Niyetim yapmak.Hasattan sonra ikinci ürün yapacak mısın abi?
Yerine Soya, Ayçiçeği, Mısır ekip karışık slaj yapmak.
Niyetim yapmak.Hasattan sonra ikinci ürün yapacak mısın abi?
Niyetim yapmak.
Yerine Soya, Ayçiçeği, Mısır ekip karışık slaj yapmak.
Öyle büyük bir besici değilim. Zaten büyük olmadığım için bunları ekiyorum.Arkadaş ne bu sen besici filan mısın?
Öyle büyük bir besici değilim. Zaten büyük olmadığım için bunları ekiyorum.
Büyük olsam starbucks'da oturmuş latte macchiato'mu yudumlarken iphone telefonumla yemci ile görüşüp yem siparişi verebilirdim.
Ancak gel gelelim ben guccük besici olmaya çalıştığım için param çooooooooooooook değerli, ve ben paramı yemcilere kaptırmamak adına bunları ekmeye çalışıyorum.
Benim bu konularda ki düşüncem "senin malın olsun bi şekilde satılır".Olsun sen yine de benim malı 25ten al balyasını mayısta, indir bindir yaptırtma bana yazıktır günahtır. Hayrın olsun
doğru diyorsun eyvallah latife ediyorumBenim bu konularda ki düşüncem "senin malın olsun bi şekilde satılır".
Gönül isterki alayım ama nerdeeeee.
Bende ekecegim arkadaslarim bugun yarın 12 kg bezelye + 3 kg yulaf + 3 kg tritikale karısımı düsünüyorumhasan abi yazmış böyle.
İşin aslı ne biliyor musunuz arkadaşlar. Şimdi kendi hayvanı yeri olan için sorun değil. Ama bizde depolama sorunu var ya, bütün korku buy aslında.
Balyeye su değmemesi lazım. Burada balya yükleme 1 tl, indirme 1 tl. iki defa nakledilirse 20 liraya satabileceğimizi varsaydığımız balya 16 tl ciro eder. O da depo bulursak.
Yani özetle tarlada satabilmemiz lazım.
İkinci bir karmaşa;
Bizim burada 14 kg'a 6 kg tritikale eken bir çiftçi bezelyesinin boğulduğunu söylemekte. tritikale fazla geldi diyor. Ama Şevket abi sen 10/7 kg orandan bahsediyorsun.
Nasıl olcak bilmiyorum
YULAF +TRİTİKALE+BEZELYE'ye karar verdim. Kılçıksız buğday bulamıyorum çevremde.
Tesekkur ederim hocam. Ben iki marka kullandim ikisinde de sertifikalar vardi. Ama konuyu derinlemesine bilemiyorum tabii.Değerli üreticilerimiz,
Üzülerek takip etmekteyim ki fakültemize ait TÖRE ve ATEŞ yem bezelyesi çeşitlerinin aynı isimle farklı tohumluk satışları yapılmaktadır. Çeşitlerimize ait orijinal tohumluk çuvallarının fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istedim. Görüleceği üzere çuvalların üzerinde ayrıca üniversitemiz logosu da yer almaktadır.
Saygılarımla. Doç. Dr. Ertan ATEŞ
sertifikalar fotograflardaki ayni cuvallarin uzerindeyse sorun olmaz. ayrica sertifika numaralari TR59 kodu ile baslamali muhakkak bilginize.Tesekkur ederim hocam. Ben iki marka kullandim ikisinde de sertifikalar vardi. Ama konuyu derinlemesine bilemiyorum tabii.
Bendeki taskent ve kirazlı markalariydi cok dikkatli bakmadim acikcasi ama ilk firsattA bakicam inssertifikalar fotograflardaki ayni cuvallarin uzerindeyse sorun olmaz. ayrica sertifika numaralari TR59 kodu ile baslamali muhakkak bilginize.
Ekiliş 17/11/2019
Fotoğrafların çakildiği tarih 30/11/2019
Progen Tohumculuk Finola
Ekli dosyayı görüntüle 42885
Alfa Tohumculuk Assas Yem Bezelyesi
Ekli dosyayı görüntüle 42886
Maasallah Allah berekrtini artirsin. Çaktırmadan ektin simdi paylas bakalim[emoji3]Ekiliş 17/11/2019
Progen Tohumculuk Finola
Abi senin askerler goccuman olmuşBezelyelerde cok seğreklik gorunuyor.
Yuzeyde kalanlar uzun bekleyisten sonra yagan yagmurlardan sonra patlamislar ve toprakaltina hucum ediyorlar.
Firma yetkilisi "serce parmak buyuklugune kadar don riski oldugunu" soylemisti. Suanki korkumuz biraz bu. Bikac gun icinde donlu geceler gorunuyor. En dogrusunu Allah bilir.Ekli dosyayı görüntüle 42896Ekli dosyayı görüntüle 42897Ekli dosyayı görüntüle 42898Ekli dosyayı görüntüle 42899Ekli dosyayı görüntüle 42900Ekli dosyayı görüntüle 42901
Sorma sevket abi acemiliğime geldi 2 santim daha derine atsaydık daha iyi olurmuş. Aynen Bizimkilerde de çok açıkta kalan var.Abi senin askerler goccuman olmuş [emoji6]
Bakalım bizimkiler ne olacak, biraz yüzeyde kalmış bizim tohumlar bide kesekli tarla şu yağmur güzel geldi inşallah.
Bu arada neden finola ve kaçar kilo dekaraEkiliş 17/11/2019
Progen Tohumculuk Finola
Tarım bakanlığının tescil raporlarına baktım verimi güzeldi ondan tercih ettim.Bu arada neden finola ve kaçar kilo dekara
Ha tmm ben bezelyeyle ektin sandim. Peki bezelye tritikale kacar kilo?Tarım bakanlığının tescil raporlarına baktım verimi güzeldi ondan tercih ettim.
Dünüme 21 kğ gibi düştü. 20 kğ da DAP attım.
Bezelyeyi tritikale ile ektim.