Trakya 2. Ureleri ne zaman atiyor ?

Selamlar, buğdayların durumu aşağıdaki gibi sırasıyla birinci fotoğraftaki gibi az bi yer var. Geneli 2. fotoğraftaki gibi. %30 kadarı da son fotoğraftaki gibi gelişimleri.

25 ocakta 20 kg üre atmıştım.

2 seferde toplam 30 kg da CAN atacam. Sapa kalkım öncesi 20 , başak öncesi 10 kg kadar.

Hava tahminlerinde bu perşembe biraz yağış gösteriyor. Pazar ve pazartesi de yoğun yağış gösteriyor. Sonrasında nisana kadar çok kesin yağış ihtimali görünmüyor. Nisana kalsa geç kalacak, şuan atsam da biraz erken gibi daha attığım ürenin yarısı duruyordur diye düşünüyorum.

Emin olamadım atıp atmamakta kararsızım ne yapsam acaba?

ntaPyh.jpg

ntaJAH.jpg

ntaym1.jpg

Valla havalar ısınıp yağışlı geçerse illa yapacaktır kökboğaz (sizin orda oluyor mu bilmiyorum) ve pas ilacı atmadan bırakmayın, önlem için bile atılır bulaştıktan sonra çok durduruyor buğdayı tedavi edilene kadar

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci01
Abi septoria yalnizca damarlar üzerinde oluyormuş. Sarı-kırmızı-kahverengi leke şeklinde Sende 2 yaprakta benzettim buna benzer lekeler. Ekim sıklığın neydi acaba? Bence başka bir ziraatçıya daha göster sen

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci01
Abi septoria yalnizca damarlar üzerinde oluyormuş. Sarı-kırmızı-kahverengi leke şeklinde Sende 2 yaprakta benzettim buna benzer lekeler. Ekim sıklığın neydi acaba? Bence başka bir ziraatçıya daha göster sen
22 kg civarında geldi dönüme ben yarın tekrar gidip birkaç tane kök koparıp götüreyim bu eleman ilaç satmaya çalışıyor gibi geldi bana teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: soner2222
22 kg civarında geldi dönüme ben yarın tekrar gidip birkaç tane kök koparıp götüreyim bu eleman ilaç satmaya çalışıyor gibi geldi bana teşekkür ederim
Aynısı Ocak ayının sonunda bizde de baş gösterdi. Septorya nodorum hastalığı. 19 Şubat'ta 100 cc Duett Super attım, hastalığı hem durdurdu hem de bir miktar tedavi etti.

Burada da soğuktan olduğunu, sıcaklık farkından olduğunu söyleyenler vardı. Doğru olmadığını şöyle ispatlayım. İlaçlama makinesiyle yastık başlarında u dönüşü yaptığım için ilaç düşmeyen v şeklinde yerler kaldı. Buralarda hastalık devam ediyor. Madem soğuktan, gece gündüz farkından kaynaklıydı, neden ilaç düşmeyen yerler düzelmedi?

Önleminizi alın, yılanın başını küçükken ezin bence. Duett super şart değil. Kökboğaz ilaçları daha da etkili. Bizim bölgede kökboğaz olmadığı için ben septoryaya da etkili pas ilacı olan Duett'i tercih ettim.

Bu arada, ben Duettle beraber Yaravita Zintrac çinko da attım. Bu uygulamayı da tavsiye ederim. Bu ikisinin düşmediği yerler hem hastalıklı hem de bodur şu anda.

Aynısı Ocak ayının sonunda bizde de baş gösterdi. Septorya nodorum hastalığı. 19 Şubat'ta 100 cc Duett Super attım, hastalığı hem durdurdu hem de bir miktar tedavi etti.

Burada da soğuktan olduğunu, sıcaklık farkından olduğunu söyleyenler vardı. Doğru olmadığını şöyle ispatlayım. İlaçlama makinesiyle yastık başlarında u dönüşü yaptığım için ilaç düşmeyen v şeklinde yerler kaldı. Buralarda hastalık devam ediyor. Madem soğuktan, gece gündüz farkından kaynaklıydı, neden ilaç düşmeyen yerler düzelmedi?

Önleminizi alın, yılanın başını küçükken ezin bence. Duett super şart değil. Kökboğaz ilaçları daha da etkili. Bizim bölgede kökboğaz olmadığı için ben septoryaya da etkili pas ilacı olan Duett'i tercih ettim.

Bu arada, ben Duettle beraber Yaravita Zintrac çinko da attım. Bu uygulamayı da tavsiye ederim. Bu ikisinin düşmediği yerler hem hastalıklı hem de bodur şu anda.
Anladım belki de eleman doğru söylüyor yarın başka bir ilaç satan yere göstereyim bakalım inşallah hayırlısı yla atlatırız pas ilaciyla kokbogaz karışıkmis bir ilaç söyledi Bayer in bakicam o zaman onu atayim

Hocam ben iddia etmiyorum ancak şu var. Sen maraştan yazıyorsun bu adam edirnede. Bizde kökboğaz oluyor biz kökboğaz atıyoruz bu zamanlar ben de balıkesirdeyim. Trakyada kökboğaz atan da var atmayan da var. Ancak mevsimsel olarak buralar sizden bir ay kadar gerideyiz genel olarak.

İkincisi bu yıl çok yağışlı da geçmedi bu yüzden septorya pas gibi hastalıkların görülebilmesi için uygun ortam şartları oluşmadı. Bence buğdayları da oldukça güzel. Normal zamanlı bi kökboğaz atılırsa (zaten atıyoruz) erken septorya veya sarı pas bunları da önler. Nisan mayıs aylarında ihtiyacı olacağı duett gibi pas ilaçlarını mart başında attırmanın da anlamı yok.

Sizin şartlarınızla başka bir bölgenin şartları çok farklı olabilir. Ziraatçi daha iyi bilir fotoğraflar da çok net değil ama yine de yapraklarda leke gibi değil soğuktan yanmış gibi duruyor.

Anladım belki de eleman doğru söylüyor yarın başka bir ilaç satan yere göstereyim bakalım inşallah hayırlısı yla atlatırız pas ilaciyla kokbogaz karışıkmis bir ilaç söyledi Bayer in bakicam o zaman onu atayim

Hocam siz kökboğaz atıyor musunuz bölgenizde ? Bu pazar pazartesi yağış görünüyor bu dönemde üst gübreleme yapacaksanız yapın, Hava açtığında tarlaya girilebilir olduğu dönemde kökboğaz atın. septorya külleme ve erken sarı pas için de etkili bi ilaç. Zaten septoryayı da pas ilaçları attığınız zamana kadar engeller. Bizim olağan yaptığımız uygulama bu. Martta kökboğaz nisanda pas mayısta ikinci pas(duruma göre). Önlem almak tedavi etmekten daha kolaydır hastalığı görmeyi beklemeyin zaten.

• Beğen
Tepkiler: soner2222

Benim mibzer kg mı tam olarak tutturamadı ekerken.Bir tarlada arpa bir tarla buğday derken başka tarlaya geçerken mibzerin içinde olan tohumları tarla sınırlarından bir kez daha geçti.Gerçi bende hata ben geç dedim.Tabi gübre fabrikamız oldğu için:D18-46 yı da iki sefer vermiş olduk.Bu hatada bende.Şimdi bu bölgelerde dekara normalda 24-25 KG ektiğim buğdayı dekara 20 kg olan 18-46 yı bir sefer daha üzerinden geçti.Artık gerisini düşünün ne kadar tohum ne kadar gübre düşmüş.Şimdi bu yerlerde biraz boylandı ve aşırı yapraklı.aşırıda sık.Yani şuan sağlam bir yağmur yağsa yatacak vaziyettdeler.Böyle toplasak 5-6 dekar yer vardır.Koyun salsak sapa kakmaya başlayan buğdaya zarar veririmi.Yada yarın ot ilacı atıcam.Lintur ve axial.Bu ilaçlar şuan ilerleyen buğdayı durdurumki acaba.Buğdayın cinsi kaşişfbey95 erkenci buğday.Nisan 10 gibi başak çıkarmaya başlar.

Süper inci nbpt ile üre ve nitrat arasındaki fiyat farkı nedir. Üre yerine nbpt atmış olsan 20 kilo üre yerine ne oranda nbpt atmak gerekir . üre fiyatı kadar almış olsak nbpt fiyatı yüksek olduğundan üre tonundan az olacak sonuçta atılacak değer yeterli faydası olur mu ?