Vergi sıfırlandı

Güzel kardeşim; "Asgari ücret eskiye göre gene cok iyi" cümlen var ya. Bu cümlen beni çok derin düşüncelere yönlendirdi.

Benim gençliğimde, herhangi bir konuyu uzun uzun tartıştığımızda; sadece 1 cümleyi alır ve bu cümle için "zurna nın zırt dediği delik işte bu" derdik. Bunu da, düşüncesinin "doğru/yanlış" olduğunu anlatan tek cümlenin aslında bu cümle olduğunu söylerdik.

"Asgari ücret eskiye göre gene cok iyi" saptamanı okuyunca, inan "ŞOK" oldum. "Zurnanın zırt dediği" bir laf işte bu.

Millet olarak "hafıza kaybı" yaşadığımızı, "DÜN" ü unuttuğumuzu görüyorum.

Onun için; gençlerimizin "DİN" imizi doğru kişilerin elinde doğru bir biçimde öğrenebilmeleri için okullara konulan "ZORUNLU DİN" dersleri yanında, dün ü hatırlamalarını sağlamak için mutlaka "ZORUNLU DÜN" derslerinin de okutulması gerektiğini düşünüyorum.

Ben bu gün tüm dost ve akrabalarıma çektiğim bayram mesajımda; "Çeyrek altın 376 TL oldu. Bu saat den sonra bana kim düğün davetiyesi gönderirse onu, "FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ" militanı olarak ihbar edeceğimi bilmenizi isterim" diye belirttim.

Dün de asgari ücretlinin daha iyi olduğunu söylerken sen; 2001 yılında ki 1 aylık asgari ücretin kaç tane ekmek, kaç kg. domates-salatalık-patlıcan, kaç litre benzin-mazot-lpg aldığını hesapladıktan sonra 2018 de asgari ücretin kaç tane ekmek, kaç kg. domates-salatalık-patlıcan, kaç litre benzin-mazot-lpg aldığını.

2000 yılında asgari ücretin alım gücü olarak barınma-çocuklarının eğitim giderleri-sosyal yaşam a katılma (sinema ya, maça gitme vs.) ile 2018 de asgari ücretin alım gücü nü hiç karşılaştırdın mı?

Karşılaştır... Bundan böyle, bana düğün davetiyesi göndereni niye "FETÖ" cü ilan edeceğimi anlayacaksın o zaman. :D :D :D

Yoksulluğun Almanya, ABD de arttığını söylemen tamamen yanlış. Bunu tamamen unut.
Abi yoksulluk abd de almanyada çok demiyorum şimdi söyle bir durum var asgari maaş dediğin şey bir insana verilebilecek en az paradır. Asgari maaş alanların yaptıkları işleri de ve işlerin ne olduklarını da biliyorsunuz. Asgari maaş hiçbir zaman insanı çok zengin gibi yaşatamaz ki? Çünkü asgari maaşı alan kişi herhangi bir zanaata sahip olmayan bir egitime sahip olmayan birinin yapacağı vasıfsız işlerin parasıdır. O yüzden zenginlik te beklemeyelim.
Asgari ücretin düzelmesinden kastım tam olarak buydu[emoji116] günümuzde de fiyatların bu kadar artmasına rağmen 240 litre alınıyor. Artmasa bu son zamanlarda 5.5 den alsak 290 lt alinir. Bu alım gücündeki artış birçoğu ürün için geçerli. Tamam elestiriyoruz gene elestirip kızalım ama bu rakamsal degerler alımgücünün arttigini belirtiyor bence 2e99bbc8e3f6098a82065b27a6c4ad07.jpg

geçmişte tarlalrı 2 lerdik 3 lerdik mazot değmiyordu kaliteli işçilik yapıyorduk
şimdi mazot yakmayalım diye yulaf eker oldum

sen eldeki fabrıkayaı sat gününü kurtar çifçiyede deki sen 6 30 dan mazot al 150 liradan gübre al 90 liradan yem al sonra üret
arpanı 75 kuruştan alayım buğdayını beğenirsem belki 80 kuruştan alırım desin
bu şartlar altında zavallı çifçi nasıl üretip ekonomıye destek olacakta doları düşürecek
anlayın artık aile şirketi oldu canım ülkem

Yukarıda yorumları okudumda 17 yıldır bu işin içinde olan biri olarak yazmak istedim. 20 gün önce 950 tlye bugday verdik şimdi buğday 1400 tl 90 ton zarar eşittir 38000tl ve % 90 çiftçinin zararı var. Bir mahsul ekmeden fiyatlar bilinmelidir. Bizde tam tersi mahsul hasat edilir çiftçi batırılır. 2. Girdiler bilinçsiz ekonomi yönetiminin yapmış olduğu boş hamlelerle artırılıyor. Mazot, gübre teker demir yedek parça herşey zamlanacak buda zaten kar edemeyen çiftçinin tüm piyasadan silinmesi demek. Üç her fırsatta ittahalata yönelen hükümet o parayı içeride harcasaydı bugünki et sorunu yem sorunu saman sorunu olmayacaktı. İyi ki dolar euro pahalandı çünki ithalat pahalandı. Buda yerli çiftçiyi bir nebze olsa rahatlatır. Şu kuyruğu bu kuyruğu var diyenler o günki hükümetin kıbrısı aldığını unutmuş galiba. Şimdi ey amerika ey hollanda diyenlerin sadece iç siyasette oy alma çabası içinde olduğunu bilmiyorlar galiba. Hollanda konya kadar yüz ölçümü olmasına rağmen 100 milyar euro tarım ihracatı yaptığını bilmiyorlar herhalde. Bizim boş siyasetçilere körü körüne bağlanmak yerine ülkemizin kalkınması için el ele verip yeni çözüm yolları bulmamız gerekir. Yoksa ahaber beyaz tv seyrederek herşeyi toz pembe görmeye devam ederiz. Saygılar

Abi yoksulluk abd de almanyada çok demiyorum şimdi söyle bir durum var asgari maaş dediğin şey bir insana verilebilecek en az paradır. Asgari maaş alanların yaptıkları işleri de ve işlerin ne olduklarını da biliyorsunuz. Asgari maaş hiçbir zaman insanı çok zengin gibi yaşatamaz ki? Çünkü asgari maaşı alan kişi herhangi bir zanaata sahip olmayan bir egitime sahip olmayan birinin yapacağı vasıfsız işlerin parasıdır. O yüzden zenginlik te beklemeyelim.
Asgari ücretin düzelmesinden kastım tam olarak buydu[emoji116] günümuzde de fiyatların bu kadar artmasına rağmen 240 litre alınıyor. Artmasa bu son zamanlarda 5.5 den alsak 290 lt alinir. Bu alım gücündeki artış birçoğu ürün için geçerli. Tamam elestiriyoruz gene elestirip kızalım ama bu rakamsal degerler alımgücünün arttigini belirtiyor benceEkli dosyayı görüntüle 30294

kandemir_06 2012 de neden kestin? 1. körfez savaşı ile birlikte 2013 e kadar ABD, bolca dolar basıp bütün ülkelere dolar borçu veriyordu. Senin ekonomiz "çok iyi" dediğin yıllar.. ABD nin tüm dünyada uyguladığı, borç vererek ülkeleri kendine (dolar a) daha fazla bağlama senaryosuydu.

O dönemlerde AKP yurt dışından o kadar borç para aldı ki; iktidara geldiği 2002 yılında 80 yıllık cumhuriyet in toplam dış borç u 150 milyar dolar dı. Bu 150 milyar dolar ile çok değerli fabrikalar, santraller, barajlar vs. yapılmıştı.

16 yıllık AKP iktidarı ile, 80 yıllık cumhuriyet in yapmış olduğu yatırımların tümü satılmış olmasına rağmen; şu anki dış borcumuz 455 milyar dolar.

Bunun sıkıntısını yaşayacağız.

kandemir_06 2012 de neden kestin? 1. körfez savaşı ile birlikte 2013 e kadar ABD, bolca dolar basıp bütün ülkelere dolar borçu veriyordu. Senin ekonomiz "çok iyi" dediğin yıllar.. ABD nin tüm dünyada uyguladığı, borç vererek ülkeleri kendine (dolar a) daha fazla bağlama senaryosuydu.

O dönemlerde AKP yurt dışından o kadar borç para aldı ki; iktidara geldiği 2002 yılında 80 yıllık cumhuriyet in toplam dış borç u 150 milyar dolar dı. Bu 150 milyar dolar ile çok değerli fabrikalar, santraller, barajlar vs. yapılmıştı.

16 yıllık AKP iktidarı ile, 80 yıllık cumhuriyet in yapmış olduğu yatırımların tümü satılmış olmasına rağmen; şu anki dış borcumuz 455 milyar dolar.

Bunun sıkıntısını yaşayacağız.
Abi ben kesmedim bende dümen olmaz fotografı öyle buldum bak gunumuzde de 2012 de 151 litre benzin alinkrken bugun 240 litre aliniyor 1 asgari ucretle. Ve o dis borc özel sektorün. Eskiden devlet borcliydu memur maasi zor ödeniyordu yasin benimkinin 4 katı nerdeyse senin yasadigini sana ögretmek gibi olmasin da sende biliyon yani

Abi ben kesmedim bende dümen olmaz fotografı öyle buldum bak gunumuzde de 2012 de 151 litre benzin alinkrken bugun 240 litre aliniyor 1 asgari ucretle. Ve o dis borc özel sektorün. Eskiden devlet borcliydu memur maasi zor ödeniyordu yasin benimkinin 4 katı nerdeyse senin yasadigini sana ögretmek gibi olmasin da sende biliyon yani

Evet... Yaşım senin 4 katı ama.. Eskiden devlet maaşlarının zor ödendiğini senden öğreniyorum. :D

Kandemir_06 kardeşim nerdeyse yüzde 90'lık kesim memnun değil fiyatların yüksekliğinden bahsediyor birtek sen diyorsun normal diye anlam veremedim.. Şu zamanda tarım ve hayvancılık yapmak kolay değil girdiler fazla ürünü satarken fiyat tam bir fiyasko ve ayrıca önceden kimse mazot falan bulamıyor demişsin.. zamanında Babam anlatıyordu dedem varille alırmış mazotu ve o variller evde boş yatıyor şimdi...kısacası sen bildiğin şeye hep doğru diyorsun o yolda devam et ne deseler bildigine doğru diyorsun

Kandemir_06 kardeşim nerdeyse yüzde 90'lık kesim memnun değil fiyatların yüksekliğinden bahsediyor birtek sen diyorsun normal diye anlam veremedim.. Şu zamanda tarım ve hayvancılık yapmak kolay değil girdiler fazla ürünü satarken fiyat tam bir fiyasko ve ayrıca önceden kimse mazot falan bulamıyor demişsin.. zamanında Babam anlatıyordu dedem varille alırmış mazotu ve o variller evde boş yatıyor şimdi...kısacası sen bildiğin şeye hep doğru diyorsun o yolda devam et ne deseler bildigine doğru diyorsun
Abi biz niye öyle diyoz biliyonmu avrupada israilde akaryakıt fiyatları vesair tüm girdiler cok yuksek hatta iscilik türkiyeden 6 7 kat pahalı ama bir birim ürünün maliyeti bizden daha az ve bizim cifciler kadar ağlamıyorlar sende memnun olmauan bir ciftci olarak bu memnunkyetsizligin sebebini anlatirmisin

Valla abi bak benim dedem 52 li tam bir hukumet dusmanidir kendisi polis emeklisi ben ondan dinliyom valla bende yalan yok

O zaman; deden in babası nın, deden dahil kaç çocuğunu okutup eline işini verdiğini sor..!
Deden in babası muhtemelen tek maaş ile ev geçindiriyordu. Sor bakalım kendisine; "babası hem çocuklarını okutup. Hem ev kirasını ödeyip (evi kira ise), hemde sosyal yaşam içindeki (sinema vs.) aktivitelerini sor bakalım ne cevap verecek.

O zaman; deden in babası nın, deden dahil kaç çocuğunu okutup eline işini verdiğini sor..!
Deden in babası muhtemelen tek maaş ile ev geçindiriyordu. Sor bakalım kendisine; "babası hem çocuklarını okutup. Hem ev kirasını ödeyip (evi kira ise), hemde sosyal yaşam içindeki (sinema vs.) aktivitelerini sor bakalım ne cevap verecek.
Dedemin babası 7 cocuk yetistirmis buğday tüccarıdır. Tarım ürünü alım-satım ana mesleği olup ceyhanın yarısına sahip biridir. Devamında ankara kazan da un fabrikası satin almistir. 3 katlı hizmietcisi olan evi vardır. Adam zenginliği hadsafhada yaşayan biriydi dedemle gecjnemezlermis dedem ayrilmis uzak durmak icin polis olmuş hayatı fakirlikle gecmis 1 ömür cslisip koperatif parası ödemeyle ugrasmis ömür boyu izmirden 1 ev almaya ugrasmis bitane hurda lada arabasını çokzor almış maaşlar rezil durumdaymış. Valla abi yanlis anlama da tahmininin tam tersi hersey

Dedemin babası 7 cocuk yetistirmis buğday tüccarıdır. Tarım ürünü alım-satım ana mesleği olup ceyhanın yarısına sahip biridir. Devamında ankara kazan da un fabrikası satin almistir. 3 katlı hizmietcisi olan evi vardır. Adam zenginliği hadsafhada yaşayan biriydi dedemle gecjnemezlermis dedem ayrilmis uzak durmak icin polis olmuş hayatı fakirlikle gecmis 1 ömür cslisip koperatif parası ödemeyle ugrasmis ömür boyu izmirden 1 ev almaya ugrasmis bitane hurda lada arabasını çokzor almış maaşlar rezil durumdaymış. Valla abi yanlis anlama da tahmininin tam tersi hersey

Deden polis maaş ı ile; hem kooparatif aidatı hemde muhtemelen kirada oturduğu evin kirasını ödeyip, hurda arabanın giderlerini karşılarken;
kaç çocuk büyütmüş?,
kaç çocuk okutmuş?

YIL Buğday Mazot 1 kg mazot için verilen buğday

2002 410.000 1.303.000 3,17 kg
2003 481.500 1.355.000 2,81 kg
2018 1.00 6.26 6,26 kg

İşte buğday ve mazot fiyatları. Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz. Çiftçiler olarak refah düzeyimiz ultra lüx.

Birde arkadaşlar yurt dışından örnek vermeyin lütfen, adamların aldığı teşvik, destekleme ve hibelerden haberiniz var mı? Adamlar kendi çiftçisini geçmiş biz üye olmaya aday olduğumuz için bize destek veriyorlar. Alın size tarım bakanlığının ipard metni.

IPARD, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA) Kırsal Kalkınma bileşenidir. IPARD, Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini desteklemeyi amaçlamaktadır.

IPARD desteğinin 2014-2020 dönemini içeren çok yıllı “Kırsal Kalkınma Programı” kapsamında uygulanması gerekmektedir. Bu süreçte Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından birlikte finanse edilecek destek programları uygulanacaktır.

https://ipard.tarim.gov.tr/

Sevgili kandemir de den yalan söylememiştir de belki sadece bir dönemden bahsetmistir. Sigara yoktu falan değil yenice gelincik yaka harman bahar birinci samsun maltepe ozamanlarin sigaralari herzaman da vardı. Benzİn fiyatını bilemem bizim arabamızı yoktu yetim büyüdüm babamın ölümünde yaş 3 ( 1957 doğumluyum ) agabegimle beraber annem memur maaşıyla büyüttü hatırlarım kasaptan et kiloyla alinmazdi yarim kuzu bir but Dana birlikte alinirdi, pazara gidincw hamal tutulurdu okadar ağır olurdu ki elde tasinamazdi. Demek istedigim bereket vardi paramiz gecinmeye yeterdi artırıp ankara da bulbulderesinde ev almıştık. Simdii maaşa fiyata bakma herkes borçlu bereket yok

Sevgili kandemir de den yalan söylememiştir de belki sadece bir dönemden bahsetmistir. Sigara yoktu falan değil yenice gelincik yaka harman bahar birinci samsun maltepe ozamanlarin sigaralari herzaman da vardı. Benzİn fiyatını bilemem bizim arabamızı yoktu yetim büyüdüm babamın ölümünde yaş 3 ( 1957 doğumluyum ) agabegimle beraber annem memur maaşıyla büyüttü hatırlarım kasaptan et kiloyla alinmazdi yarim kuzu bir but Dana birlikte alinirdi, pazara gidincw hamal tutulurdu okadar ağır olurdu ki elde tasinamazdi. Demek istedigim bereket vardi paramiz gecinmeye yeterdi artırıp ankara da bulbulderesinde ev almıştık. Simdii maaşa fiyata bakma herkes borçlu bereket yok
Abi valla ne bileyim hic dogru duzgun bir zaman olmadi mi diyorum olmadi diyor. Sonra emekli ikramiyesiyle gimatta gida alim satimkna basladi guzel kazandi. Sigara meselesi 80 oncesinden bahsediyorum.

YIL Buğday Mazot 1 kg mazot için verilen buğday

2002 410.000 1.303.000 3,17 kg
2003 481.500 1.355.000 2,81 kg
2018 1.00 6.26 6,26 kg

İşte buğday ve mazot fiyatları. Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz. Çiftçiler olarak refah düzeyimiz ultra lüx.

Birde arkadaşlar yurt dışından örnek vermeyin lütfen, adamların aldığı teşvik, destekleme ve hibelerden haberiniz var mı? Adamlar kendi çiftçisini geçmiş biz üye olmaya aday olduğumuz için bize destek veriyorlar. Alın size tarım bakanlığının ipard metni.

IPARD, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA) Kırsal Kalkınma bileşenidir. IPARD, Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini desteklemeyi amaçlamaktadır.

IPARD desteğinin 2014-2020 dönemini içeren çok yıllı “Kırsal Kalkınma Programı” kapsamında uygulanması gerekmektedir. Bu süreçte Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından birlikte finanse edilecek destek programları uygulanacaktır.
https://ipard.tarim.gov.tr/
7 yıllık bütçe 2 trilyon avro, daha önce demiştik.
Ha bu arada hep dış borç konuşuluyor, toplam borç bi trilyon dolars, :) 3,2,1 milyarcık anlaşmalar bizi ne kadar kurtaracak bişicik diyemem.Amerika, Dünya'da 1/4 ticari kapasitesi var.The Prime Minister of U.S.A., siz bizim müşterimizsiniz demiş, söz başka yere çekilmiş.Malesef idare etmeyen bir idareye sahibiz.İyi bir tercümana ihtiyaç var.

Arkadaşlar gübre pahalı buğday ucuz tamam da asıl.mesele biz birbirimize saygı sevgi ve bağlılığı kaybettik bereket de bizi terketti. Bereket olması için helal kazanmak tamahori etmemek gerek. Bunları kaybederseniz bereket olmaz çünkü yüce Allah bize gazap saçarak. Ama O bagislayico bugünler gececk yine birlik olup bu krizleri atlatacagiz yeter ki çalışıp uretelim kanaatkar olalım birbirimizi sayıp sevip kollayalim.

Walla pederle amcam 2000 2001 de İstanbul a kurbanlık götürürdü.7-8 dana satardı.20 milyar dan aşağı parayla gelmezdi.yıllık masraf maximum 5 milyar olur kalan 15 milyar olurdu.bu arada süt saman buğday vs.gelen parayı saymıyorum bile.15milyarla yaptırabilir 30 milyara şehirden daire satın alınabilirdi.70 56 ikinci elleri 25 milyar civarındaydı.bir römork dökme saman 150 milyon liraydı.depo 50 milyona doluyordu.300-400 milyon sütten gelirdi .
Şimdi 480 in depo 300 e doluyor.gübre bilmem kaç kat buğday fiyatı 4 yıldır aynı.kurbanlık sığır satsan 50.000 gelse 30.000 i masraf 20.000le de ancak ev masrafı görülür.artık gerisini siz düşünün...