Tarlayı ottan kurtaramıyorum


selamün aleyküm arkadaşlar
güz ayına bugday için için hazırladıgım 25 dekar (kuru) tarlayı ottan kurtaramıyorum
nisan 20de tarlayı sürdüm
mayıs 15-20 de kaz ayagı (kültivatör çektim)
haziran 25-30 gibi 2ci kaz ayagı kültivatör (kazayagı çektim)
şuan agustosun 20si tarlayı yine ayrık sarmaşık sirken
aklınıza ne ot gelirse kapatmış adam boyu ot var...
ben bu tarlayı tekrar sürmem gerekiyor kaz ayagı kültivatör halletmez
sormak istedigim tarla bu durumda iken aceba herhangi bir ilaç atıpmı sürmelimiyim yoksa sürüpmü ilaçlamalıyım ne tür ilaç atmam gerekıyor..
ilaç çare olurmu her sene böyle 2sene öncesi nadastı yine böyle ot vardı ester ot ilacı attım otlar kuruyunca sürdüm ahan bakın bu sene yine fayda etmedi
tarlanın yanına gitmeye hiç içim atmadı 2 tarla otesındekı tarlama kaz ayagı çekerken gördüm durumunu fotosunu çektim
çünki bliorum o tarlanın öyle olacagını
Allah belasını versin dedim çıktım geldim eve
Ben o tarlayı sürekli 2 defa sürüp 4 defa kültüvatör çekersem kuru tarımda ne kazanabilirimki bugdayda.
iç anadoluda yani bölgemizde en iyi kuru tarımda tarla rahmetini bulursa dekara 350 kiloyu geçmez
bi akıl verin bırak sürme dışında?
 

Resimler ve ekler

  • 238702238_138677588429893_1366920092056891283_n.jpg
    238702238_138677588429893_1366920092056891283_n.jpg
    89.3 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mahmutünaldı
buğday için atlantis star kullanabilirsin ilacı attıktan sonra herhangi bi sürüm yapma atacağın ilaçlar buğday ekeceğin için buğday ile çelişmemeli toprakta kalıntı bırakır o yüzden buğday ilaçlarını dene
 
Ot ilacı kullanmak istemiyorsanız ve bölgenizin şartları izin veriyorsa önden arpa ile karışık adi fiğ ekin. ekim oncesi pulluk kullanmayin. Nem kacmasin. cizel pullukla veya kaz ayagiyla topragi patlatin. Arkasindan diskaro veya tirmikla ekim oncesi en az iki defa gecin. kesekler buyukse rotavator mumkunse dikey olani kullanin. bu arada gubrelemeyi yapabilirsiniz ancak ekimle beraber mibzerle yapmaniz daha iyi. tohumun gelmeyecegi yerlere gubreye gerek yok. otlari daha cok costurur. donume en az 12 13 kg adi fig ile 2 kg arpayı karışık sekilde yogun ekim yapmalısınız. Mumkunse gubreli mibzerle yapmalisiniz. Arkasından ilk bahar baslangici gibi otlar yesilken veya 1/3u ciceklendiginde kazayagi veya cizelle surum yapip toprak uzerinde birakin. Istersniz satabilirsiniz ama ilk etapta yesil gubreleme icin kullanmaniz daha iyi olur. Daha sonra yazlik veya bolgenize gore uygun olan donemde gerrkli toprak hazirliginu yapio fazla arayı acmadan asil istediginiz bitkiyi ekin veya ara urunu ekin onun arkasindan dilediginiz urunu ekin. bu hem topraktaki organik maddeyi arttiracak hem de topraktaki mikroorganizmalari cogaltip koruyacak.

Ot ilaci kullanacaksanizda tarlayi 40 50 60 cm pullukla derin surup hazirladiktan sonra arpa ekin. Yine biraz yogun ve mibzerle ekin. Arpa tarladayken yabanci otlarinizla arpa secici ilaclardan kullanarak arpa icerisinde mucadele edin. Bugdayda olabilir. Arkasindan urunu kaldirip yine derin surerek topragi kizdirin. ve bolgenizde mumkunse 2. urunu vrya ara urun ekin. capa bitkilerinden vs. yalniz munavebe sart.
 

Benzer Konular