Accuweather geçen hafta ilkbahar tahminini yayınladı. Mart ve nisanın ilk yarısı normaller ve üzerinde yağış bekleniyor balkanlarda. İkinci yarı daha az yağış ve sıcak bekleniyor. Yaz da yine normallerden sıcak geçebilir öncü tahminlere göre.
Genelde öyle atılıyor ama tek seferde atan da var mesela bu sene ben ilkez 2 defa atıyorum.Birinciyi 26 Ocak'ta ikinci için yağış bekliyoruz artık gübreler hazır.Biz de 25ocakta attık üstüne yağmur yağdı ama biz size göre baya geç ekiyoruz Aralık başı ekimimiz. 20kg ure attım daha onun yarısını kullanmadi. Bir ay daha eksiklik çekmez ama o kadar beklemem. Martin 15i gibi 20kg CAN atacam. Nisan ilk iki hafta içinde bi 15kg daha CAN atacam inşallah yağmur durumuna göre.
Trakyada ureyi mi iki kez atıyorsunuz sürekli?
Bende yarın 13=15kg arasi aracam makineyi takdim sabah rüzgar azBen yarın 13-15 kg atmayı düşünüyorum
Ben hiç denemedim ama dediğiniz uygulama da olabilir özellikle yağışın daha az olduğu yıllarda 1 Üre 2 Nitrat daha uygun gibi duruyor..Nitrat içindeki kalsiyumdan dolayı buharlaşma yapmadığı ve diğer gübrelere nazaran daha az yağış istediği için dediğiniz olabilir. Son dediğinize ek olarak Nitrat + Pas ilacı ile yapılan yaprak gübresinde yapılan ve yapılmayan arasında ciddi farklar oluşuyor.Trakyada hiç 1 üre 2 sefer nitrat (can-as) deneyen oldu mu ? sapa kalkma ve başaklanma öncesi iki sefer ?
Ben mart ayı içersinde 2. üst gübreyi Can atıp nisan başı iyi bir yağış yakalarsam 10-15 kg daha can attığımda ciddi verim farkı alıyorum mart nisan ayları ılık geçtiğinde ve iyi yağış aldığında. Yer yer 100-150 kg farkettiği bile oldu atmayanlara göre.
Her yıl bu imkanı yakalayamıyorum tabi nisanda yeterli yağış olması lazım ama normal gerekli gübreyi zaten atmış olduğum için bu fırsatı yakalayamazsam kayıp yok ama denk getirebildiğimde nisanda yediği nitrat bi acayip coşturuyor buğdayı.
Önümüzdeki günlerde yağış yeterli mi peki Üre atımı için ? Eğer öyle bir yağış gözüküyorsa Çarşamba veya Perşembe bende atabilirim.Burada Ahmet durak hocam mart başından bahsetmişti ama.Ben yarın 13-15 kg atmayı düşünüyorum
Kolay gelsin Gürcan fotoğraf yokmu15kg ikinci üreyi atıyoruz bereketli olucak inşallah
Bereketli olsun hocam yağış durumu nasıl acaba şöyle 10 mm yağış olsa da hemen atsak bizde..15kg ikinci üreyi atıyoruz bereketli olucak inşallah
Dönüm 1000m2 işe çok fazla gübre atmışsınız.Ben sulu tarımda soğana bile üst gübresi 50kg da. Amonyum sülfat kullanıyorum.İki gün önce (14 Şubat) dönüme 40 kg civarı üre attım. Mart ın son haftalarında da 25 kg nitrat atmayı düşünüyorum.