Rusya Ukrayna'ya Saldırırsa Buğday Fiyatları ne olur?

Biden NATO nun başı olarak Avrupaya Ukraynada NATO varlığı oluşturulması için veriyor gazı

Rusya Avrupaya kapatırım doğal gazın vanasını dedi.

Avrupa çıkmazda

Kimin gazına gelecekler kimin gazı üstün gelecek bakalım.
Üşüdükçe rusyaya korkudan ürperdikçe abd ye yaklaşacaklar
Bizim için garip olan kısmıda Rusya Ukraynaya saldırırsa buğday fiyatları ne olur diye düşünmemiz garip durumlar çok garip

Bizim için garip olan kısmıda Rusya Ukraynaya saldırırsa buğday fiyatları ne olur diye düşünmemiz garip durumlar çok garip
Uzun yıllardır Rusya ve Ukrayna buğday ithalati yüzünden buğday üreticisi zor durumda buğday üreticisinin buğday fiyatını düşünmesi garip değil

Ülke olarak Buğday ithalatımızın %65'ini Rusya'dan %15'ini Ukrayna'dan yaptığımız için Karadeniz'de ticaretin durması sonucu ne olur. Buğday, UN, Ekmek fiyatını düşünmek neden garip olsun?

Son düzenleme:
Uzun yıllardır Rusya ve Ukrayna buğday ithalati yüzünden buğday üreticisi zor durumda buğday üreticisinin buğday fiyatını düşünmesi garip değil
Tabiki bugday üreticisi bugday fiyatlarını düşünmesi garip değil ama acaba ukraynadan rusyadan ne kadar bugday gelir gelirse eldeki bugdayım ne olur ne kadara satarım ne alabılırim diye düşünmesi garip kötü bir olay aslında aynı taraftayız bizim ülke olarak bu ortamda hangi ülkeye ne kadar bugday ihraç ederim diye düşünmemiz gerekli

Tabiki bugday üreticisi bugday fiyatlarını düşünmesi garip değil ama acaba ukraynadan rusyadan ne kadar bugday gelir gelirse eldeki bugdayım ne olur ne kadara satarım ne alabılırim diye düşünmesi garip kötü bir olay aslında aynı taraftayız bizim ülke olarak bu ortamda hangi ülkeye ne kadar bugday ihraç ederim diye düşünmemiz gerekli

Yani Rusya'dan Ukrayna'dan buğday getirilirken, iç piyasadan 1950-2250 liraya buğday toplanırken bu yabancı ülke çiftçilerinden 4500 liraya buğday alırken düşünüp üzülmek kahrolmak normal, ama Rusya'dan Ukrayna'dan Buğday gelmeyecek diye sevinmek anormal mi oluyor?

Benim çokta umrumda onların buğdayı, belki yerler birbirini de Türk çiftçisinin ürettiği Buğday değer kazanır.

Evet keyif alıyorum, seviniyorum Rusya-Ukrayna olayından. Belki fırsatımız olurda kurtarmak için de gireriz o bölgeye diye sabırsızlanıyorum. O zaman Enerjide Tahılda Ayçiçekte sorunumuzu da çözeriz. Turan yolunu da açarız belki, kim bilir. İhracatta yaparız ancak o şartlar gerçekleşirse. Yoksa siz bu ithalat politikasının ihracata dönüştürülmesi için başka bir yol mu buldunuz?

Rus-Ukrayna Savaşı'ndan en çok Türkiye kâr edebilir. Ben Türk Çiftçisinin de bu durumdan çok kâr edeceğini düşünüyorum. Doğrudan savaşa girmemeliyiz sadece.

Tüm Gözler Ukrayna'da Ama Belki Piyasa Başka Bir Yere Bakmalı...​

TYLER DURDEN TARAFINDAN
23 ŞUBAT 2022 ÇARŞAMBA - 13:56
MorningPorridge.com aracılığıyla Bill Blain tarafından yazılmıştır,
“Rus Kraliçesinin Ra-Ra Rasputin Aşığı… ah şu Ruslar”
Ukrayna başladı ve etkili bir Batı yanıtı olmadığı gerçeğiyle piyasalar için risk başladı. Piyasalar üzerindeki etkileri çok büyük - özellikle uluslar bunu nasıl oynayacaklarına karar verirken küresel jeo-politik perspektiften. Türkiye, artık Erdoğan için bir fırsat, Batı ve Çin için bir tehdit olan klasik bir döviz-borç krizine yakalanmış durumda.

Dün Porridge'in yokluğu için özür dilerim, ancak Putin'in Ukrayna'nın doğu bölgelerini fiilen ilhak etmesinin ardından – bunun meşru Ukrayna Hükümeti tarafından tutulan toprakların işgalini gerektirip gerektirmediğini göreceğiz – bunun yerine izlemeye ve dinlemeye karar verdim.
Sabah Lapasının rolü size gazetelerde okuyabileceğiniz veya medyada duyabileceğiniz şeyleri söylemek değil, bunun piyasalar için ne anlama gelebileceğini düşünmenizi sağlamaktır - bu yüzden bir anlığına benim düşünceme katlanın, ben de alacağım. ona. Piyasalar üzerindeki etkisi kritik olacak ve Jeopolitik Borç açısından büyük ölçüde istikrarsızlaştırıcı olacaktır. Hazine ve Altın satın alma anına doğru ilerliyor.
Bu yüzden dün aceleyle bir yorum yapmak yerine birden çok e-posta zincirini okudum, çok fazla haber izledim ve benden daha akıllı insanlarla bunun ne anlama geldiği hakkında konuştum.
Çoğu insan bana Batı'nın ne yapması gerektiğini söyledi :
  • Ağır yaptırımlar uygulamak,
  • NATO birliğini vurgulayın,
  • Derhal Rus oligark kleptokrasisini Batı genelinde istenmeyen kişi olarak ilan edin,
  • Nordstream 2'yi kapatın (etkili bir şekilde yapıldı)
  • Avrupa enerji güvenliğini inşa etmek
  • Savunmaya daha fazla harcama
  • Ve benim çok hoşuma giden… Chelsea maçına giden herkese büyük bir Ukrayna bayrağını sallaması için verin.
Ama gerçek şu ki, Batı'nın ne yapabileceği önemli..

Acımasız tek gerçek şu ki, Batı'nın Ukrayna'yı savunmak için gerçekten " yere çizme " koyma niyeti ve eleştirel olarak yeteneği yok.
Putin'in bildiği ve buna göre hareket ettiği şey buydu. Ruslar gerçeği anlıyor. Putin'e eski, yeni Rus imparatorluğunun yeniden kurulduğunu ilan etme cesaretini veren gerçekliğin samimi bir değerlendirmesi. Sınır, aklında Almanya'nın doğu ucundan aşağı iniyor. Ukrayna'da değil. Polonya'da değil. Baltık'ta değil.
Ruslar sabırlıdır.
  • 31 yıl önce Batı, gücünü yansıtabildi ve Körfez'i savunmak için ezici bir güç verdi. Irak, Batı'da gerekli görülen bir savaşta ezildi.
  • 40 yıl önce İngiltere, Arjantin'in Falkland topraklarını ele geçirmesini kararlı ve sakin bir şekilde küçük düşürerek, güç projeksiyonu, taktik ve stratejik kurnazlık ve her şeyi yapabilecek bir tavır sergiledi. Margaret Thatcher'ı kurtardı ve onu mevcut yarı ilahi statüsüne yükseltti (geldiğim yerden değil!)
  • 45 yıl önce, Batı Avrupa'yı kuran savaş oyuncuları, Almanya'nın savaş alanlarında nükleer silah kullanmaya istekli olsalar, Varşova Paktı'nı yenebilirlerdi. Öyle yapacaklardı.
Bugün?

Sınırlı askeri yetenek ve Avrupa'nın içine veya dışına güç yansıtmak için daha da az siyasi hırs var. Tanklar 1991'de Kuveyt'in etrafında dönen tanklarla aynı olabilir, ancak Amerikan orduları küçüldü. Almanlar savaşmayacak. İngiliz Ren Ordusu fiilen gitti. Fransız - belki? Sınırlı bir popüler destek var - çocuklar metaverse'de hayali nükleer savaşlarda savaşabilirler, ancak Doğu Avrupa'daki çamurlu tarlaları tutmak için savaşma, ölme, kanama ve acı çekme şansları yok. Batı rahat ve gevşek. Uyan Avrupa… 1930'lardan bir çığlık.
Batı, tanklara karşı ekonomik tehditler ve gerçek askeri saldırılar konusunda ne yaparsa yapsın, hiçbiri Putin'i caydıramayacak. Gelecekteki Rus emtia ve enerji ihracatı için Asya pazarlarına odaklandı. Unutmayalım ki Rodina, 12 yıllık Batı kolay parasının zenginliğini ve rezervlerini geri kazanmasının ardından artık finansal olarak çok daha güçlü.
Ve anını mükemmel seçmiş. Avrupa, Merkel sonrası bir telaş içinde. Fransa seçim modunda. Biden, kasım ayından beri topal bir ördeğe bakıyor. Birçok Avrupa ülkesi tehdidi görmüyor. Dün, eski Başkan Trump Putin'in zamanlamasını “anlayışlı” olarak nitelendirdi ve bunun ABD'nin Meksika sınırında kullanması gereken türden bir güç gösterisi olduğunu öne sürdü.
Rusya'nın seçimlere olası müdahalesi veya her renkten batılı politikacılara karşı koyabilecekleri Kompromat hakkında ne düşünürseniz düşünün, Avrupalı politikacılar ABD'nin güvenilmez bir ortak olduğuna inanıyor. Biden'ın kaybetmesini bekliyorlar. Trump ya da Trump'ın himayesine bir Cumhuriyetçi, 2024'te kazanırsa, Avrupa ABD'nin içe dönmesini, Avrupa'yı görmezden gelmesini ve Putin'in Doğu Avrupa'ya daha da genişlemesine kapı açmasını bekliyor. Polonya, Baltıklar, Balkanlar… hepsi onun listesinde.
Bunun hakkında ne yapabiliriz?
Biraz.

Batı devasa bir yeniden silahlanma programı ilan edebilir – tanklar, silahlar, insansız hava araçları ve uçaklar inşa etmek ve yeni ordular eğitmek… Umalım ki bu gerçekleşsin, ancak pandemi sonrası kemer sıkma harcamalarının olduğu ve Yeşil partilerin iklim değişikliği ve savunmaya odaklanmayı talep ettiği bir zamanda kesintiler, anlaşma imkansız olacak. Avrupa pek anlaşamıyor. Fransa'nın kalbi eninde sonunda doğru yerde bulunacak olsa da, Alman trafik ışığı hükümetinin Yeşillere bağımlıyken daha agresif bir savunma duruşunu kabul ettiğini hayal etmek zor.
Yeni savunma harcamaları zaten çok geç olabilir. Rus denizaltılarının son zamanlarda Atlantik ve İrlanda Denizi'ne girmesi, Kraliyet Donanmalarının bir zamanlar mükemmel denizaltı karşıtı yeteneklerinin sayısal yetersizliğini vurguladı. Bir Rus Denizaltısı, sonoşamandıraları tükenmiş, yaşlanmakta olan bir İngiliz savaş gemisinin çekilen dizili sonar teçhizatını kasten taktıktan sonra, Avrupa'nın ana limanlarına giden nakliye şeritleri etkin bir şekilde savunmasız kaldı ve Avrupa'nın bir Amerikan “yeniden dövme” takviyesini pratikte imkansız hale getirdi.
Bu bizi nerede bırakır?
Batı tehlikede. Putin yuvarlanıyor. Savunmaya harcamazsak, hedef listesindeki bir sonraki eyaletin baskı altında olması an meselesi. Ukrayna'nın düşmesi kolaydı - NATO üyesi değil. Bir sonraki hedef, direnme hırsı/yeteneği yoksa, belki de NATO'daki çatlakları alevlendirmek olacaktır. Biden'ın feshedildiği Kasım ABD seçimlerinden bir süre sonra olabilir. Putin Ukrayna'yı güvence altına alıp 2024'ü bekleyebilir. Rusya'nın zamanı ve sabrı var.
Piyasa Etkileri Nelerdir?

Dünya sadece Avrupa'dan ibaret değil. Dünyanın geri kalanı izliyor ve taraf seçecek. Dün gece izlenecek yerin Türkiye olduğunu söyleyen bir kankayla sohbet ediyordum .
Türkiye klasik bir para ve dış borç kriziyle karşı karşıya. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “tutuşunu” çözmekle tehdit ediyor. Muazzam bir borç yapılandırması gerekecek. İşte bu noktada ilginçleşiyor. Erdoğan, değeri hakkında bir şey söylemek için Rus füze sistemleri satın alması konusunda Trump ile anlaşmazlığa düşmeye oldukça istekliydi. Türkiye'nin kritik bir NATO üyesi olarak kalmasına izin vermek için Batı'dan “ekonomik yardım” için ne fiyat isteyebilir? Boğaz'ı ve Güney Cepheyi mi kontrol ediyor? Borç affı? Herhangi bir zamanda bir IMF müzakeresinden daha iyi.
Ya da belki Türkiye yardım için Çin'e gider?
Pek çok insan Çin'in Tayvan'ı ele geçirmek için Ukrayna'nın dikkatini dağıtmasını bekliyor. Belki sadece izleyecekler ve nasıl geliştiğini görmek için bekleyecekler ve fırsatları arayacaklar.
Çin için risk sınırlı değil. Çin'in “Bir Kuşak Bir Yol” ticaret zincirleri üzerindeki borç diplomasisi pahalı oldu. Türkiye'nin batıdan borç affı aldığı görülürse, bunun bir düzine Afrika ülkesini sakatlayan Çin borçlarını temerrüde düşmeye teşvik edeceğinin, savaşan bir Çin'in toparlanma arayışı - veya “yüzünü” kaybetme ihtimalini artıracağının çok farkındalar. Yani Türkiye'ye yardım etmek Başkan Xi'nin çıkarına olabilir mi?
Ukrayna, Ukrayna ile ilgilidir, ancak aynı zamanda Avrupa'da daha fazla istikrarsızlık ve kriz için potansiyel bir tetikleyicidir ve küresel borç ve daha geniş jeopolitik etrafında daha geniş etkileri vardır.

Kaynak:https://www-zerohedge-com.translate...sl=auto&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=tr&_x_tr_pto=nui

Adamlar son beş yüzyılımızda çok ocaklar söndürmüş, çok analar ağlamış çocuklarımız öksüz ve yetim ac ve sefil olarak dört bir yana savrulmuş.Benim de büyük dedem Aksarayda ana baba vefat etmiş üç kardeş Kayseri niğde ve Adanaya savrulmus cocuk yaşta. Oncesinde ruslarin ,sonrasinda Bolşeviklerin rusyada musluman Turklere yaşattıkları kiyimlar inanilmaz boyutta,amerika dahil adamlar dostumuz degil,düşmemek ve kenardan seyretmeyi bilmek lazim.Ulkelerin dostu menfaatleri ve tarihleridir...

Rusya-Ukrayna'nın tedarik zincirleri üzerindeki etkisi: gıda, metaller, emtialar pahalanacak.

AVRUPA EKONOMİSİ

Rusya’nın ‘Avrupa’nın ekmek sepeti’ olan Ukrayna’yı işgali tedarik zincirlerini nasıl vurabilir?​

23 ŞUBAT 2022 ÇARŞAMBA YAYINLANDI12:16 EST3 SAAT ÖNCE GÜNCELLENDİ

Weizhen Tan@WEİZENT
CANLI İZLE
ANAHTAR NOKTALARI
  • Rusya aynı zamanda dünyanın en büyük buğday ihracatçısı. Ukrayna ile birlikte, her ikisi de küresel buğday ihracat pazarının yaklaşık %29′unu oluşturuyor.
  • Sourcing Industry Group başkanı Dawn Tiura, “Çin aynı zamanda Ukrayna mısırının büyük bir alıcısı. Aslında, Ukrayna 2021′de Çin’in en büyük mısır tedarikçisi olarak ABD’nin yerini aldı” dedi.
  • Analistler, Rusya ve Ukrayna’nın da büyük metal ve diğer emtia tedarikçileri olduğunu söyledi.
  • Avrupa Birliği tırmanan krizden etkilenirken, özellikle Almanya etkilenecek.
Ukrayna, Chernihiv'de 10 Ağustos 2017 Perşembe günü buğday hasadı.

Ukrayna, Chernihiv’de 10 Ağustos 2017 Perşembe günü buğday hasadı.
Vincent Mundy | Bloomberg | Getty Resimleri
Rusya-Ukrayna krizi tırmandıkça petrol ve gaz fiyatları daha da artacak, ancak bunun tek sonucu enerji üzerindeki etki olmayacak.
Analistler, buğdaydan arpaya ve bakırdan nikele, CNBC’ye, kriz daha da kötüye giderken tedarik zincirlerinin bozulmaya hazır olduğunu söylüyor.

Tedarik teknolojisi şirketi Keelvar’ın CEO’su ve kurucusu Alan Holland, Ukrayna’nın “Avrupa’nın ekmek sepeti” olarak kabul edildiğini ve bir istilanın gıda tedarik zincirinin “sert darbe almasına” yol açacağını söyledi.
Analistler, Rusya ve Ukrayna’nın da büyük metal ve diğer emtia tedarikçileri olduğunu söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kremlin güçlerine doğu Ukrayna’daki iki Rus yanlısı ayrılıkçı bölgeye girmesi talimatını vermesiyle, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim son birkaç gün içinde ateş seviyesine ulaştı . Açıklama Rusya’nın Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını resmen tanıyacağını söyledikten sonra geldi.

ABD Başkanı Joe Biden Salı günü Rusya’nın eylemlerini Ukrayna’nın “istilasının” başlangıcı olarak nitelendirdi.
İşte askeri bir çatışma olursa veya sakat bırakan yaptırımlar uygulanırsa risk altında olan şeyler.

Gıda Güvenliği​

Analistler, Ukrayna’nın Avrupa’nın büyük bir kısmının bağımlı olduğu buğday, arpa ve çavdar ürettiğini söyledi. Aynı zamanda büyük bir mısır üreticisidir.
Holland, “Hasat mevsimi hala birkaç ay uzakta olsa da, uzun süreli bir çatışma bu sonbaharda ekmek kıtlığı yaratacak [ve tüketici fiyatlarını artıracak]” dedi.
Sourcing Başkanı Dawn Tiura, Orta Doğu ve Afrika’daki birçok ülkenin de Ukrayna buğday ve mısırına güvendiğini ve bu arzdaki kesintilerin bu bölgelerde gıda güvenliğini etkileyebileceğini söyledi. Sanayi Grubu.
“Çin aynı zamanda Ukrayna mısırının büyük bir alıcısı - aslında, Ukrayna 2021′de Çin’in en büyük mısır tedarikçisi olarak ABD’nin yerini aldı” dedi.

Buğday ve mısır fiyatları zaten yükseliyordu. Chicago’da işlem gören buğday vadeli işlemleri bu yılın başından bu yana yaklaşık %12 artarken, mısır vadeli işlemleri aynı dönemde %14.5 arttı.
Gıda enflasyonu yükseliyor ve silahlı bir çatışma çıkarsa daha da kötüleşebilir.
Danışmanlık firması Kearney’in kıdemli ortağı Per Hong, “Yükselen gıda fiyatları, özellikle Ukrayna’daki çekirdek tarım bölgelerine Rus sadıkları tarafından el konulursa, ek fiyat şokları ile daha da kötüleşecektir” dedi.
İZLE ŞİMDİ
VİDEO 03:32
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik son saldırganlığı 8 yıllık bir savaşın parçası: Araştırma merkezi

Rusya’nın aynı zamanda dünyanın en büyük buğday ihracatçısı olduğuna dikkat çekti. Ukrayna ile birlikte, her ikisi de küresel buğday ihracat pazarının yaklaşık %29′unu oluşturuyor.
Ayrıca, doğal gaz arzındaki herhangi bir kesinti, gübreler gibi enerji yoğun ürünlerin üretimini de etkileyecek ve bunun tarımı daha da fazla etkilemesi kaçınılmaz, dedi Holland. Gübreler geçen yıl zaten yetersizdi ve bu da fiyatların yükselmesine neden oldu.
Rusya, geçen yıl Avrupa Birliği’nin en büyük doğal gaz ve petrol tedarikçisiydi .

Metaller ve hammaddeler​

Tiura’ya göre, Ukrayna yıllar içinde ihracatını istikrarlı bir şekilde artırdı ve şu anda hammadde, kimyasal ürünler ve hatta ulaşım ekipmanı gibi makinelerin “büyük bir sağlayıcısı”.
Analistler, aynı zamanda önemli bir mineral ve diğer emtia tedarikçisi olduğunu söyledi.
Tiura, “Rus birlikleri sınırda toplanmaya başladığından beri Ukrayna’nın para birimi değer kaybetmeye başladı. Bu onların ihracat maliyetlerini artıracak.” dedi.
İZLE ŞİMDİ
VİDEO 03:37
Güney Koreli bakan, Rusya-Ukrayna gerilimleri arasında tedarik zinciri risklerini tartıştı

Rusya ayrıca küresel bakır rezervlerinin yaklaşık %10′unu kontrol ediyor ve Hong’a göre önemli bir nikel ve platin üreticisi.
Nikel, elektrikli araç pillerinde kullanılan önemli bir hammaddedir ve yaygın olarak ekonomik bir öncü olarak görülen bakır, elektronik üretiminde ve evlerin yapımında yaygın olarak kullanılmaktadır.
Hong, “ABD çip endüstrisi büyük ölçüde Ukrayna kaynaklı neona güveniyor ve Rusya da yarı iletkenler, jet motorları, otomobiller ve ilaç üretimi için kritik öneme sahip bir dizi unsuru ihraç ediyor” dedi.

Almanya üzerindeki etkisi​

Avrupa Birliği’nin çoğu tırmanan krizden etkilenecek olsa da, Almanya özellikle sert etkilenecek.
Tedarik zinciri risk istihbarat şirketi Supply Wisdom’un başkanı ve CEO’su Atul Vashistha, Almanya’nın üretim ve elektrik için enerji ihtiyacının çoğunu Rusya’dan aldığı doğal gazdan elde ettiğini söyledi.
CNBC’ye verdiği demeçte, “Gerginlikler artmaya devam ederse ve olası bir savaş veya yaptırımlar nedeniyle aksamalarda bir artış görürsek, bu Almanya’daki imalat üretimini sekteye uğratır. Fabrikaların, diğer ülkelerdeki imalata kademeli olarak katlanacak olan üretimi kısmaları gerekecek” dedi. bir e-posta.
Almanya’dan en çok ihracat yapılan ürünler arasında otomobil ve otomobil parçaları, diğer ulaşım ekipmanları, elektronik, metaller ve plastikler yer alıyor.

Kaynak: https://www-cnbc-com.translate.goog...es.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=tr

Dünyada buğday fiyatları yükseliyor ancak içeride fiyatlar baskılanıyor TMO yaklaşık 5 bin TL den ithal ettiği buğdağı un regülasyonu kapsamında 2650 TL den piyasaya sürüyor bu devam edecek anlaşılan TMO 2 mart 2022 tarihinde 435 bin TON ekmeklik buğday ithalat ihalesi yapacak buda Nisan ayında da piyasaya ucuz buğday verilecek demektir.

Evet ben zamanlama olarak bugünden itibaren 1 ay içinde işgalin başlayacağını tahmin ediyorum, haberler sadece bu yönde, işgal kelimesi sarfediliyorsa işgal olacaktır başka bişey olmaz, neden? büyük güçler arasında anlaşma işgalin sonucunda bir harita çizilmesi olmuşki hep işgal üzerine açıklamar yapılıyor, burası çok önemli, aslında nelerin olabileceği toplumlara verilen haberlerde açıklamalarda bariz net açık veriliyor..

evet 15 gün önce tahmin ettiğim şekilde gelişiyor herşey, donbas ve luhansk bölgeleri ayrı devlet yönetim olarak rusya tarafından belirlenmeye çalışılacak, Rusya bu bölgelerin yönetimini tanıdı ve şimdide yardım ederek ukraynadan ayırıp bağımsızlıklarını meşrulaştırma harekatını başlattı, bu harekatın ben çok büyük savaş haline gelmesini beklemiyorum, ukrayna güçleri rusya ya karşı gelmek için bu bölgelerde rusya ile savaşmayacak ve karşı çıkmayacaktır, çünkü buna gücü yok, sadece bu bölgelerin daha fazla büyük birer toprak parçası olmasını engellemek için askeri gücüyle sınır hattı çekilmesini sağlayabilir.

ABD açıklama yapmış Biden ölüm ve yıkımdan sadece Rusya sorumludur gibi açıklama yapmış, zaten savaş yapması beklenemezdi buna güçleri yok, Rusya tanımış olduğu bölgeler için Ukraynadan büyük toprak parçası ayırmaya kalkışırsa BM devreye girerek yeni oluşacak sınır hatlarında BM askerini görevlendirir ve rusyanın dışındaki dünyanın büyük güçleri ancak BM nezdinde bu güce destek verebilir, alenen bu bölgede Rusya ya karşı çıkış yapacak kara savaşı yapacak bir güç henüz dünyada yok malesef.
1645677052193.png

Hani biden savaş çıkar diyordu Putini korkutuyordu,

Nato şimdi çark etti savaşırız Ukrayna için diyemediler.

Genel sekreter açıklama yaptı hukuk falan dedi ama hani Ukrayna için savaşırız falan diyemedi

Ukrayna batının gazına geldi toprak kaybedecek demektir.

1645703611600.png

1645703420093.png

1645703449257.png

İtiraflar gelmeye başladı, batı Ukraynayı sadece Rusya ya karşı kışkırttı, NATO bile 30 ülke birleşse ukraynayı kurtarma harekatı yapmaz.

1645709329272.png

1645709418585.png

Sihalar ülke savaşlarinda pek etkili olabilecek birşey değil çok kolay hedef oluyorlar maalesef kesin olmayan kaynaklarda Rusya'nın 7 tane düşürdüğü söyleniyor
Sihalar küçük devletlere karşı ve terör örgütlerine karşı aktif bu devletler büyük ve silahı çok anında telef ederler. Avrupa kaç senelerdir hiç silaha uçağa para harcamıyor askere vb biraz harcasında aklı başına gelsin