Yav işte aman falan fakat buğdaya git getirisi en düşük verim siz arazilere ekilen sonra yetmesin ithal ettir karala dur çünkü başka kozları yok sadece bu her konuda aynısıBen öyle ezbere konuşmam, bir yorum yazıyorsam bu bilgi doğruluğu teyit edilmiş ispatlanmış bilgilerdir
Türk Traktör 2020 yılında toplam 35 bin Traktör üretti bunun 15 Bin adedini yurt dışına sattı, ürettiği traktörün %40'nı ihracat yapıyor
Türk Traktör Türkiyede üretilen traktörün %68 ni ürettiğine göre ülkemizde yaklaşık her yıl 52 Bin adet traktör üretilmiş oluyor
Türk Traktör Türkiyeden ihraç edilen traktörün %86'nı geri kalan kısım ise diğer firmalar tarafından yapılıyor
Buda demek oluyor ki Türkiyede üretilen 52 Bin adet traktörün 18 Bin adedi ihraç edilmiş oluyor. Geri kalan 34 Bin Traktör ülke içindeki çiftçilere satılmış oluyor
Türkiyede 2020 yılında toplam satılan traktör sayısı 48 bin adet olduğuna göre 14 Bin adet Traktörde ithal ediyoruz
2020 Çks kayırlarına göre Türkiyedeki çiftçi sayısı 1.800.000 kişidir. Bu sayının yarısından fazlası tarlasını icara verdiği halde destekleme almak için çks kayıtlarını kendileri yaptıkları bir gerçek (Bu oran bizim bölgemizde %70 )
Bu demek oluyorki bu ülkedeki çiftçilerin %20'si her yıl traktör alıyor yada traktörünü değiştiriyor
Para kazanmayan bir çiftçi neden traktör alsın?
Bu forumda yeni üyeler beni tanımazlar eski üyeler beni iyi tanır amaç tartışmak ise (hakaret olmaması şartı ile) bir değil 10 sayfa yazarım
zamanındada yazdım, geçmiş yorumlara isteyen bakabilir
Sorun yazmak değil sorun kendi yazdıklarının tamamını doğru karşı tarafın yazdıklarının yanlış olduğuna inanan bir kesime hiçbir şey anlatılmayacağını geçmiş tartışmalardan edindiğim tecrübelerimden dolayı diyorum ki
Bu ülkede bir kesimin amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu için değil 10 sayfa sabaha kadar yazsanızda birşey değişmez
Soru: Madem para kazanmıyorsunuz neden bu işi yapıyorsunuz?
Kendileri iyi ama genel düşünme modunda.
Ha şunu diyebilir emeğimizin karşılığı bu değil anlarım.
Şimdi birazdan benim tuzum kuru lafı ile son nokta konulur.