Uygulama yaptığınız tarlada uygulama yapılmayan tarlaya nazaran ne farkı oldu örneğin ekilen ürünün çimlenme farkı oldu mu zaman açısındanhümik asit toprak düzenleyicidir. tabiki denmeler sonucu verimde artış görülmüştür. bende denedim bakalım sonuç ney olacak. hayırlsı öncelikle tabiki
60 derece üstüne çıkdıysanız faydalilik miktarı azalır.Ben sözde üstün kalite ve kendi ürettiğimi bol keseden kullandım. Gram fayda olmadı. Araştırmaya ve üretmeye ayırdığım zamanı boşa harcamışım. Zaten tarımsal kimya bölümü mezunu bir abim belirtti sonradan.
Elimde termometre yoktu ama kaynar suyu x litre koyduysam soğuk sudan daha az miktar koyarak kendimce sağlama yapmıştım.60 derece üstüne çıkdıysanız faydalilik miktarı azalır.
60 derece üstüne çıkdıysanız faydalilik miktarı azalır.
Pardon yanlış yazmışım. Mesaji yazmamdan sonra üzerinden uzun süre geçince düzeltemiyorum da.Elimde termometre yoktu ama kaynar suyu x litre koyduysam soğuk sudan daha az miktar koyarak kendimce sağlama yapmıştım.
Bu konu hakkında tavsiye verecek kadar detaylı bilgi sahibi değilim.Abd de yapılan araştırmada 48 derece üstünde yavaş yavaş bozunmaya başladığı sonucunu bulmuşlar.humik asit yaparken suyun sıcaklığı kaç derece olmalı,
Leonardit karıştırıldığında suyun sıcaklığı ne olmalı,
bilgilendirirseniz memnun olurum.
Üreten den ziyade tüketeni uygulayanı dinlemek lazim.
Kimse yoğurdum ekşi demez.
Hangi hümük asiltlerle kıyasladınız marka olarak ?Ne tarz bilgiler istiyorsunuz?
Ben 3 yıldır hümikcan kullanıyorum buna 3 farklı hümik asit kullanarak karar verdim.
Konu uzmani değilim ama humik asit kuvvetli bir baz kullanilarak çözünebilir. Bu malzeme de potasyum hidroksit tır. Holder ile tarlaya atılan humik asit in ph değeri 12 civarıdır. Bu da zaten ph yüksek olan toprağın ph ini daha da artırır.Hümik asit ph seviyesi yüksek olan topraklara atılıyor. Tarlada ufak ufak, oyuklu-delikli taşlar varsa; bu taşlar birbirine vurulunca ufalanıp gidiyorsa o aslında taşlaşmış toprak oluyor. Müdahele edilmezse o ufak taşlar sonraki senelerde etrafındaki toprakla kaynaşarak taşlaşacak demektir..
Tabi tohuma zararlarını araştırmadım verime etkisini ben de bilmiyorum
Siz en iyisini bilirsiniz, devam edin.Uzmanı olmadığınız belli cracker . Humik asitin kendisinin ph'ı 11-12'dir. Siz bunu en aşağı 20-25 lt su ile çoğaltarak atarsanız. Toprağın ph'nı bu kadar kolay yükseltmek mümkünse o zaman ph'ı 2-3 olan fosforik asit koyalım holdere. Tarlaya atın Ph'ı 7,50 olan tarlayı 7,49 yapın ne isterseniz isteyin benden. Ancak ben humik asit kullanarak ph'ı düşürdüğümü toprak analiziyle size ispatlarım.
Kendim yapıyorum.Hangi Firmanın ürününü kullanıyorsunuz ?
Hangi hümük asiltlerle kıyasladınız marka olarak ?
Ben chi liquid humus kullanıyorum güzel bi urun fiyatı pahallı biraz humikcan'i hiç kullanmadım diğer hümük asitlere gore ne gibi bi artışı var