TD 95 ÇIRPINIŞI

Ynt: TD 95 ÇIRPINIŞI

JOSEPH link=topic=50839.msg516344#msg516344 date=1327083846' Alıntı:
Oda zorluyor işte traktörü

kardeş bu videoda traktör 2 vites düşmüş.bu kadarda kasma olmaz.

Ben o cahil diyen arkadaşa soruyorum mesleğin ne iftihar edeceğin bir çiftçilik sanatını anlatsın bakayım bu işler çocuk oyuncağina benzemez onun için saygı denen kelimeye icabet edeceksin. Td 95 3095 kadarda olamadı olsaydı td satmazdim. Bizim Burda. Her traktör iş yapamiyor buranın toprak yapısı hiç bir yere benzemez yeterki td 95 kulanicilari içlerinden geleni söylesinler

Siz daha neyi kıyaslıyorsunuz beya. Adam gelmiş kaç yaşına o kadar motor eskitmiş sizden mi öğrenecek motor kullanmayı :D Ama şunu anlayamadı bizim insanımız. Her bölgenin kendine göre sert yeri vardır. Trakya için öyle yerler varki 95 bg lik herhangi bir motoru getir 3lü 14 numarayı zorlana zorlana çeker. Öyle yerler varki 6 lı 14 numara pulluk tak arkasında duymaz. Bunun şöförle alakası tabiki var ama önemli olan toprak yapısı. Bizde bir yer varmış rahmetli dedem anlatırdı 65 bg lik agromet 2 li pulluğu çekemiyormuş. Tarlaya yağmurlama yapmış toprağı hafif yumuşamış sonra zar zor sürmüş ve ardından gübre çekmiş o tarlaya. Toprağı hafif yumuşatmış o gübre ayırmış toprağı. Şimdi coğrafyasını bilmeden yorum yapmayalım. Bazen öyle oluyorki bir tarlanın öyle yeri var semsert öyle yeri var kumsal :) adama mana bulmayın. Ha motorda da olabilir bir arıza ama bu kadarda aşağılayıcı laflar kullanmayın. Görüyorum ki aşağılayıcı lafları kullananlar yeni üyeler. Kuralları okumadan yorum yapmayın

elfireninin cekik oldunu nasıl görüyor sunuz ışık yanuyor tamam belki 1 diş cekilidir yanar ışı bizim kide az bişe kaldırsan ışık yanıyor belki toprak cok agırdır

şimdi biz çiftçiliği şu şekilde yapiyoruz bizde 930 dönöm arazi var bunun 350 dönüm pamuk yapiyoruz
geri kalanını buğday arpa mercimek yapiyoruz. Gerektiği zaman suluyoruz bir sene pamuk yaptıktan sonra ekin nöbeti yaptırıyoruz öyle yaptiğimiz zaman mazotan gübreden verimden ilaçtan. Faydalaniyoruz şimdi puluk yaptiğimiz yer buğday yeridir buğdayi ektiğimiz yer pamuk yeri oluyor çiftini sürdüğünü zaman. Çamurlu oluyor gelecek sene için o buğday yerini pamuk yapacağımız için puluk yapiyoruz bazen o toprak çatlaklari 15 cm Daha fazla oluyor ve bazen 1 metre boylarinda o toprak mesela atiyor yazın Bizim sıcaklık 45c geçiyor her traktör bu puluğu yapamiyor toprakta kum yok taş yok hep kırmızı topraktir ağirdir bende ege tarafinda Gördüm 135; maseye 4. 12. Inç puluk takiyorlar her yerin toprak yapisi aynı değil konya ayri sivas ayri onun için bu form insanin birbirine hakaret. Yeri değil bir birine fikirleriyle tecrübesiyle. Bilgisiyle bir birine yardimci olma formu olarak ben biliyorum herkese saygilar

şimdi biz çiftçiliği şu şekilde yapiyoruz bizde 930 dönöm arazi var bunun 350 dönüm pamuk yapiyoruz
geri kalanını buğday arpa mercimek yapiyoruz. Gerektiği zaman suluyoruz bir sene pamuk yaptıktan sonra ekin nöbeti yaptırıyoruz öyle yaptiğimiz zaman mazotan gübreden verimden ilaçtan. Faydalaniyoruz şimdi puluk yaptiğimiz yer buğday yeridir buğdayi ektiğimiz yer pamuk yeri oluyor çiftini sürdüğünü zaman. Çamurlu oluyor gelecek sene için o buğday yerini pamuk yapacağımız için puluk yapiyoruz bazen o toprak çatlaklari 15 cm Daha fazla oluyor ve bazen 1 metre boylarinda o toprak mesela atiyor yazın Bizim sıcaklık 45c geçiyor her traktör bu puluğu yapamiyor toprakta kum yok taş yok hep kırmızı topraktir ağirdir bende ege tarafinda Gördüm 135; maseye 4. 12. Inç puluk takiyorlar her yerin toprak yapisi aynı değil konya ayri sivas ayri onun için bu form insanin birbirine hakaret. Yeri değil bir birine fikirleriyle tecrübesiyle. Bilgisiyle bir birine yardimci olma formu olarak ben biliyorum herkese saygilar

kobra47 link=topic=50839.msg516667#msg516667 date=1327132226' Alıntı:
yazdığınız birşeyi papağan gibi neden tekrarlıyorsunuz ? çünkü konunun yorumlarının çok olmasını istiyorsunuz biraz sabırlı olun elbet birileri birşeyler yazar... uyrra*-*-

motora 3 lü pulluk bu motoru kasar tabı cekmez 5 li taklsın nasıl cekıyor buyuk motora ufak pulluk takdınızmı sanayınkı daha rahat ceker tam tersi motoru kastı icin motor cekemıyor

68cerran68 link=topic=50839.msg516685#msg516685 date=1327136165' Alıntı:
motora 3 lü pulluk bu motoru kasar tabı cekmez 5 li taklsın nasıl cekıyor buyuk motora ufak pulluk takdınızmı sanayınkı daha rahat ceker tam tersi motoru kastı icin motor cekemıyor
abi toprak çok sertse takamaz bizim trakyada toprak çok sert td95 ee 3 16 iyi tavda çok olsun 4 14 daha büyünü takamasın motorda sorun ola bilir keşke hemen satmasaydın aslında motor güzel motor sitede ve bizim buralarda kulanıcısı çok

Tucano340&Arion520 link=topic=50839.msg516675#msg516675 date=1327134479' Alıntı:
yazdığınız birşeyi papağan gibi neden tekrarlıyorsunuz ? çünkü konunun yorumlarının çok olmasını istiyorsunuz biraz sabırlı olun elbet birileri birşeyler yazar... uyrra*-*-
kobra47 link=topic=50839.msg516667#msg516667 date=1327132226' Alıntı:
@kobra 47 hocam foruma hoşgeldiniz,yukardaki beyin fukarasının saygısızlığına bakmayın,ona bakarak forum hakkında kötü bir kanaat oluşmasın aklınızda.forumda bilgi alışverişi yapabileceğiniz ,karşılıklı tecrübe ve deneyimlerinizi aktarabileceğiniz kaliteli bir ortam ve üyeler var.. anladığım kadarıyla sizde baya deneyimli ,birikimli bir çiftçi abimizsiniz..inş. bilgi ve birikimlerinizden faydalanmak isteriz..