Trakya 2. Ureleri ne zaman atiyor ?

13 yıldız tohumculuğun kılçıklı bir çeşidi. Delebrad 2 ekmedim ama, 13 yıldız tohumculuğun kılçıksız sert çeşidi olan Hüseyinbey den bu yıl 10 dönüm ektim. Kardeşlenmesi falan gayet güzel. Sizin delebrad ektiğiniz tarlada ıntervix zararı falan gibi birşeyler olmuş olmasın?

Daha ilaç atmadım. Kardeşlenmesi güzel 11 taneye kadar kardeş saydım. Bekliyelim bakalım yağmur olması dutumında mart başında tekrar 15 kg kadar üre atmayı düşünüyorum

20200214_140922.jpg

Daha ilaç atmadım. Kardeşlenmesi güzel 11 taneye kadar kardeş saydım. Bekliyelim bakalım yağmur olması dutumında mart başında tekrar 15 kg kadar üre atmayı düşünüyorum
Buğday ekiminden önceki ayçiçeğiniz intervixli bir çeşitmiydi demek istedim. Yağış azlığından dolayı yıkanamayan ilaçdan dolayı gelişemeyen buğdaylar var bizim buralarda, bazı arkadaşlarda.

Buğday ekiminden önceki ayçiçeğiniz intervixli bir çeşitmiydi demek istedim. Yağış azlığından dolayı yıkanamayan ilaçdan dolayı gelişemeyen buğdaylar var bizim buralarda, bazı arkadaşlarda.

Evet evet haklısınız. Ayçiçeğine intervix atmıştım ondan olabilir. Peki ne yapabiliriz ?

Evet evet haklısınız. Ayçiçeğine intervix atmıştım ondan olabilir. Peki ne yapabiliriz ?
Yapılacak pek fazla birşey yok ama siz yine de güvenilir olan markaların birinden çinko ağırlıklı bir kök geliştiricili yaprak gübresi kullanabilirseniz faydası olur. İyi bir zıraatçi arkadaşa danışarak hareket edin.

İşte bende neden olduğunu merak ediyorum. Delebrad 2 marka tohum hakkında bilgisi olan var mı acaba. aynı işçilikle ekilmiş olan mihelca ve rumeli marka bugdaylar bundan çok çok iyi.

Ben 3 yıldır delabrad2 ekiyorum. Öncelikle yeriniz kumsala benziyor ve intervix kullanmışsınız bunun olumsuz yanları var. Ekimi derin yaptıysanız ondan kaynaklı da olabilir ben çok sıva ekerim.
Delabradfa20-22 kg tohum yeterlidir.
Rumeli veya başka cinsler şuan daha gösterişli durur çünkü rumeli boya delabrad2 yana doğru büyür.
Nisan ayının 20 sinde tarlaya giderseniz farkı görürsünüz delabradda.
Hasattada rumeliyi geçti her zaman bizim burada

Ben 3 yıldır delabrad2 ekiyorum. Öncelikle yeriniz kumsala benziyor ve intervix kullanmışsınız bunun olumsuz yanları var. Ekimi derin yaptıysanız ondan kaynaklı da olabilir ben çok sıva ekerim.
Delabradfa20-22 kg tohum yeterlidir.
Rumeli veya başka cinsler şuan daha gösterişli durur çünkü rumeli boya delabrad2 yana doğru büyür.
Nisan ayının 20 sinde tarlaya giderseniz farkı görürsünüz delabradda.
Hasattada rumeliyi geçti her zaman bizim burada

Dogrudur toprak biraz kumsaldir ancak diger cinslere gore cok zayif gorunuyor dediginiz gibi yana buyuyor olabilir ben de bu yuzden aldanmis olabilirim ama gecen yuil attigim intervix in de olumsuz etkisi olabilir. Dikkatimi ceken bu kadar ufak olmasina ragmen kardes sayisinin cok olmasi

11 ocKta attım 13-15 kg şimdi de salladım 12-13 kg bence ideal dönem. Bölerek attım havalara bakacağız kuraklık devam ederse nitrat yerine 10 kg daha üre sepelerim yağmur önü falan.