Android işletim sistemli GPS alıcılı bir tablet ( Huawei marka çok iyi tabletler var ) , isteğe bağlı olarak traktörde internet olsun derseniz sim kartlı bir tablette alabilirsiniz. Garmin marka yada bir üst fiyat bandında tablete haricen girecek bir GPS anteni ( araştırmalarım devam ediyor ) ve Google Play üzerinden tablete fieldBee uygulamasını kuruyoruz. FieldBee ücretsiz sürümünde ekim , gübre ve ilaç için istediğiniz aralıklar ile tarlayı ızgaralara bölüyor. Tarla sınırlarını ister haritada elle , isterseniz etrafını dolanarak çizebiliyorsunuz . Tarla kaydetme , birden fazla ekipman kaydetme seçenekleri de ücretsiz sürümde mevcut . Hatta hareket halinde haritayı hem 3d hemde kuşbakışı 2d şeklinde kullanabiliyorsunuz . Eğer otomatik dümenleme , başyastığı ayarlama , kavisli tarlalar için daha iyi ızgara şekilleri isterseniz paralı sürümünü almanız gerekiyor. Paralı özellikler şimdilik benim hiç bir işime yaramaz sanırım . İyi bir tablet , iyi bir gps alıcısı ile trimble ve topcon nun neredeyse onda biri ücrete bu iş halledilebilir diye düşünüyorum . Bu arada gps in yanı sıra kamera girişi de olan bir tablet biliyorsanız lütfen bana iletiniz
Baharda gübre ve ilaç işleri başlayınca sanırım cihazları edinmiş olurum ve tecrubemide buraya yazar paylaşırım .