Angus koyduranlar memnunmusunuz
Yanlış geldin burada simentalciler var kimse simentale angus sperması kullanmazAngus koyduranlar memnunmusunuz
Tablodaki hangi değer neyi ifade ediyor, bilenler cevaplayabilirmi ?
Merhabalar arkadaşlar. Bir konu hakkında tecrübeli arkadaslara sorum olacak. Bu sene flekfievh Simental inekleri mondbeliarde cinsi bogalarla tohumlamak istiyorum ama kararsız kaldım simentalden vazgecmek istemiyorum. Flekfievh e mondbeliarde aşılatan oldumu sonuçları nasıl oldu dogan buzagilar nasil sut veriminde artis oluyormu uygulayan arkadaş varsa konu hakkinda yardimci olursa sevinirim teşekkür ler.
Arkadaşlar Warlord isimli simmental boğa hakkında görüşünüz nedir.
Bende triomphe nin yavrusunu kullandım daha dogmadilar. Bu sene simental kullanirsam Wimbledon ve hury montbelirde kullanirsam elastar ve gargano kullanacam. Ama işte karar veremedim simentalmi mondbeliardemi.
Hurly kur artışından önce 60 civariymis veteriner alış suan bilmiyorum .
Friday isimli boğa hakkında düşünceniz nedir.
Simental dediğimiz fleckviech ırkı kırmızı holstein melezlemesi ile elde edilmiş bir ırk değildir bazı boğaların kanın da belli oranda kırmızı holstein kullanılmıştır ama fleckviech orijinal bir ırktır pedigriler de de melezlemelerin oranı belirtilir % olarak belirtilmeyenler orijinaldirikiside simentalin sütçü ırkları fleckvieh almanya avusturya çek ırkı montbeliard fransanın ikiside etçil simentali kırmızı holstein gibi melezlemeler ile süt verimi artırılmış ırklar. ben tohumlattım simentalleri montbeliard ile boğanın genetik özellikleri güzel olduğu için ve süt verimi yüksek olduğu için triomphe diye bir boğa sperması kullanmıştık 11 adet ithal fleckvieh simentallerimizden buzağılarımız oldu şuan en büyük olanı 14 aylık renk ve görüntü olarak montbeliard yada simental diye ayırabilmeniz mümkün değil 7 adette holsteinlarda kullandık. kullanmak isterseniz sıkıntı olmaz veterinerinize simental olarak fatura kestirin yalnız buna dikkat edin