Yaşım daha 24 o yüzden abi olarak görüyorum sizi ve içimdekileri saygılı bir şekilde size aktarmak istiyorum.Konu başlığındaki tüm mesajlarınızı okudum çiftçi kar elde ediyormuş ama yetinmiyormuş gibi bi teziniz var ben bu işlerde yeniyim daha yoğrulmadım bile diyebiliriz.Olay A partisi veya B partisi değil şahsi olarak bakın bi siyasal görüşüm bile yok zaten bunu da belirteyim.Geçtiğimiz sene ülkemizde kuraklık vardı ve en az etkilenen veya etkilenmeyen bölge trakyaydı bu kuraklıktan ekmek fiyatlarının yukarı doğru tırmanacağının görüşünü herkes kestirebilirdi belki doğru bi politikaydı buğday ithalatı ama kim trakya çiftçisini bekledi biz daha biçim hazırlığı yaparken limana 4 gemi açığa 13 gemi geldi buğday yüklü fiyatı aşağı bastırıldı.TMO şu fiyattan alım yapıcam dedi çevremde 1 kişi bile götürüp buğdayını vermedi.Bu tarz bi görüşle sizce de sürdürülebilir bi tarım var mı sürekli bizden ucuza mal çıkışı oluyor ama yerine tekrar mal üretebilmek için harcanan fiyatlar ütopik rakamlara oluşuyor.Geçen seneye göre 3-5 kat daha pahalı fiyat olacak demişsiniz şu piyasada olacak gibi duruyor ama ya olmazsa ya ithalat artışı olup fiyat düşerse ne olacak bu gibi bir durumda ben kardan zarar elde etmiş olucam.Kimin hayali son model araç veya traktör değil biz ne için çalışıyoruz şu hayatta yatırım yapılmadan işleyiş ne olacak Türk traktör şu kadar satmış bu kadar satmış istatistiğini bi kenara koyun olaya şu yönden bakın fiyat/performans olarak en iyilerden biriydi çoğu çiftçinin rağbeti onaydı john deere,fendt,massey gibi traktörlere çoğu çiftçi erişim sağlayabiliyor mu Türk traktörün satış adetlerinin yüksek grafiğe sahip olması bu yüzden.Alım gücümüz gün geçtikçe düşüyor mazot gübre desteği ilk salı günü yattı değil mi peki en son ne zaman yatacak 18 mart cuma peki bu süreç içerisinde yatırılan destekle ilk alan kişi belki 100 litre mazot alabilirken 18 mart günü yatacak kişi 50 litre mazot alabilecek ön görüsü var mı bu durumun yok.İş zamanı kaytarma gibi bi durumum söz konusu bile olamaz ama boş zamanlarımda gezip eğlenmek tatile çıkmak gibi aktiviteler de bulunamayacaksam ben niye çalışıyorum.
Şimdi sende tekirdağlısın yani aynı kişi ile aynı şeyi konuşuyorum sayılır
Çiftçi kazniyor yetinmiyor gibi bir tezim yok ama böyle kişilerde mevcut
Dediğim yaptığı işe bakmadan milyoner olmayı her şeyim olsun en iyisi olsun mantığıda olanlara
Dediğin gibi buğday gelince kardan zarar ediyorsun zarar ediyorum feryat etmenin anlamı yok.
Zaten sana bir sene önce harcadığın mazotun desteğini veriyor prosüdürde sen de diyorsun üründe 3 4 kat artıyor aynı diye
Kimsenin tatile gitmesini kınamdım ama istesekte işimizden dolayı gidemiyoruz paramız olsa dahi diyorum.
Herkes hak ediyor iyisini ama istemekle olmuyor Burak bu ülkeyi dünyanın hiç bir yerinde yok yaptığı iş le orantısız teknoloji istemesi 200 dönüm yer ekeyim fend 1050 ye bineyim . TT nin kalite ve markası hakkında ülke şartlarında uygunluğu ayrı bir konu marka yüceltip ve ya karalamadım .
Kısaca bu işi yere vurarak amacın mevcut hükümetin çok başarısız ve yetersiz olması algısı yaratılması dır.