İşin sonunda bakalım ne yapacaz
Hiç bir şey planladığımız gibi gitmiyor.
Balyaları 20 tlden tarlada satracağımı bi bilsem hiç korkmayacağım da
Gavur ölüsü gibi
İşin sonunda bakalım ne yapacaz
Hiç bir şey planladığımız gibi gitmiyor.
Abi senle ortak konu açacaz bekle.Balyaları 20 tlden tarlada satracağımı bi bilsem hiç korkmayacağım da
Gavur ölüsü gibi
Merhaba forumda yeniyim ilk mesajımı size yazacağım bulabilirseniz ilk önceliğiniz kılçıksız uzun boylu sağlam saplı bir buğday olsun bezelye için töre çeşidini öneririm kesinlikle deneyin kg/da a 12 kg bezelye buğday ve tritikale için 6-7 kg yulaf için ise 4-5 kg yeterli olacaktır mısır için bence yetişir ancak slaj yapma imkanın varsa bezelye + tahıl ekerek silaj da yapabilirsin yeşil ot biçiceksen zaten çiçeklenme başlangıcında (bezelyenin) biçim yapıcağın için tarlaya tohum dökülmeyecektir gönül rahatlığı ile ekebilirsiniz.Merhaba
Bu yıl eylul ekim aylarinda yem bezelyesi ve tritikale ekmek istiyorum. Mayis ayinin baslarina kadar hasat edersin diyorlar.
Kafama takilan şu ki; hasattan sonra hemen danelik misir ekmem gerekmekte. Hasat ettiklerimden dusen tohum vs misirin icinde yeserip sorun cikarir mi?
Tohumunu aldın mı?
Buğday diyen neden buğday diyor?
Tritikalenin nişasta olum dönemleri aynı vakte geliyor onun için tritikale deniyor.
İşte kılçıksız buğday tohumu satan da yok buralarda, nereden temin edebilirim?Bugday olarak Bezostaja girebilirsin içine
Sadece bezelye bicilmesi zor olmuyor mu, amcanız için soruyorum. Yani bugday vs karistirmadan..10 kilo sertifikalı mor çiçekli bezelye+7 kg buğdayla harmanlayıp ekmeyi düşünüyorum yeterli sanırım , bu kadar sitrese girmeyin , .amcam 3 senedir ekiyor, sadece bezelye 25 balye veriyor.artı ben buğdayı tutunsun diye atacam
Başka bi şey katmıyor, çiçeklenme başlangıcında yatmadan biçiyor, 25 balyesş var.ben bişeyler katma taraftarıyımSadece bezelye bicilmesi zor olmuyor mu, amcanız için soruyorum. Yani bugday vs karistirmadan..
Başka bi şey katmıyor, çiçeklenme başlangıcında yatmadan biçiyor, 25 balyesş var.ben bişeyler katma taraftarıyım
ÖğrenirimAmca dekara kaç kg tohum atıyor biliyor musun abi?
Yokmuş gibi yapıyorsun ama yarın ekiyorum kısmetse bunu da bil )Abi senle ortak konu açacaz bekle.
Aleme ibret olacak detaylar paylaşacaz gibime geliyor.
Gizli gizli okuyorum her yazılanı çalılıkların arkasından takip edip fikirlerinizi çalıyorum.Yokmuş gibi yapıyorsun ama yarın ekiyorum kısmetse bunu da bil )
Gizli gizli okuyorum her yazılanı ☺ çalılıkların arkasından takip edip fikirlerinizi çalıyorum.
Hadı hayırlı olsun inşallah yeri hazırladın mı?
Tohum olarak ney, kaç kğ ekeceksin?
Hep böyle yapıyorsun ama ser verip sır vermiyorsun, bak fark etmiyoruz zannetme grup olarak her şeyin farkındayızyok abi bikaç gün erteledik. Bizim arkadaşta mibzer varmış. Mibzerde karara vardık.
10 kg bezelye gerisi yulaf diyorlar. Tritikale koyuncular istemiyor diyorlar. bugün karar vericez ne kadar ne ekileceğine nasipse.
yerler hazır abi de bi kısmı biraz kaba. Sıkıştırmak isteyebilir belki. Soracağız
Abi iki ay kuruda kalsa bişey olmaz diyorlar, önümüz kış, hiç yağış göstermiyor mu yakında?Bende bugün bezelye ektim aldığım yerin tavsiyesine göre 12 kg bezelye 8 kg arpa ile birlikte ektim inşallah verimli olur. İlk kez deniyorum bende tarlada hiç tav yok sulayacağım sanırım bu hafta
Hep böyle yapıyorsun ama ser verip sır vermiyorsun, bak fark etmiyoruz zannetme grup olarak her şeyin farkındayız
O değil de, biz bu kadar telaşın sonunda bu balyaları satamazsak kafaya huni takıp çarşıda bi ağaşı bi yukarı koşturruz söyliym
Ekli dosyayı görüntüle 41931