Vitamin buzağı almaya başladınız mı?
Benim vitaminden 1 tane dişim oldu...
Ekli dosyayı görüntüle 31973
benimde şuan için 1 tane erkek buzağım oldu doğumlar 1 ay sonra başlayacak
doğan buzağım
Benim vitaminden 1 tane dişim oldu...
Benim vitamin’den 1 tane dişim oldu...
Simental dediğimiz fleckviech ırkı kırmızı holstein melezlemesi ile elde edilmiş bir ırk değildir bazı boğaların kanın da belli oranda kırmızı holstein kullanılmıştır ama fleckviech orijinal bir ırktır pedigriler de de melezlemelerin oranı belirtilir % olarak belirtilmeyenler orijinaldir
Galaxy lerin buzagılarınımi diyorsun ?Maaşallah güzel buzağı fakat arka bacaklar uzun çok eğik basar ve ileride ayak tırnak sorunu çok Yaşar boğadan kaynaklı ise hiç ii değil
İltihap varsa tohum tutmaz zatenArkadaşlar iki ineğimi bir türlü alındıramadım sürekli intihap geliyor tavsiyeniz nedir.
Arkadaşlar iki ineğimi bir türlü alındıramadım sürekli intihap geliyor tavsiyeniz nedir.
Merhaba ertuğrul hocam bir şey sormak istiyorum geçen gün yeni bir simental inek aldım hayvan 4 cü doğum 75 güne yakın doğum yapmış kilosu ne fazla şişman ne de zayıf 31 ekim de gece boğaya gelmiş sahibi sabah farkına varmış suni tohumlama yapmamış gidip parayla çektirilen genelde iltihaplı olan boğalardan çektirmiş dediğine göre ilk boğa üstüne atladığında altta kendisi durmuş sonra pense burnuna takmışlar 25 kasım günü aldım dediğine göre hiç bir boğaya gelme belirtisi olmamış o güne kadar sonra 10 km pikapla eve getirdim sabah oldu çektirildikten sonra 26 cı gün vulva kızarık biraz hafif sulu gece yattığı yerde ne kadar dikkat etsem de akıntı iltihap bulamadım yalnız vulva aynı boğaya gelmiş gibi şişdi hayvan 26 'cı günde tutmayip çevrilme ihtimalı var mı yada kesin iltihap aldı tedaviye zaman kaybetmeden başlayalım mıİltihap var ise acil tedavi etmelisin kist yada kalıntı bırakır sürekli ve döl tutmasını engeller
İyi takip edip boğaya geldiği gün tohum yerine veteriner ile görüş veya kendinde yapabilirim dersen arkadan rahim içine metricure isminde bi ilaç vermelisin vede boyundan kas içi 5 gün boyunca gentamisin kullanmalısın iltihap kalıntısını ve etkenini tamamen temizlemesi için gerekli
Tekrardan bana ulaş ardından aşama aşama giderek döl tutturabilmen için gereken bir kaç uygulama ile güzel bi kızgınlık vede tohumlama ile tuttura bilirsin
Merhaba ertuğrul hocam bir şey sormak istiyorum geçen gün yeni bir simental inek aldım hayvan 4 cü doğum 75 güne yakın doğum yapmış kilosu ne fazla şişman ne de zayıf 31 ekim de gece boğaya gelmiş sahibi sabah farkına varmış suni tohumlama yapmamış gidip parayla çektirilen genelde iltihaplı olan boğalardan çektirmiş dediğine göre ilk boğa üstüne atladığında altta kendisi durmuş sonra pense burnuna takmışlar 25 kasım günü aldım dediğine göre hiç bir boğaya gelme belirtisi olmamış o güne kadar sonra 10 km pikapla eve getirdim sabah oldu çektirildikten sonra 26 cı gün vulva kızarık biraz hafif sulu gece yattığı yerde ne kadar dikkat etsem de akıntı iltihap bulamadım yalnız vulva aynı boğaya gelmiş gibi şişdi hayvan 26 'cı günde tutmayip çevrilme ihtimalı var mı yada kesin iltihap aldı tedaviye zaman kaybetmeden başlayalım mı
Yardımcı olursanız sevinirim herkese teşekkürler
Arkadaşlar bu hayvanimiz istahsiz yem yiyor otu az yiyor bunun nasıl iştahını açabiliriz vitamin falan da verdik ama duzlemedi reygras otunu bile istahsiz yiyorEkli dosyayı görüntüle 33107
Yok hayır mideye atılandan attık bir tek bir sorunu yok dedi veterinerBerovit denediniz mi ?
Ekli dosyayı görüntüle 33173. Galaxy'ler doğmaya başladı.
Evet abi gördüm bende maşallah cok güzel buzagılar darısı bizlerin basına