Üniversite bırakılıp çiftçilik yapılır mı ?

Herkese selamlar abilerim ben 19 yaşında Eskişehir'de üniversitede psikolojik danışmanlık ve rehberlik okuyorum, birinci sınıf öğrencisiyim. Babamın köyde 500 dönüm sulu arazisi var. Okuduğum üniversiteden ve bölümden hiç memnun değilim okuduğum bölümün iş bulma imkanı maalesef zor küçüklükten beri köye tarıma meraklıyım şehir hayatını hiç sevmem. Arazilerimizde arpa buğday, şeker pancarı, mısır, soğan yetiştiriyoruz topraklarımız çok kuvvetli güzel verimler alıyoruz yıl içinde iyi kâr elde ediyoruz. Bir tane abim var yurtdışında çalışıyor onun tarlada tapanda gözü yok sizce üniversiteyi bırakıp çiftçi olmalı mıyım? Sizce de sevdiğiniz meslekte yükselmek daha kolay değil mi? Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Once okulunu bitir ne olursa olsun ben yirmi yil once senin dusundugunu yaptim cok iyi olmadi sonuc yirmi yilda ciftcilik bitti gibi para kazanmak cok zor artik diploma herseyden onemli bu devirde her iste en az yuksekokul diplomasi ariyor artik isverenler ha devlet dairesinde is bulmak istiyorsan Fakulte bitirmen sart
Tarlalar senin zaten istedigin zaman donup tekrar ciftcilik yapabilirsin ama cikis aldimi okuldan donus yok..

Once okulunu bitir ne olursa olsun ben yirmi yil once senin dusundugunu yaptim cok iyi olmadi sonuc yirmi yilda ciftcilik bitti gibi para kazanmak cok zor artik diploma herseyden onemli bu devirde her iste en az yuksekokul diplomasi ariyor artik isverenler ha devlet dairesinde is bulmak istiyorsan Fakulte bitirmen sart
Tarlalar senin zaten istedigin zaman donup tekrar ciftcilik yapabilirsin ama cikis aldimi okuldan donus yok..
Kardesim bolumun guzel bu gidisle hepimizin psikolojisi bozulacak cok ekmek yersin.Ne varki artik heryer diploma.rusya.azerbaycan gibi olduk oradan gelen cocuk bakicilari bile doktor ogretmen.Koyde duzenin kuruluysa calisirim diyorsan hic durma.yalniz motor sevdan alet takintin olmasin.Elindekiyle gotur isini uc yil calis sabret onun acik.Gelecegin meslegi ciftcilik bu kadar insan iyicek.Pandemide kimse telefoncu aramadi herkez ekmek un maya arada.SEn yola cik yol gorunur.