Trakya 2. Ureleri ne zaman atiyor ?

Arkadaşlar bu yıl Trakya da kurak gitmesi sebebi ile bizim buğdaylar çok geri kalmisti. Şu ana kadar 2 defa üre uygulaması yaptık. 1. Uygulama 14 Aralık 1
2019 da 11.5 kg üre 2. Uygulama 25 ocakta ortalama 14 kg civarında üre kullandık. Buğdaylarin gelişim fotoğraflarını tarihsel sıralamaya göre yüklemeye çalışacağım. 3. Üre uygulamasını mart ayının ilk haftasında uygun yağış yakalar isek yapmayı düşünuyoruz.
1. Resim 7 Aralık 2019
2. Resim 14 Aralık 2019 ilk gubreleme
3. Resim 28 Aralık 2019
4. Resim 25 ocak 2020 ikin gübreleme
5. Resim 15 şubat 2020
Bugdayalar ancak kendini toparladı.
Ekli dosyayı görüntüle 45080Ekli dosyayı görüntüle 45081Ekli dosyayı görüntüle 45082Ekli dosyayı görüntüle 45083Ekli dosyayı görüntüle 45084
Maşallah güzel bugdaylarin 3kere üre uygulayıp nitratta atacak misiniz ?

İşte bende neden olduğunu merak ediyorum. Delebrad 2 marka tohum hakkında bilgisi olan var mı acaba. aynı işçilikle ekilmiş olan mihelca ve rumeli marka bugdaylar bundan çok çok iyi.

Buğdaylar bugünler de sanırım Amonyum azotunu almaya başladılar..Üre atıldıktan 13-15 gün sonrasında Amonyum azotunu almaya başlıyorlardı sanırım 25 30 gün olduğunda ise bu kez Nitrat olarak almaya başlayacaklar.O yüzden 2.Üre için pek acele etmeye gerek yok diye düşünüyorum.

2 üre arasında kaç gün geçmesi lazım?

Maşallah güzel gübre uyguluyorsun verim beklentin ne kadar ?
Bizde her yıl hedef 700 kg ve üzerini yakalamak. Birim alanda en yüksek verimi yakalayarak para kazanmak. Aksi durumda çiftçilikten para kazanmak zor. Örnek 15 kg gübre dekarda 30 Tl maliyet artırırken verimde 100 kg fazla ürün almamızı sağlayabilir. Dolayısı ile bölgeye göre uygun gübreleme programı ile verimi artırmak mümkün biz eskiden 500 kg alsak yeter diyorduk. Artık 700 kg den aşağı verim almamak için elimizden geleni yapıyoruz.

Ben kasım 23 de 20 kg 18-46 ile ekim yaptım.ocak 25 de 14 kg üre uygulaması yaptım.Toprak yerlerde şuan iiçin azot eksikliği yok ama kumsal yerlerde hafiften renk açıK yeşile dönmeye başlamış gübre istiyor.Önümüz perşembe yağış gösteriyor 14 kg daha üre atmayı düşünüyorum.

Sizce kumsal yerlerde üre yerine şekermi kullanayım.Şeker atarsam erken gelişim gösterme olayı olurmu..Üre boylandırır ama şeker atmadığım için bilmiyorum.Kumsal sulak yerde var, kıraç yerde var.Yoksa şeker yerine üremi atayım yine...Bu sene trakyaya özendim iki kere 14-14 üre ve mat sonu gibide 15 kg nitrat atıcam.Yağmurlarda iyi gidiyor bakalım sonu ne olacak..

20 Ekim’de prima cinsi buğdayı ektik. İlk üreyi 4 ocakta 14 kg/da attım. İkinci üreyi de 15 Şubatta 14 kg/da attım. 8 dekarlık bir yere 30 kg atmıştım ilk üreyi. Kardeşlenme g elişimi çok iyi olmuş. Tabii ki havaların sıcak gitmesinden kaynaklı.
IMG_4890.JPG
IMG_4895.JPG
IMG_4926.JPG
IMG_4970.JPG
IMG_4953.JPG

Bizde her yıl hedef 700 kg ve üzerini yakalamak. Birim alanda en yüksek verimi yakalayarak para kazanmak. Aksi durumda çiftçilikten para kazanmak zor. Örnek 15 kg gübre dekarda 30 Tl maliyet artırırken verimde 100 kg fazla ürün almamızı sağlayabilir. Dolayısı ile bölgeye göre uygun gübreleme programı ile verimi artırmak mümkün biz eskiden 500 kg alsak yeter diyorduk. Artık 700 kg den aşağı verim almamak için elimizden geleni yapıyoruz.
Çok doğru bir yaklaşım, fayda & maliyet analizi.
Olaya bu açıdan bakmamız gerekiyor.
Çok masraf olacak deyip üreyi 2 kerede bırakmaktansa sizin yaklaşımınız ile masraf yapsak bile daha fazla nasıl kazanç sağlayabilir miyiz diye düşünmeliyiz?

İşte bende neden olduğunu merak ediyorum. Delebrad 2 marka tohum hakkında bilgisi olan var mı acaba. aynı işçilikle ekilmiş olan mihelca ve rumeli marka bugdaylar bundan çok çok iyi.
13 yıldız tohumculuğun kılçıklı bir çeşidi. Delebrad 2 ekmedim ama, 13 yıldız tohumculuğun kılçıksız sert çeşidi olan Hüseyinbey den bu yıl 10 dönüm ektim. Kardeşlenmesi falan gayet güzel. Sizin delebrad ektiğiniz tarlada ıntervix zararı falan gibi birşeyler olmuş olmasın?