Böyle bir video var cihaz çok başarılı.
Bu videoyu da ben yüklemiştim. Eksik bir işlem yapmışım orada o yüzden sağ veya sola yönlendirme yapmıyor. Tarlada işleme ilk başlarken A noktasını, sıra sonuna geldiğinde ise B noktasını işaretliyorsun. Diğer sıralarda sağa veya sola ... cm kay diye gösteriyor. Garmin konum belirlemede gerçekten başarılı. Ben izlerden gidiyorum genellikle 2 3 cm sağa veya sola uyarı veriyor. Cihazın yönlendirmesini doğrulamış oluyorum.
Yaklaşık 2 dakikalık video çektim. A ve B hattı oluşturdum diğer sırada yönlendirme yaptı ama ekran yansımış pek bir şey anlaşılmıyor. Aslında bu ekrandaki animasyonlar programla alakalı. İyi bir GPS anteni alırsanız iyi yönlendirme yapar anten kötü olursa hata yüksek olur.
Yukarıda bahsedilmiş AgopenGPS. O program ile otomatik yönlendirmede Garmin ne derece başarılı olur onu bilemem. Bir kaç video izledim. Onlar traktöre dışarıdan anten bağlıyorlar. O antenler biraz daha pahalı antenler illaki daha özelliklidirler diye düşünüyorum. Garmin de ekim işlemi harici diğer toprak işleme ve gübreleme ilaç atma gibi işlerde yeter derecede iş görebileceğini düşünüyorum.
GPS verileri havanın bulutlu olması veya çukur gibi yerlerde sekteye uğrayabiliyor. İleri düzey programlama ile görüntü işleyerek traktörü sıra arasında düz bir çizgi üzerinde otonom şeklinde yürütmek de düşünülebilir. Teknoloji de imkanlar çok geniş, farklı fikirler türetilebilir.