Tarımsal Destek Ödemelerinin 3'te 1'ini alıyoruz.

Ben öyle ezbere konuşmam, bir yorum yazıyorsam bu bilgi doğruluğu teyit edilmiş ispatlanmış bilgilerdir

Türk Traktör 2020 yılında toplam 35 bin Traktör üretti bunun 15 Bin adedini yurt dışına sattı, ürettiği traktörün %40'nı ihracat yapıyor
Türk Traktör Türkiyede üretilen traktörün %68 ni ürettiğine göre ülkemizde yaklaşık her yıl 52 Bin adet traktör üretilmiş oluyor
Türk Traktör Türkiyeden ihraç edilen traktörün %86'nı geri kalan kısım ise diğer firmalar tarafından yapılıyor
Buda demek oluyor ki Türkiyede üretilen 52 Bin adet traktörün 18 Bin adedi ihraç edilmiş oluyor. Geri kalan 34 Bin Traktör ülke içindeki çiftçilere satılmış oluyor
Türkiyede 2020 yılında toplam satılan traktör sayısı 48 bin adet olduğuna göre 14 Bin adet Traktörde ithal ediyoruz
2020 Çks kayırlarına göre Türkiyedeki çiftçi sayısı 1.800.000 kişidir. Bu sayının yarısından fazlası tarlasını icara verdiği halde destekleme almak için çks kayıtlarını kendileri yaptıkları bir gerçek (Bu oran bizim bölgemizde %70 )
Bu demek oluyorki bu ülkedeki çiftçilerin %20'si her yıl traktör alıyor yada traktörünü değiştiriyor

Para kazanmayan bir çiftçi neden traktör alsın?

Bu forumda yeni üyeler beni tanımazlar eski üyeler beni iyi tanır amaç tartışmak ise (hakaret olmaması şartı ile) bir değil 10 sayfa yazarım
zamanındada yazdım, geçmiş yorumlara isteyen bakabilir
Sorun yazmak değil sorun kendi yazdıklarının tamamını doğru karşı tarafın yazdıklarının yanlış olduğuna inanan bir kesime hiçbir şey anlatılmayacağını geçmiş tartışmalardan edindiğim tecrübelerimden dolayı diyorum ki

Bu ülkede bir kesimin amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu için değil 10 sayfa sabaha kadar yazsanızda birşey değişmez

Soru: Madem para kazanmıyorsunuz neden bu işi yapıyorsunuz?
Yav işte aman falan fakat buğdaya git getirisi en düşük verim siz arazilere ekilen sonra yetmesin ithal ettir karala dur çünkü başka kozları yok sadece bu her konuda aynısı

Kendileri iyi ama genel düşünme modunda.
Ha şunu diyebilir emeğimizin karşılığı bu değil anlarım.

Şimdi birazdan benim tuzum kuru lafı ile son nokta konulur.

• Beğen
Tepkiler: h.ilerigiden
Ben öyle ezbere konuşmam, bir yorum yazıyorsam bu bilgi doğruluğu teyit edilmiş ispatlanmış bilgilerdir

Türk Traktör 2020 yılında toplam 35 bin Traktör üretti bunun 15 Bin adedini yurt dışına sattı, ürettiği traktörün %40'nı ihracat yapıyor
Türk Traktör Türkiyede üretilen traktörün %68 ni ürettiğine göre ülkemizde yaklaşık her yıl 52 Bin adet traktör üretilmiş oluyor
Türk Traktör Türkiyeden ihraç edilen traktörün %86'nı geri kalan kısım ise diğer firmalar tarafından yapılıyor
Buda demek oluyor ki Türkiyede üretilen 52 Bin adet traktörün 18 Bin adedi ihraç edilmiş oluyor. Geri kalan 34 Bin Traktör ülke içindeki çiftçilere satılmış oluyor
Türkiyede 2020 yılında toplam satılan traktör sayısı 48 bin adet olduğuna göre 14 Bin adet Traktörde ithal ediyoruz
2020 Çks kayırlarına göre Türkiyedeki çiftçi sayısı 1.800.000 kişidir. Bu sayının yarısından fazlası tarlasını icara verdiği halde destekleme almak için çks kayıtlarını kendileri yaptıkları bir gerçek (Bu oran bizim bölgemizde %70 )
Bu demek oluyorki bu ülkedeki çiftçilerin %20'si her yıl traktör alıyor yada traktörünü değiştiriyor

Para kazanmayan bir çiftçi neden traktör alsın?

Bu forumda yeni üyeler beni tanımazlar eski üyeler beni iyi tanır amaç tartışmak ise (hakaret olmaması şartı ile) bir değil 10 sayfa yazarım
zamanındada yazdım, geçmiş yorumlara isteyen bakabilir
Sorun yazmak değil sorun kendi yazdıklarının tamamını doğru karşı tarafın yazdıklarının yanlış olduğuna inanan bir kesime hiçbir şey anlatılmayacağını geçmiş tartışmalardan edindiğim tecrübelerimden dolayı diyorum ki

Bu ülkede bir kesimin amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu için değil 10 sayfa sabaha kadar yazsanızda birşey değişmez

Soru: Madem para kazanmıyorsunuz neden bu işi yapıyorsunuz?
1 milyon traktoru kim aldı diye sordun cevapladım. 1 milyon algisindan 50000 e düştün o da olumlu ;)

sadece senin hesaptan yola çıkacağım. Kendi fikrimi katmıyorum. 1.8 milyonun %70 si ciftcilik yapmıyor bolgenizde ama bunu genellediniz ona da tamam diyelim. geri kalir 540000 çiftçi. 48000 adet satılırsa bu %8 yapar. Hocam %20 yi nasıl hesapladin ?

• Beğen
Tepkiler: marican22
Yıl 1974

Demirel iktidarda, yıllardır buğday fiyatları 90-95 kuruş. Seçim üstü soruyorlar. Fiyat ne olur. El cevap 90-95 kuruş olmaz 1 lira.

Seçim sonucu Ecevit iktidar. Buğday fiyatı 2lira 40 kuruş.

Dedem sıfır Fiat 540'ı alıyor sezunun mahsülüyle.

Köylü Karaoğlan Ecevitçi oluyor.

Yıl 1995.

Erbakan iktidara geliyor. İşçiye, memura, emekliye %100-%200 zam yapıyor maaşlara. Para tabana yayılıyor. Faizler düşürülüyor yarı yarıya. 10 ay sonra koltuktan indiriliyor.

Millet ev bark sahibi oluyor sayesinde. Mahsül fiyatları dünya piyasasının tam 2 katına TMO tarafından alınıyor. Çiftçi para kazanıyor. Piyasada para dönüyor.

1996'da sıfır Fiat 70-56 alıyoruz. Senenin mahsulüyle.

Bu süreç 2001 yılında değişmeye başlıyor. Dervişin 15 günde 15 yasası ve IMF'nin talepleriyle dünya piyasalarında fiyatın 2 katı yerine önce 1,5 kata indirin diyorlar. Kriz var diye. Hükümet nazlanıyor. Erken seçime gidiliyor.

Birde "Doğrudan Gelir Desteği" icat ediliyor. Bu süreçte. Çiftçiye para veriyor devlet. Ne kadar arazin varsa ona göre. Ama fiyatlar dünya piyasasına çekiliyor. Az bir para karşılığı kazançtan vazgeçiyor çiftçi. Kopuş başlıyor.

2006'da kanun çıkartılıyor. GSYH'nın %1'inden az olamaz destek.. Kopuşu önlemek için.

Ama fiyatlar, dünya piyasasında neyse o oluyor. Çiftçi birde yeterli desteği alamıyor. Yüzde 0,75'ten %0,50'ye %0,33'e düşüyor destek. Başlıyor Kredilere dalmaya çiftçi.

Artık traktörü 1 sezonluk hasılatla almak hayal oluyor.

Çiftçi Ecevit'i de Erbakan'ı da unutmadı. Allah rahmet eylesin ikisine de.

Maliyetler artarken, İthalat politikası ve Doğrudan Gelir Desteği, Mazot Gübre Sertifikalı tohum desteği ile Ürün fiyatları engellenmektedir Dervişin attığı kazık bu unutmayalım. Bugün çiftçinin yaşadıkları onun eseri. Tarım ürünü ithalaının önünü açan, Doğrudan Gelir Desteğini çıkaran bu adam. Onun kanunları kaldırılmadan çiftçiye rahat yok.

Mecliste Derviş kanunlarını kaldıracak Parti yok. Çünkü Dervişin yaptığının daha kötüsü Paris İklim Anlaşması. Onu da tüm partiler oy birliğiyle onayladı. Ne olduklarını gösterdiler.

Hepimize geçmiş olsun.

1 milyon traktoru kim aldı diye sordun cevapladım. 1 milyon algisindan 50000 e düştün o da olumlu ;)

sadece senin hesaptan yola çıkacağım. Kendi fikrimi katmıyorum. 1.8 milyonun %70 si ciftcilik yapmıyor bolgenizde ama bunu genellediniz ona da tamam diyelim. geri kalir 540000 çiftçi. 48000 adet satılırsa bu %8 yapar. Hocam %20 yi nasıl hesapladin ?
1 milyon traktör sayısının algı olduğunu kim söyledi?. Ben bunu 1 yılda satıldı diye bir cümle kurmadım, 1 yılda satıldı algısını oluşturan sizsiniz. Biz bir yılı değil son 20 yılı hatta son 40 yılı tartışıyoruz. Ben ilk yorumda şunu yazdım "son 40 yılda hangi hükümet gelirse gelsin Türk çiftçisi hiçbir zaman memnun olmadı"
2020 yılında 48 bin adet satıldığına göre 20 yılda ortalama her yıl 30 bin satıldığını düşünürsek 600 Bin adeti bu hükümet zamanında son kırk yılı sayarsak 1 milyon üstünde bu ülkede traktör satıldı. Her yıl ortalamayı 30 bin değil 25 bin baz alsanız dahi 40 yılda 1 milyon traktör eder
2020 yılında 48 bin traktör satıldı ama daha önceki yıllarda bu kadar traktör satılmadı diyorsanız o zaman söylediğiniz bütün sözlerinn doğru olmadığını kendiniz itiraf etmiş olursunuz

Bu kadar açıklamadan sonra sorumu tekrar soruyorum
Soru 1: Madem Türk çiftçisi para kazanmıyor 1 milyon traktörü kim aldı

Soru 2 : Para kazanmadığınız bir işi neden yapıyorsunuz?

Yıl 1973 bir kg buğday ile 2,5 lt mazot alınıyordu.
40 yıl önce 300 kg buğday almışlar. 40 yıl sonra 290kg alınıyor. 40 yıl önce vedaha önceler kimyasal gübre kullanılmıyordu. Toprakta verim vardı. Şimdi kimyasallarla toprağı öldürdük, daha çok gübre verim alınacak diye düşünüyoruz. Şimdi akıllı çiftçilik yapanlar havuç, turp, kırmızı lahana, lahana, pancar, mısır, yonca, ekerek müthiş rakamlar kazanıyor.
Konya tarım fuarında dört milyon TL traktörler satış yapılıyor. Alanlar sarraf değil çiftçi...
Kıraçta ve Yusuf gibi soğuk ile mücadele edenler ise mücadele ediyor. Yusuf'u ise ot balyası kurtarıyor. Şimdi koyunculuk ile çeşitlendirdi.
Herkesin bereketi bol olsun
Attıkları gubreyi ben atamıyorum. Faturaları görmesem yemin ederim inanmazdım. Dekara 30 kg dap üstüne 10 kg ure üstüne de 20 kg nitrat atmışlar dediğim hesapta. Ve neredeyse her sene dap kullanmışlar.

1 milyon traktör sayısının algı olduğunu kim söyledi?. Ben bunu 1 yılda satıldı diye bir cümle kurmadım, 1 yılda satıldı algısını oluşturan sizsiniz. Biz bir yılı değil son 20 yılı hatta son 40 yılı tartışıyoruz. Ben ilk yorumda şunu yazdım "son 40 yılda hangi hükümet gelirse gelsin Türk çiftçisi hiçbir zaman memnun olmadı"
2020 yılında 48 bin adet satıldığına göre 20 yılda ortalama her yıl 30 bin satıldığını düşünürsek 600 Bin adeti bu hükümet zamanında son kırk yılı sayarsak 1 milyon üstünde bu ülkede traktör satıldı. Her yıl ortalamayı 30 bin değil 25 bin baz alsanız dahi 40 yılda 1 milyon traktör eder
2020 yılında 48 bin traktör satıldı ama daha önceki yıllarda bu kadar traktör satılmadı diyorsanız o zaman söylediğiniz bütün sözlerinn doğru olmadığını kendiniz itiraf etmiş olursunuz

Bu kadar açıklamadan sonra sorumu tekrar soruyorum
Soru 1: Madem Türk çiftçisi para kazanmıyor 1 milyon traktörü kim aldı

Soru 2 : Para kazanmadığınız bir işi neden yapıyorsunuz?
1. 2020 de %20 hesapladin %8 dedim cevap veremedin. Farazi tahmini sayılar söylüyorsun ve ben senin sayılarına göre hesap yapar söylerim.
2. Türk traktörden yola çıktın 1milyon dedin bunu 40 değil 70 yılda yaptılar. Yüzde 40 ihracat diyorsun onu da baz alayım totalde 70 yılda 600000 iç piyasa yapar.

3. 40 yılı baz alalım. Her yıl 25000 dedin ,total 540000 çiftçi dedin oranlarsak yüzde 4.6 yapar. Senin verdiğin sayilara göre, Senin yüzde 20 git gide düşüyor. Her 100 çiftçinin 5 i Her yıl sıfır traktör alıyor. Yine aynı hesapla ortalama traktör ömrünü verimini saatini dikkate alırsak, tüm ciftciler 20 yılda 1 yeni traktör alıyor anlamına gelir. 5x20=100

Hocam 20 yılda 1 sıfır traktor almakta sıkıntı var mı? Ben senin soruna cevap vereceğim merak etme. Önce şunu bir hesaplayalim.

1. 2020 de %20 hesapladin %8 dedim cevap veremedin. Farazi tahmini sayılar söylüyorsun ve ben senin sayılarına göre hesap yapar söylerim.
2. Türk traktörden yola çıktın 1milyon dedin bunu 40 değil 70 yılda yaptılar. Yüzde 40 ihracat diyorsun onu da baz alayım totalde 70 yılda 600000 iç piyasa yapar.

3. 40 yılı baz alalım. Her yıl 25000 dedin ,total 540000 çiftçi dedin oranlarsak yüzde 4.6 yapar. Senin verdiğin sayilara göre, Senin yüzde 20 git gide düşüyor. Her 100 çiftçinin 5 i Her yıl sıfır traktör alıyor. Yine aynı hesapla ortalama traktör ömrünü verimini saatini dikkate alırsak, tüm ciftciler 20 yılda 1 yeni traktör alıyor anlamına gelir. 5x20=100

Hocam 20 yılda 1 sıfır traktor almakta sıkıntı var mı? Ben senin soruna cevap vereceğim merak etme. Önce şunu bir hesaplayalim.
Bir kez daha "Bu ülkede öyle bir kesim varki ne anlatsanız boş" lafımı boşa çıkarmadığınız, gönül isterdiki beni yanıltmanız ama nafile
Ben bu lafı bugüne mahsus yazmadım, ben bunu hem bu forumda hemde başka sosyal medyadaki tecrübelerimden sonra bu cümleyi kurdum
Sadece bu forumda 3-4 sene boyunca saatlerce tartıştım ama değişen hiçbir şey yok, yazdığınız her yoruma her rakama sizin lafınızla farazi ile değil resmi doğru kaynaklarla verecek cevabım olur ama buna inanmayacağınıza adım gibi emin olduğumdan dolayı vede değişen hiçbir olmayacağı için bu forumda 3-4 yıl daha zaman harcamak istemiyorum
Sırf kimse ile karşılıklı tartışmaya girmemek için normalde kimseden alıntı yapmam vede benden alıntı yapılmasını pek tercih etmem ama alıntı yapılıp cevap vermediğiniz zaman verilecek cevabınız yokmuş izlenimi yaratıp kendi yazdıklarını doğru olduğunu iddia ediyorlar
Sırf bu algı oluşmasın diye bütün işimi gücümü bırakıp, boşuna zaman harcadığımı bilerek bu akşam cevap yazdım
Sizin bu forumda yazacaklarınızın bütün cevabını daha önce yaptığım yorumlarda bulabilirsiniz, bulamazsanız Yusuf bey size yardımcı olur

Allah işinizi gücünüzü rast getirsin

Yusuf bey sizede selamlar, 3 yıldır forumda yazmıyordum belki birşeyler değişmiştir diye bu akşam yazdım ama 3 yıl önce nasıl bıraktıysam aynen devam ediyor.Allah size sabır versin

Son düzenleme:
Bir kez daha "Bu ülkede öyle bir kesim varki ne anlatsanız boş" lafımı boşa çıkarmadığınız, gönül isterdiki beni yanıltmanız ama nafile
Ben bu lafı bugüne mahsus yazmadım, ben bunu hem bu forumda hemde başka sosyal medyadaki tecrübelerimden sonra bu cümleyi kurdum
Sadece bu forumda 3-4 sene boyunca saatlerce tartıştım ama değişen hiçbir şey yok, yazdığınız her yoruma her rakama sizin lafınızla farazi ile değil resmi doğru kaynaklarla verecek cevabım olur ama buna inanmayacağınıza adım gibi emin olduğumdan dolayı vede değişen hiçbir olmayacağı için bu forumda 3-4 yıl daha zaman harcamak istemiyorum

Allah işinizi gücünüzü rast getirsin
Kısaca doğru hesapladin diyebilirsiniz. Sizin verdiğiniz sayılarla işlem yaptık. Verdiğiniz rakamlarla bu sonuç çıkıyor. Verdiğiniz sayılarla yapılan bu hesapta hata var mı?

Hem bilmediğiniz emin olmadığınız sayıları istatistik olarak verip, sonra da sayılar farazi yok bu sayılmaz demekte komik. Kisaca attim tutarsa ama tutmadı demişsiniz. kafanıza göre başka sayılar verin ya da doğru sayıları verin akıl ve mantık çerçevesinde yine hesaplayalim ben yorulmam.

Hem sayıyı siz veriyorsunuz hem Verdiğiniz rakamlarla hesaplayıp önünüze koyuyorum, hala ne anlatsam boş deyip ayıp ediyorsunuz. 10 sayfa tartışırım dediniz ama çabuk pes ettiniz.

• Beğen
Tepkiler: ahmet588

Benimde demek istediğim her şeyi devlet den beklemden para kazana biliyorsun mazot gübre desteğine hiç girmedik bile bu para etmeyen benim ilçem değil köyündeki arazi Malatya Akçadağ ovası uçakla gündüz in koca bir orman sanarsın o bahçeleri yani senin trakyadan ucuza gitmez bura @Yunus sarı @Mltyusuf söyleyin bakalım dediğim yanlışmı Malatya da arazi ucuzmu okadar
Akçadağ ovasında en ucuz dönüm 50 bin bos tarla

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci32
Kısaca doğru hesapladin diyebilirsiniz. Sizin verdiğiniz sayılarla işlem yaptık. Verdiğiniz rakamlarla bu sonuç çıkıyor. Verdiğiniz sayılarla yapılan bu hesapta hata var mı?

Hem bilmediğiniz emin olmadığınız sayıları istatistik olarak verip, sonra da sayılar farazi yok bu sayılmaz demekte komik. Kisaca attim tutarsa ama tutmadı demişsiniz. kafanıza göre başka sayılar verin ya da doğru sayıları verin akıl ve mantık çerçevesinde yine hesaplayalim ben yorulmam.

Hem sayıyı siz veriyorsunuz hem Verdiğiniz rakamlarla hesaplayıp önünüze koyuyorum, hala ne anlatsam boş deyip ayıp ediyorsunuz. 10 sayfa tartışırım dediniz ama çabuk pes ettiniz.
Adam doğru söylüyor ne anlatsa boş
Senin yaptığın hesap mesela tüm markaları kapsıyor mu ? Tek nh den yola çıktın
Çiftçi kısaca kazanıyor kazanmiyorsa niye yapıyor diyor.

Ayrıca bölgemdeki çoğu çiftçinin son beş yılda iki veya daha fazla traktörü var elinde eskinyeni şu veya bu marka

Sende hemen karaladın ama seninki tutmadı cevap veremiyorsun bu millete akıl yokmu da yatırım yapıyor tarıma

-Birde bana cevap ver bu çiftçi kazanmiyorsa niye yapıyor

Resmî gazeteden

Resimler ve ekler

• Screenshot_20220311-092654.png
    Screenshot_20220311-092654.png
    80.3 KB · Görüntüleme: 23
Yav işte aman falan fakat buğdaya git getirisi en düşük verim siz arazilere ekilen sonra yetmesin ithal ettir karala dur çünkü başka kozları yok sadece bu her konuda aynısı

Kendileri iyi ama genel düşünme modunda.
Ha şunu diyebilir emeğimizin karşılığı bu değil anlarım.

Şimdi birazdan benim tuzum kuru lafı ile son nokta konulur.
Sayın darende44, Sizin hala bu forumda konulara cevap yazabiliyor olmanız beni çok üzüyor. Siz burada Trakyalılara hakaretler savurmuştunuz, dinsizlikle suçlamıştınız. Görüyorum ki hala bu forumdan uzaklaştırılmamışsınız. Mesajlarınız silindi her şey unutuldu diye düşünüyor forum yetkilileri sanırım. Ama yürekteki kırılma unutulmuyor. Hayırlı Cumalarımız olsun inşallah. Rabbim cümlemizin yüreğindeki nefreti sevgiye dönüştürsün bu güzel ülkemizde ön yargısız yaşamayı nasip etsin inşallah.

Sayın darende44, Sizin hala bu forumda konulara cevap yazabiliyor olmanız beni çok üzüyor. Siz burada Trakyalılara hakaretler savurmuştunuz, dinsizlikle suçlamıştınız. Görüyorum ki hala bu forumdan uzaklaştırılmamışsınız. Mesajlarınız silindi her şey unutuldu diye düşünüyor forum yetkilileri sanırım. Ama yürekteki kırılma unutulmuyor. Hayırlı Cumalarımız olsun inşallah. Rabbim cümlemizin yüreğindeki nefreti sevgiye dönüştürsün bu güzel ülkemizde ön yargısız yaşamayı nasip etsin inşallah.
Benim kimseye nefretim yok beyfendi o Trakyalılara hakaret savuran ben değilim. Şimdi olayı buna mı getirdin.

Benim dinsizlikle suçladın dediğin şahıs dinsizin teki burada kuranı kerime hamzanin uydurması diyen inançlı olamaz.

Bir Adıyamanlı PKK lı burada vatan hainiydi halende devam ediyor yani bunlar böyle yapıyorda ben söyleyince sana dokunuyorsa aynı maya ile yoğrulmuş gibi hissiyata kapılıyorum

Senin dediğini hatırlayan varsa söyle sin veya başkasına söylediğimi üstüne alınmış olabilir .

Burada ben vatan haini dinsiz kişilere bu şahıs böyle dedikçe sırf amaçları aynı olduğu için önemli olan insanlık denildi sahip çıkıldı.

Burada herkes kendisi de biliyor üstü örtülü yapılan hakaretleri ben yüzlerine açıkça vurunca hakaret etmiş olmuyorum kendilerinin yaptığını açıkça yüzüne vuruyorum.

Sana da hayırlı cumalar

Adam doğru söylüyor ne anlatsa boş
Senin yaptığın hesap mesela tüm markaları kapsıyor mu ? Tek nh den yola çıktın
Çiftçi kısaca kazanıyor kazanmiyorsa niye yapıyor diyor.

Ayrıca bölgemdeki çoğu çiftçinin son beş yılda iki veya daha fazla traktörü var elinde eskinyeni şu veya bu marka

Sende hemen karaladın ama seninki tutmadı cevap veremiyorsun bu millete akıl yokmu da yatırım yapıyor tarıma

-Birde bana cevap ver bu çiftçi kazanmiyorsa niye yapıyor
Siz daha konuşmayı tartışmayı bilmiyorsunuz. Adam yılda 25000 dedi öyle hesapladik. İşinize gelmeyince kem küm. Hadi bakın işinize.

• Beğen
Bu süreç 2001 yılında değişmeye başlıyor. Dervişin 15 günde 15 yasası ve IMF'nin talepleriyle dünya piyasalarında fiyatın 2 katı yerine önce 1,5 kata indirin diyorlar. Kriz var diye. Hükümet nazlanıyor. Erken seçime gidiliyor.

Mecliste Derviş kanunlarını kaldıracak Parti yok. Çünkü Dervişin yaptığının daha kötüsü Paris İklim Anlaşması. Onu da tüm partiler oy birliğiyle onayladı. Ne olduklarını gösterdiler.

Hepimize geçmiş olsun.
Bunu da unutmamak lazım, çöküş böyle devam etti....

Resimler ve ekler

• CujyRugXEAA_lJJ.jpg
    CujyRugXEAA_lJJ.jpg
    20.7 KB · Görüntüleme: 19

Siz daha konuşmayı tartışmayı bilmiyorsunuz. Adam yılda 25000 dedi öyle hesapladik. İşinize gelmeyince kem küm. Hadi bakın işinize.
Tamam sayın bilecen bey ney işine gelmedi pat pat cevap başka birşey yok yani gene cahil olduk.
Tek markanın satış adedini hesapladın kendini zeki sandın senin işine gelmedi çünkü

Tamam sayın bilecen bey ney işine gelmedi pat pat cevap başka birşey yok yani gene cahil olduk.
Tek markanın satış adedini hesapladın kendini zeki sandın senin işine gelmedi çünkü
Güzel kardeşim sayıyı ben vermedim. Verilen sayıya göre benim hesabıma doğru bile diyemiyorsunuz neyi tartışalım . Sen bu sayilara göre senin hesabın doğru diyor musun ?

• Beğen