ÜNLÜ PULLUK ARANIZDA...

Ynt: ÜNLÜ PULLUK ARANIZDA...

amba uzattınız haa. adam yanlış anlamış. Mustafa neyin ne çektiğini yazmış tam isabet olsun diye.

Merhabalar,

Traktörünüzü 60-56 bg arasında anlamısız, yanlıs anlasılma olmus.
85 bg traktörünüz icin arazi durumunuza göre 4 Soklu 13' veya 4 Soklu 14' pulluğumuzu önerebiliriz.
Eğer toprağınız yumuşak ise 5 soklu 11' pulluğumuzu önerebiliriz.

İlginiz için tesekkurler
İyi çalışmalar dileriz.

ÜNLÜ PULLUK link=topic=35413.msg459961#msg459961 date=1319437621' Alıntı:
Merhabalar,

Sizin için 3 Soklu 12' pulluğumuzu önerebiliriz.

İlginiz için teşekkurler,
İyi çalışmalar dileriz

Merhabalar,

Her arazi derin sürüme gelmez. Alttan gen toprak çıkar. Bunun canlanması içinde birkaç sene geçmesi gerekir. Mümkün olduğu kadar normal çifte girilmesi gerekir.
Tespitiniz doğrudur.

İyi çalışmalar dileriz
Saygılarmızla

Merhabalar,

Her arazi derin sürüme gelmez. Alttan gen toprak çıkar. Bunun canlanması içinde birkaç sene geçmesi gerekir. Mümkün olduğu kadar normal çifte girilmesi gerekir.
Tespitiniz doğrudur.

İyi çalışmalar dileriz
Saygılarmızla

yanlız adam link=topic=35413.msg459991#msg459991 date=1319453739' Alıntı:
ben derin sürüme karşıyım arkadaşım baştan bende senin gibi derin sürüme iyi gözle bakıyordum ve birtane 3 lü 16 numara pulluk aldım 4 sene sürüm yaptık diğer normal sürüm yapanlarla hiç verimde fark etmedi bu sene ilçe tarımdan toprak analızi yaptılar bu analize göre derin sürüm yapılan yerde toprakta ki çanlılık oranı % 1 normal sürüm yapılan yerden % 2 hiç sürüm yapılmayan yerden % 5 cıktı
boşuna elin gavuru yerlerini artık hiç sürmüyor sadece çizellerle ve toprak yırtıcıları ile işliyor valla benim görüşümde bu şimdi bende elimdekileri sattım yerine 4 lü 12 numara pulluk aldım yani sürümden vazgecemiyoruz ama en azından fazla derin sürmem artık fazlada mazot yakmayız belki

iyakşamlar ben hattat a 80 traktörüme kaçlı pulluk gider diye sormuştum. sizde 4lü 11 numara olur demişsiniz. bizim buralarda 75 beygir traktör kullanıcı 4lü 11 ünlü pulluğu veriyor yerine 5li 11 alıyor. benim traktörüme 5li olurmu

Merhabalar,

Toprağınızı tam olarak bilmediğimizden dolayı sakız toprağı fazla yapışkan toprak olarak düşündüğümüzden dolayı sizin traktörünüz için 4 Soklu 11' pulluğumuzu önerdik. Toprak yapınızın yumuşaklığına göre 5 Soklu 11' uygun olabilir.

İlginiz için tesekkurler,
İyi çalışmalar dileriz.

sultanahmet14 link=topic=35413.msg460734#msg460734 date=1319577925' Alıntı:
iyakşamlar ben hattat a 80 traktörüme kaçlı pulluk gider diye sormuştum. sizde 4lü 11 numara olur demişsiniz. bizim buralarda 75 beygir traktör kullanıcı 4lü 11 ünlü pulluğu veriyor yerine 5li 11 alıyor. benim traktörüme 5li olurmu

merhaba ünlü pulluk ikinci el almış oldugumuz pullugun tabak kısımları kırılmalar oluyor orj parçe takıp eskisini yerine taktık bide toprak çok yapısıyor tabaklara buda traktoru yoruyor acaba pullgu degiştirsek aynı olumu
iyi çalışmalar...

Merhabalar,

Pulluğunuz kaç model? kaç numara ve kaç soklu? kulaklarınız parçalı kulak mı, bütün kulak mı?

massey ferguson 277 gold link=topic=35413.msg460967#msg460967 date=1319647106' Alıntı:
merhaba ünlü pulluk ikinci el almış oldugumuz pullugun tabak kısımları kırılmalar oluyor orj parçe takıp eskisini yerine taktık bide toprak çok yapısıyor tabaklara buda traktoru yoruyor acaba pullgu degiştirsek aynı olumu
iyi çalışmalar...

Holland link=topic=35413.msg305131#msg305131 date=1288477788' Alıntı:
Bizim arazide de taşlı yerler mevcut olduğundan biz Turan markasının 5 li 13 inç 'lik yarı otomatik pulluğunu almıştık ama sadece 2 sezon kullanabildik. 2 sezonda pullukta değişmeyen bacak kalmadı, çünkü pullukta kullanılan malzeme çok zayıftı ve hemen kırılıyordu. Üstelik yarı otomatik tertibat da sürümde çok fazla zaman kaybına neden oluyordu. Sonra bir bayinin tavsiyesi üzerine biraz şüpheyle Ünlü 'nün genişlik ayarlı 4 'lü 14 inç pulluğunu aldık ve kesinlikle çok memnunuz. Almadan önceki şüphemizin yersiz olduğunu gösterdi bize Ünlü markası. En taşlı ve ağaç kökleri olan arazilerde bile güvenle kullanabileceğiniz çok kaliteli bir pulluk.
Bacakların sadece geriye doğru değil de yanlara da esneyebilmesi pulluk malzemesinin korunması açısından büyük avantaj sağlıyor.
Genişlik ayarı sayesinde de farklı güçteki traktörlerde kullanabilirsiniz.

Pulluğun çalışması esnasında çekilmiş bir kaç videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz :)

http://www.trakkulup.net/videolar-(cekimler)-320/mavilim-herg-ediyor-(uzunyayla-dikilitas-koyu)

ilgili videoyu izledim . gördüğüm kadarıyla pulluğa çok fazla çamur bağlamış, bu normalmidir. daha açık ifadeyle şöyle aynaları parıl parıl parlama olayı nasıl oluyor. pullukla mı ilgili ?

...

ilgili videoyu izledim . gördüğüm kadarıyla pulluğa çok fazla çamur bağlamış, bu normalmidir. daha açık ifadeyle şöyle aynaları parıl parıl parlama olayı nasıl oluyor. pullukla mı ilgili

berkyenigen link=topic=35413.msg463482#msg463482 date=1320169773' Alıntı:
ilgili videoyu izledim . gördüğüm kadarıyla pulluğa çok fazla çamur bağlamış, bu normalmidir. daha açık ifadeyle şöyle aynaları parıl parıl parlama olayı nasıl oluyor. pullukla mı ilgili

Videoyu izlediğiniz için teşekkür ederim. Pulluğa çamur yapışmasını pulluk kulaklarındaki boyadan ziyade yöremizin toprağına da bağlayabiliriz. Yani ağır bir toprağımız olduğu için genelde tüm pulluklara bu şekilde yapışıyor. Ben bizim bölgede kulakları parlayan ve toprak yapışmayan pulluk görmedim. :)
Bu sene ikinci sezonunu geçirdi pulluk ama kulaklarındaki boyanın daha yarısı bile silinmedi.

bizim civarın topraklarıda aynı şekilde devamlı çamur yapışıyor.
danışmak için sorum şudur. pulluk mu çizel mi tavsiye edersiniz?

Merhabalar,

Toprağınız ve ekeceğinizi ürüne göre çizel de kullansanız senede bir veya en azından 2 senede bir de olsa toprak durumunuza göre pullukla sürüm gerekir.
Yaylı pulluğumuzun sağa sola kaçabilme özelliği yandan gelebilecek büyük darbelere karşı pulluğun bir engele takılmadan rahat bir şekilde ilerleyebilmesini sağlamaktadır.

İlginiz için tesekkurler,
İyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla

berkyenigen link=topic=35413.msg463603#msg463603 date=1320179158' Alıntı:
bizim civarın topraklarıda aynı şekilde devamlı çamur yapışıyor.
danışmak için sorum şudur. pulluk mu çizel mi tavsiye edersiniz?

Bu hafta sonu firmanızın 4'lü 16numara döner kulaklı pulluğunu kullanma imkanı buldum, pulluk gayet güzel işliyordu, açıkçası ilk kullanım olarak güzel izlenimler bıraktı, beğendim :)

ÖZzGÜR link=topic=35413.msg463739#msg463739 date=1320221170' Alıntı:
Bu hafta sonu firmanızın 4 ' lü 16numara pulluğunu kullanma imkanı buldum, pulluk gayet güzel işliyordu, açıkçası ilk kullanımda gayet beğendim :)
hangi motora taktınız?

omerfarukkoc link=topic=35413.msg463742#msg463742 date=1320221789' Alıntı:
vites, devir...vs nasıl gidiyordu?
Traktör 2009 model TD95D ' idi.Bu traktöre hiçte yabancı değilim, kendi işletmemde 2003 model TD95D kullanıyorum. İki traktörü kıyasladığımda arada geçen 6 yılda traktörde büyük değişiklikler olmuş.İlk kullanmaya başladığınızda hissettiğiniz şey traktörün gaz pedalına dokunduğunuzda verdiği tepki eskiye oranla çok daha iyi, hatta etkileyici derecede bile diyebilirim. Arazide lokal olarak sert topraklarla karşılaştığınızda traktörün direnme gücü artmış yani 2003 modele göre daha az bayılıyor, buda çekiş yeteneğini arttırmış.İleri geri levye kolu daha güzel vites geçişleri sağlıyordu.Askı pedala geçilmesi hem kabin içi sesi azaltmış, hemde pedalların yumuşamasını sağlamış.İlk çıkan TD95D ' lerin hararet sorunu vardır, benim kullandığım gün hava sıcak değildi ama buna rağmen traktörde hararet yapıcak gibi bir izlenim yoktu, sonuç olarak 2003 model ile 2009 model arasında göze çarpan değişiklikler olmuş ve bu değişiklikler traktörün gerçekten eksik olduğu noktalardaki değişimler...

Bu pulluk ve traktöre gelince öncelikler arazi kumsal idi bunu bilerek başlamak lazım. 2. takviye 3. vites ile 1600-1800 rpm aralığında ~ 25 cm derinlikte mısır yerinde çok güzel çekiyordu.Pulluğu daha derinlere saldığımda önündeki 400KG ağırlığa rağmen traktörün önü havaya(şaha) kalkabiliyordu.Açıkcası ben bu performansı beklememiştim. Yanlız pulluk oldukça ağır, bu pulluk için hidrolik aksamı daha güçlü bir traktör daha kullanışlı olur. Şunuda belirtmeden geçmek istemem bu deneme Bursa ' da yapılmış bir deneme idi, aynı traktör ve pulluk ile memleketim olan Tekirdağ ' daki kendi arazilerimde yapsak bu performansı alamıyacağımızada eminim :)

ÖZzGÜR link=topic=35413.msg463744#msg463744 date=1320223133' Alıntı:
Bu traktör 2009 model TD95D ' idi.Bu traktöre hiçte yabancı değilim, kendi işletmemde 2003 model TD95D kullanıyorum. İki traktörü kıyasladığımda arada geçen 6 yılda traktörde büyük değişiklikler olmuş.İlk kullanmaya başladığınızda hissettiğiniz şey traktörün gaz pedalına dokunduğunuzda verdiği tepki eskiye oranla çok daha iyi, hatta etkileyici derecede bile diyebilirim. Arazide lokal olarak sert topraklarla karşılaştığınızda traktörün direnme gücü artmış yani 2003 modele göre daha az bayılıyor, buda çekiş yeteneğini arttırmış.İleri geri levye kolu daha güzel vites geçişleri sağlıyordu.Askı pedala geçilmesi hem sesi azaltmış, hemde pedalların yumuşamasını sağlamış.İlk çıkan TD95D ' lerin hararet sorunu vardır, benim kullandığım gün hava sıcak değildi ama buna rağmen traktörde hararet yapıcak gibi bir izlenim yoktu, sonuç olarak 2003 model ile 2009 model arasında göze çarpan değişiklikler olmuş ve bu değişiklikler traktörün gerçekten eksik olduğu noktalardaki değişimler...

Bu pulluk ve traktöre gelince öncelikler arazi kumsal idi bunu bilerek başlamak lazım. 2. takviye 3. vites ile 1600-1800 rpm aralığında ~ 25 cm derinlikte mısır yerinde çok güzel çekiyordu. Açıkcası ben bu performansı beklememiştim. Yanlız pulluk oldukça ağır, bu pulluk için hidrolik aksamı daha güçlü bir traktör daha kullanışlı olur. Şunuda belirtmeden geçmek istemem bu deneme Bursa ' da yapılmış bir deneme idi, aynı traktör ve pulluk ile memleketim olan Tekirdağ ' daki kendi arazilerimde yapsak bu performansı alamıyacağımızada eminim :)

aradan gecen yıllarda tabiki teknoloji daha da gelişiyor, her marka için....
örnegin bnde 2006 tl100a var... bnden snra nh t5000 serisini cıkardı... tl serisinden farklar intercooler olması dolayısı ile tork yükselmiş ve motor daha atik olmus, biraz daha agırlık eklenmiş çekiş artmıs, el debriyajı sayesinde yarı otomatik sanzımanlı bi motoru tam otomatik gibi kullanabiliyosnuz :D
sunroof var işte.... vsvs...
demek istediğim her bi snraki sene bi önceki seneden daha da gelişkin traktörler cıkıyor, sadece nh veya sadece fendt değil, her marka gelişim gösteriyor...
bu yüzden her yerde diyorum günümüzde kötü diyebilicemiz bir motor yok die...

konuyu fazla dagıtmadan td95 ve 4 16 ünlü konusuna tekrar gelicek olursak :)
kanımca o motora o büyüklükte bi pulluk normal...
cekişi de sizin dediğiniz gibiyse gercekten iyi....
ve trakyaya da götürseniz 2 2 ile cektirirsiniz artık :)
veya 4 16 yerine 3 17 veya 18 alıp aynı vitesle ceker ;)

ÜNLÜ PULLUK link=topic=35413.msg461811#msg461811 date=1319778752' Alıntı:
Merhabalar,

Pulluğunuz kaç model? kaç numara ve kaç soklu? kulaklarınız parçalı kulak mı, bütün kulak mı?
pullugumuz 2005 model olup 4 sokulu bütün kulaktır 12 numara