Trakya 2. Ureleri ne zaman atiyor ?

24 ekim 2019 da delebrad 2 marka bugday ektim. Toprak altina 25 kg/da 20 20 0 gure 25 kg/da tohum attim. Bir gun sonrasi kelt ve hammer karistirarak attim. 26 ocak 2020 de 20 kg üre gubre attim. Dun gidip dolastim bugday halen yerle bir. Ne yapmam gerekiyor yanlis tohum secimimi yaptim acaba. Diger tarlalara degisik marka ektim onlar daha iyi.Ekli dosyayı görüntüle 45090

Bence kelt ilacın etkisi var geçen yıl benimde çok seyrek çıktı iki defa üre nitrat takviye ile zararı kurtardık

Bence kelt ilacın etkisi var geçen yıl benimde çok seyrek çıktı iki defa üre nitrat takviye ile zararı kurtardık
Bende öyle düşünüyorum. Ekim döneminden sonra havalarin kurak gitmesi ile birlikte kelt ve enforcer in çıkışa eksi yönde etkisi olduğunu düşünüyorum. Bende 14 aralıkta ilk ureyi atmasam kesin buğday bu düzeyde olacaktı.

Bende öyle düşünüyorum. Ekim döneminden sonra havalarin kurak gitmesi ile birlikte kelt ve enforcer in çıkışa eksi yönde etkisi olduğunu düşünüyorum. Bende 14 aralıkta ilk ureyi atmasam kesin buğday bu düzeyde olacaktı.
Hocam ben bu sene Hammer attım herhangi bir olumsuzluğa rastlamadım gerçi benim ki çıkıştan 1.5 ay sonra idi ama.

Ben 26 ocak ta 20 kg ure attim yagmur durumuna gore mart ayinin 1 veya 2 sinde 15 kg daha ure atmayi dusunuyom bakalim ne olacak

Arkadaslar ayin 20zinde m2ye 10kg gozuken yağmur 1kg ma düşmüş sizce bu yağmur üre gubresinin erimesi icin ve kayıp yasanmamasi icin yeterlimidir suanlik beklemedeyim yarinki hava durumu guncellemesini bekliyorum ?

Bence mart başındaki yağışa odaklanmak lazım. Bu perşembe cuma günü çoğu hava tahmin modeli 1-5 kg arası bekliyor. Sadece mgm'nin de hava tahminini kullandığı avrupa hava tahmin merkezi daha fazla yağış tahmin ediyor. O da her güncellemede kuzey trakyada azaltmaya başladı.

Bence mart başındaki yağışa odaklanmak lazım. Bu perşembe cuma günü çoğu hava tahmin modeli 1-5 kg arası bekliyor. Sadece mgm'nin de hava tahminini kullandığı avrupa hava tahmin merkezi daha fazla yağış tahmin ediyor. O da her güncellemede kuzey trakyada azaltmaya başladı.
2-3mm yağmur gubrenin erimesi icin yeterli degilmi sence

Ben bir daha yağmayacağını bilsem 10 kgdan aşağı atmam. Kaldı ki mart başı çok sağlam bir sistem gözüküyor. Kar ihtimali yüksek öncesi lodos ve yağmur.