Öncellikle Merhaba kardeşim,
Bende şuan senin gibi Üniversite Öğrencisiyim (Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi 4. Sınıf). Nekadar ufaklıktan beri Veteriner olmak istesem de okul/okumak hep bana zor gelmiştir. Ama gerek yurtiçi gereksede yurtdışında edindiğim gördüğüm tecrübelere dayanarak sana rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki asla diplomanı almadan,okumadan köye dönme. Çünkü Üniversite sadece Mesleki açıdan bizi geliştirmiyor, birçok yönden geliştiriyor.. Bölümünden memnun değilsen sana Zıraat Mühendisliğini önerebilirim. Hem mesleki açıdan ileride köyde kalarak para kazanma ihtimalin doğabilir hemde kendi işini en profesyonel bir şekilde yapmış olursun. Maalesef Kİ Tarım ve Hayvancılık ciddi bilgiler gerektiren bir Meslek grubudur. Bundan sonrada dahada zorlaşacak. Verim odaklı üretim ciddi araştırmalara ve okumalara dayanıyor. Doğru bilgilerin araştırılması yada doğru bilgilere ulaşmayı da sana Üniversite hayatı öğretecek. Kesinlikle zaman kaybı olarak görme çünkü seni çok iyi anlıyorum.
Kısaca sana şunu Almanya ile özetleyebilirim ki. Orada Çiftçiliğin bile Okulu vardır. Evet 3,5 sene bunun meslek eğitimini alıyorlar. A-Z ye Tarım ve Hayvancılık hakkında temel şeyleri öğreniyorlar. Ülkemizde ki kaç kişi toprak analizleri yaptırıyor? kaç kişi azot fosfor ihtiyaçlarına baktırıyor?emin ol ki çok çok az kişi...sonrada verimsizlikten yakınıyoruz
Çünkü bunların temeli en başa dayanıyor... OKUL OKUL OKUL
Ben kendimi zorlamayı tercih ettim ve hiç pişman değilim iyi ki diyorum. Edindiğim çevreler,bilgiler ve gördüklerimi bu Üniversite eğitimine borçluyum. Sonuç olarak okulun bitmesine az kaldı ve bende Köye döneceğim.