmayın orda yanlış bi kelime kullandım gübre konusunda başka bişeyle karistirdim arkadaşlar 10 dapta 4.5 kg saf azot vardır diye bi kelime kullandım arkadaşlar yanlış bi kelime kullandım lütfen dikkate almayınız.

Hem Bayer milleti resmen yoluyor

aynen dediğin gibi pursit atıyorum bitti gitti verim falan düşmüyor. merlinide yastık başlarında bi üst üste getirin ordada hiç bir şey olmuyor önemli olan kararında atmak.

siz bellisin yerine başka bir ilaç önerirmisiniz bayer nativo nasıldır. birde bellisle etken maddesi aynı olan yerli ilaçlar var ama nohuta ruhsatları yok kullanımına ne dersiniz?

sizde bellis ve nativo var mı fiyatları nedir.

aynen dediğin gibi pursit atıyorum bitti gitti verim falan düşmüyor. merlinide yastık başlarında bi üst üste getirin ordada hiç bir şey olmuyor önemli olan kararında atmak.

siz bellisin yerine başka bir ilaç önerirmisiniz bayer nativo nasıldır. birde bellisle etken maddesi aynı olan yerli ilaçlar var ama nohuta ruhsatları yok kullanımına ne dersiniz?

Safa Bless var Bellis ile aynı etken madde. Geçen sene bizim çorum tarafı çoğu bunu kullandı gerçekten memnun kaldılar fiyatı şu anda 110 lira

pursııt dediğiniz nedir bilmiyorum ama, kullanım tarihi geçmiş purtima diye bi ilaç kullanıyoruz biz, yıllardır da hep aynısını kullanıyoruz zaten hava çok yağarsa ot bitiyor o zaman da çekiç dediğimiz challenge atıyoruz, geçen sene bellis de bellas da ve ismi aklımda olmaya bir buğday pas ilacını da kullandım 3 ündede pek fark göremedim lakin yinede en kalitelisi bellis, merlin e gelince çok pahalı...

Kesinlikle öyle birşey olmaz. Adam tutuyor pursuit i 10 dönüme sallıyor o zaman kısmi kısırlık oluyor. 15 dönüme en az 400 -500 litre yani bol su ile at bide Merlin atana bak hiç farketmez. Merlin yokken pursuit vardı. Efsane ilaç eski nohutcular iyi bilir.

Valla ustam bizim bölge ve Kaman tarafında pursuit kullananlar oldu verim alamadı buğday ve arpada ama dönüme ne kadar attılar bilmiyoruz. Merlin şuan çok pahalı geçen seneye göre 220 tl diyorlar şuan millet maliyeti düşürmek için değişik ot ilacı arıyor. Ama bu sene putsuiti 2 parça tarlada deneyecem. Merlin bence nohutun hastalanma sebebi nedeni ise bellis atıp nohutu kurtarmak ikiside aynı firmanın ürünü olunca akıllara bu düşünce gelmiyor değil

Valla ustam bizim bölge ve Kaman tarafında pursuit kullananlar oldu verim alamadı buğday ve arpada ama dönüme ne kadar attılar bilmiyoruz. Merlin şuan çok pahalı geçen seneye göre 220 tl diyorlar şuan millet maliyeti düşürmek için değişik ot ilacı arıyor. Ama bu sene putsuiti 2 parça tarlada deneyecem. Merlin bence nohutun hastalanma sebebi nedeni ise bellis atıp nohutu kurtarmak ikiside aynı firmanın ürünü olunca akıllara bu düşünce gelmiyor değil
Şayet yazdïnız gibi merlin hastalık sebebiyse bunu ögrenmek için aynı tarlayı ikiye bölüp uygulama yaparak neyin ne oldu belli olur.

ikisi aynı firmanın değilki ustam sen ilaçları kırıkkalede nereden alıyorsun bellis fiyatını sordunmu hiç.

Hastalık sebebi olduğunu bilmiyoruz ama çiftçiler kendi arasında konuşuyor. Ama nohuta hastalık geldiği zaman ise tek çaresi Bayer Bellis şimdi bu iki ilaç aynı firmanın olunca insan düşünüyo yani
Her ne şekilde olursa olsun bence biraz abes bi düşünce.
Zor bişey değil dediğimi yapmak aynı tarlanın bi köşesine merlin uygulama bak sonuca icindeki şüpe kalksın.
Bi ikinci durumda yukardaki yazdıklarını yetkili ilaç firması görse başına iş alırsın .

ikisi aynı firmanın değilki ustam sen ilaçları kırıkkalede nereden alıyorsun bellis fiyatını sordunmu hiç.

Ustam ilaçları genelde Kamandan alıyorum. Kaman bu nohut işinde uzman diyebilirim. Nede olsa Kırıkkale nohuta yeni. Bellis fiyatını sormadım ama Merlin araştırdım sabit fiyat yok 180 tl ile 220 arası fiyat istiyorlar şuan

Her ne şekilde olursa olsun bence biraz abes bi düşünce.
Zor bişey değil dediğimi yapmak aynı tarlanın bi köşesine merlin uygulama bak sonuca icindeki şüpe kalksın.
Bi ikinci durumda yukardaki yazdıklarını yetkili ilaç firması görse başına iş alırsın .

2 ayrı tarlada ilaç deneyecem bu sene putsuit ve Merlin bakalım deneyip görecez.

Ben düşüncelerimi söyledim bunu herkeste söyler hasta olan nohuta kurtarmanın bi yöntemi varsa buyur söyle herkes bilsin