Atıyorum ama don çabuk geçtiarkadaşlar bu sabah gübre atan var mı ?
Atıyorum ama don çabuk geçti
Kolay gelsin emre agam saat kaça kadar atabiliyosunAtıyorum ama don çabuk geçti
Eyvallah kardeşim sagolasin şuan atıyorumKolay gelsin emre agam saat kaça kadar atabiliyosun
Bende şöyle sorayım;
Sadece iki defa gübre uygulaması yapmak istiyorum.
Trakya şartlarında
Şubat 15 ve Mart sonu gibi dekara 15 kilo iki kere üre uygulayıp nitrat gübresi kullanmamak mı daha uygun olur,
Yoksa;
Şubat 15 gibi 15 kilo civarında üre uygulama yapıp Nisan 15 gibi 20 kilo 26 nitrat atmak mı daha uygun olur?
Buğday cinsi Esperia.
Tarihler iyi de 30kg üre çok gelip yatmaz mı? ben 20 kg atamayı düşünüyorum Nisan 15 nitrat İnşAllah [emoji1303]
Yanlız 1hafta yağmur gözükmüyor trakyada atılan gübrede büyük kayıp olur.
Kolay gelsin Sogukta nasil atiyorsunuz eskisehirde buz tutma tehlikesi ile yasiyoz 5 te araziye gitmek cok zor bereketli olsun
Bizde bu sabah 5 te ciktik 1100 dekar gbi atabildik yarin biter atiyoruz
Kolay gelsin Sogukta nasil atiyorsunuz eskisehirde buz tutma tehlikesi ile yasiyoz 5 te araziye gitmek cok zor bereketli olsun
Bence ikinci gübre olarak 26 atman daha ii tane ye çalışır üre sapa çalışır.Bende şöyle sorayım;
Sadece iki defa gübre uygulaması yapmak istiyorum.
Trakya şartlarında
Şubat 15 ve Mart sonu gibi dekara 15 kilo iki kere üre uygulayıp nitrat gübresi kullanmamak mı daha uygun olur,
Yoksa;
Şubat 15 gibi 15 kilo civarında üre uygulama yapıp Nisan 15 gibi 20 kilo 26 nitrat atmak mı daha uygun olur?
Buğday cinsi Esperia.
Şubat 15de 15kg.mart 15 de 10 kg.nisan 15 gibi 15veya20kg %26nitrt.esperia güçlü bir buğday çeşidi dir.aç bırakmamak lazım
Şubat 15-15 kg üre mart 15-15 kg üre nisan 20- 10-15 kg 26lık nitrat yağışa denkgelsin hiç korka esperia yatmaz
Şubat 15de 15kg.mart 15 de 10 kg.nisan 15 gibi 15veya20kg %26nitrt.esperia güçlü bir buğday çeşidi dir.aç bırakmamak lazım
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar, abiler. Sadece 2 gübreleme yapacağım. Düşük ihtimal 3. Gübreleme yapmam.Bence ikinci gübre olarak 26 atman daha ii tane ye çalışır üre sapa çalışır.
Şubat 15 ile nisan 15 60gün. uzun bir zaman.buğdayı durdurabilrsin veyahut hedeflerini küçük tutmalısın.geçen yıl köyümüzde düzenlediğimiz TRAKYA TRAKKULÜP buluşmasında BAYER firmasında yetkili kişi:iki gübreleme arası yaklaşık 35 gün olmalı dedi.yani trakyada normal yağış şartlarında 3 gübreleme mamtıklı şubat ayı ilk haftası mart ilk haftası vede son olarak nisan ortası bence en uygun periyot.benim görüşüm.tabiki bu periyot yağış rejimi ve toprak yapısı ile doğru orantılı olmalı.
Bugday en cok azotu sapa giriste kalemde ve basakta almiyormu bu surede mayis haziran yagistan yana korku yoksa gec atmak iyi birde subatta attiginiz gubrenin cok azini kullaniyordur hububat martta calisinŞubat 15 ile nisan 15 60gün. uzun bir zaman.buğdayı durdurabilrsin veyahut hedeflerini küçük tutmalısın.geçen yıl köyümüzde düzenlediğimiz TRAKYA TRAKKULÜP buluşmasında BAYER firmasında yetkili kişi:iki gübreleme arası yaklaşık 35 gün olmalı dedi.yani trakyada normal yağış şartlarında 3 gübreleme mamtıklı şubat ayı ilk haftası mart ilk haftası vede son olarak nisan ortası bence en uygun periyot.benim görüşüm.tabiki bu periyot yağış rejimi ve toprak yapısı ile doğru orantılı olmalı.