Traktöre GPS Tavsiyesi

Hocam ben hiç görmedim sistemi. Harita mühendisiyim ben GPS'in altyapısını biliyorum ordan konuştum.
Anladım hocam, bu Garmin GLO2 bluetooth gps cihazı, android veya ios telefon/tablet aracılığı ile konum ölçüyor, kendi başına doğruluğu +-1 metreye kadar düştüğünü gördüm DGPS ile.

Daha gelişmiş sistemler var, en ucuzlarından biri bu. $200 dolar civarına ilaç, gübre vs işleriniz için guidance sistemi elde edebiliyorsunuz.

AgOpenGPS var, onunla 1000 - 2000 $ civarına kendi otomatik dümenleme sisteminizi de yapabilirsiniz. Bu işle ilgileniyorsanız bakmanızı tavsiye ederim.

Ben araştırıyorum. Yaza doğru kendi sistemimi yapmayı planlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: marican22
En son merdane cekerken denedim 5 metre merdane. Yanımdaki arkadasi indirdim eski ve yeni iz ortusecek mi diye. Ekrani yetrince büyütür el alsikanligida kazanirsaniz direksiyonda direk kafa kafaya geliyor ölçüm
Üstadım umarım bu yazımı görürsün, ya da diğer kullanan arkadaşlar aynı şekilde siz de..

Anteni traktörün içinde mi tutuyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Anladım hocam, bu Garmin GLO2 bluetooth gps cihazı, android veya ios telefon/tablet aracılığı ile konum ölçüyor, kendi başına doğruluğu +-1 metreye kadar düştüğünü gördüm DGPS ile.

Daha gelişmiş sistemler var, en ucuzlarından biri bu. $200 dolar civarına ilaç, gübre vs işleriniz için guidance sistemi elde edebiliyorsunuz.

AgOpenGPS var, onunla 1000 - 2000 $ civarına kendi otomatik dümenleme sisteminizi de yapabilirsiniz. Bu işle ilgileniyorsanız bakmanızı tavsiye ederim.

Ben araştırıyorum. Yaza doğru kendi sistemimi yapmayı planlıyorum.
Zaten bütün mesele ilaç ve gübreyi ayarlayıp tutturabilmekte 200$ gibi fiyatlara bu işi çözüp yaygınlaştıran parsayı götürür marican22 Trakya da bu işi sen yaparsın umarım

Üstadım umarım bu yazımı görürsün, ya da diğer kullanan arkadaşlar aynı şekilde siz de..

Anteni traktörün içinde mi tutuyorsunuz?

Bende forumda bi abimizden görüp aldigim garmin glo cihazi kullaniyorum. Alirken 20 25 dolar gibiydi sanirim kaydirmaz pedinide aldım. Direksiyonun onunde duruyor benimki. Bi cakmaklik coklayici bide tablet icin uzun boylu oyun sarj kablosu aldım. Bu sekilde kullanıyorum

• Beğen
Zaten bütün mesele ilaç ve gübreyi ayarlayıp tutturabilmekte 200$ gibi fiyatlara bu işi çözüp yaygınlaştıran parsayı götürür marican22 Trakya da bu işi sen yaparsın umarım

Hocam programi biraz kurcalamak lazım. Az telefon kullanmayi bilen yapar zaten. Gps ve tablet eslestikten sonra sorun kalmiyor. Ilac atarken yine cok isime yaradı ama foto cekmedim hic. Kaça Kaça is yaptık iznim yoktu.
Gps ve programi kullanacak tablet alip kullanabilirsiniz bence

• Beğen
Arkadaşlar ayrıca, kullananlardan hassasiyet konusunda biraz daha bilgi alabilir miyiz? Hata payı tarla uygulamasında kaç cm ye ya da m ye kadar çıkıyor, etrafı açık düzlük bir arazide hata verir mi?
Haftasonu video çekmeye çalışacağım. Merak edenler için. Gps olarak garmin glo2, program olarak da Alan Yönlendirici yüklü.
Field bee kullanmak istiyorsanız harici anten için ücretli üyelik almanız gerekiyor diye biliyorum.

Bende forumda bi abimizden görüp aldigim garmin glo cihazi kullaniyorum. Alirken 20 25 dolar gibiydi sanirim kaydirmaz pedinide aldım. Direksiyonun onunde duruyor benimki. Bi cakmaklik coklayici bide tablet icin uzun boylu oyun sarj kablosu aldım. Bu sekilde kullanıyorum
ebay de garmin glo 100 dolr civarı şu an . siz nerelerden aldınız? birde optimum güzel şekilde kullanacağımız hamgi tableti alalım?

• Beğen
ebay de garmin glo 100 dolr civarı şu an . siz nerelerden aldınız? birde optimum güzel şekilde kullanacağımız hamgi tableti alalım?

Ebay tr ye göndermiyordu ben alirken. Amazondan aldım ama fiyati inanın unuttum. Tablet herhangi bir Tablet çalıştırabilir programlar çok kasacak gibi değil. Onemli olan tableti traktörde sabitleyebilmek

• Beğen
Böyle bir video var cihaz çok başarılı.
Bu videoyu da ben yüklemiştim. Eksik bir işlem yapmışım orada o yüzden sağ veya sola yönlendirme yapmıyor. Tarlada işleme ilk başlarken A noktasını, sıra sonuna geldiğinde ise B noktasını işaretliyorsun. Diğer sıralarda sağa veya sola ... cm kay diye gösteriyor. Garmin konum belirlemede gerçekten başarılı. Ben izlerden gidiyorum genellikle 2 3 cm sağa veya sola uyarı veriyor. Cihazın yönlendirmesini doğrulamış oluyorum.

Yaklaşık 2 dakikalık video çektim. A ve B hattı oluşturdum diğer sırada yönlendirme yaptı ama ekran yansımış pek bir şey anlaşılmıyor. Aslında bu ekrandaki animasyonlar programla alakalı. İyi bir GPS anteni alırsanız iyi yönlendirme yapar anten kötü olursa hata yüksek olur.

Yukarıda bahsedilmiş AgopenGPS. O program ile otomatik yönlendirmede Garmin ne derece başarılı olur onu bilemem. Bir kaç video izledim. Onlar traktöre dışarıdan anten bağlıyorlar. O antenler biraz daha pahalı antenler illaki daha özelliklidirler diye düşünüyorum. Garmin de ekim işlemi harici diğer toprak işleme ve gübreleme ilaç atma gibi işlerde yeter derecede iş görebileceğini düşünüyorum.

GPS verileri havanın bulutlu olması veya çukur gibi yerlerde sekteye uğrayabiliyor. İleri düzey programlama ile görüntü işleyerek traktörü sıra arasında düz bir çizgi üzerinde otonom şeklinde yürütmek de düşünülebilir. Teknoloji de imkanlar çok geniş, farklı fikirler türetilebilir.