Valla abi asgari ücretlinin eskiye göre gene cok iyiler ama genede çok iyi degiller gerci bu dünyanın her yerinde böyle amerikada da yoksul var almanyada da öyle almancılar hep diyorki senede 1 izne gelebiliyorsan borcunda yoksa kralsın diyorlar asgari maaşa çalışan herkesin durumu sıkıntılı bizde
Güzel kardeşim; "Asgari ücret eskiye göre gene cok iyi" cümlen var ya. Bu cümlen beni çok derin düşüncelere yönlendirdi.
Benim gençliğimde, herhangi bir konuyu uzun uzun tartıştığımızda; sadece 1 cümleyi alır ve bu cümle için "zurna nın zırt dediği delik işte bu" derdik. Bunu da, düşüncesinin "doğru/yanlış" olduğunu anlatan tek cümlenin aslında bu cümle olduğunu söylerdik.
"Asgari ücret eskiye göre gene cok iyi" saptamanı okuyunca, inan "ŞOK" oldum. "Zurnanın zırt dediği" bir laf işte bu.
Millet olarak "hafıza kaybı" yaşadığımızı, "DÜN" ü unuttuğumuzu görüyorum.
Onun için; gençlerimizin "DİN" imizi doğru kişilerin elinde doğru bir biçimde öğrenebilmeleri için okullara konulan "ZORUNLU DİN" dersleri yanında, dün ü hatırlamalarını sağlamak için mutlaka "ZORUNLU DÜN" derslerinin de okutulması gerektiğini düşünüyorum.
Ben bu gün tüm dost ve akrabalarıma çektiğim bayram mesajımda; "Çeyrek altın 376 TL oldu. Bu saat den sonra bana kim düğün davetiyesi gönderirse onu, "FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ" militanı olarak ihbar edeceğimi bilmenizi isterim" diye belirttim.
Dün de asgari ücretlinin daha iyi olduğunu söylerken sen; 2001 yılında ki 1 aylık asgari ücretin kaç tane ekmek, kaç kg. domates-salatalık-patlıcan, kaç litre benzin-mazot-lpg aldığını hesapladıktan sonra 2018 de asgari ücretin kaç tane ekmek, kaç kg. domates-salatalık-patlıcan, kaç litre benzin-mazot-lpg aldığını.
2000 yılında asgari ücretin alım gücü olarak barınma-çocuklarının eğitim giderleri-sosyal yaşam a katılma (sinema ya, maça gitme vs.) ile 2018 de asgari ücretin alım gücü nü hiç karşılaştırdın mı?
Karşılaştır... Bundan böyle, bana düğün davetiyesi göndereni niye "FETÖ" cü ilan edeceğimi anlayacaksın o zaman.
Yoksulluğun Almanya, ABD de arttığını söylemen tamamen yanlış. Bunu tamamen unut.