Rusya Ukrayna'ya Saldırırsa Buğday Fiyatları ne olur?

Elektrikli otomobil traktor petrolun ömrü bitti 2030 da tamamen elektrige geciyoruz haberleri okurken savaş patlak verdi petrol artisa gecti aranan kan haline geldi avrupa yenilenebilir enerjiye geçmek istiyor ama o parçalarda çoğunlukla rusya ve çinden geliyor

Artık petrol ürünleriyle hususi otomobil gibi araçların özel tüketimi kullanımı olayı bitti, yoksa petrolün insanoğlunun kullandığı 95 bin ürünün içinde birşekilde bulunduğunu ve petrol olmazsa bu ürünlerin çoğunluğunu insanlık kullanamayacağı gerçeği var.

chip krizi dediler üretimleri düşürdüler şimdi tamamen sonlandıracakları döneme girildi, artık petrol ürünleriyle çalışan hususi otomobillerin sonu geldi, Yüksek fiyatlara akaryakıt ile hususi otomobil ile ulaşım devri kapandı.Petrol ürünleriyle iş makineleri uçaklar sanayi tesisleri ve birtakım tüketim malzemeleri üretimi olur, bunlarda fiyat olarak yüksek ama her insanın ulaşamadığı ürünler olur.

Bu açıdan bakılırsa bioyakıt üretimine yatırım yapmak çok kazandırır.

@toztoprak biogaz lng lpg bu teknolojilerin yeterlilik seviyesi nedir ?
Petrolün yerini almaz, petrolün yerini alacak bişey yok henüz, belki Çinlilerin üzerinde çalıştığı yapay güneş enerjisi üretimi yüksek miktarlarda gerçekleştirilirse insanoğlunun bu alanda üretilen enerjiyi kullanacak, yeni teknolojiler geliştirilmesiyle diğer enerji kaynakları özelliklede fosil yakıtlar geri planda kalacak, ama bu uzun zaman alabilir,

Bio yakıt yinede üretilmesi şimdilik petrole göre avantajlı, üretilebildiği kadar üretilmesi ekonomilere fayda sağlar, özelliklede petrole bağımlı ekonomiler daha uzun yıllar ekonomilerine katkı sağlayabilir, tabi isterse, istemezse bizim gibi zengin ülkeyse hiç uğraşmaz, Avrupa zengin değil avrupa ülkeleri fakir ülkeler bioyakıt üretiyorlar kullanıyorlar mesela.

LPG zaten petrolden üretilir, adı üzerinde Likit Petol Gazı , sıvılaştırılmış petrol gazı.

LNG ise doğal gazın sıvılaştırılmış hali, Likit Natural Gaz, sıvılaştırılmış doğal gaz.

Bu son iki bahsettiğin gaz çeşitleri fosil yakıtlara giriyor, biogaz ile yada bioyakıt ile karıştırılmamalı.

Son düzenleme:
Zelenskye e sürekli arkandayız diyerek kışkırtan ABD ye bakın siz, Ukraynaya ne uçak veriyor ne patriot, yardım olarak bişey vermediği gibi Türkiye ye akıl satıyor yardım et ukraynaya s-400 leri ver diyor, S-400 ler tabi patrotlardan daha iyi, Bu ABD nin ne kadar bitik bir kral olduğunun göstergesidir anı zamanda, Saddam kuveyte işgale girince Nato yu toplayıp Irak a dalmıştı saddamı astırmıştı ve şimdi Irak ın hali ortada, Putin Ukraynayı işgale girdi neden avanesini toplayıp Rusya ya girmiyor Ukraynayı kurtarnıyor ABD ?

Neden Türkiye ye akıl satıyor S-400 ver diyor, biz Nato silahını başka ülke için değil kendimiz için istediğimizde ABD bize vermiyorken, bizden nasıl rus malı S-400 ü ukraynaya vermemizi isteyebiliyor, yüzsüzlüğe bakın, F35 vermedi bize al başına çal dedik iyi ettik, ama tabi artık ABD bitik bir kral, savaşmayada tıpası yok artık, kurtarsan ya Ukraynayı ? Rusya ya girsin putini astırsın ya neden Irak a saddama yaptığını yapmıyor?neden gaz veriyor zelensky e?

1647787845474.png

Buda kalkmış dünya savaşı başlar demiş, tövbe yaa hem kel hem fodul, elin silah göndermesine muhtaçken, dünyayıda ateşe atacak kadar tiyatrocu resmen.

1647788633123.png

Farkındaysanız her pis işin içinde mutlaka ABD var, hatta her pis işi onlar organize ediyor bu çok açık.

Pandemi çıktı covid mikrobunu Çinde ABD çıkardı diye iddialar atıldı yalanlayan ABD oldu ÇİN ise ABD yi suçladığı ile kaldı

Şimdi savaş var zelensky denen adama tam destek veren ve hatta rusya işgale girmeden önce NATO savaşır diyen ABD vardı, hala değişik laflar ABD den çıkıyor,

Nato suz git kendi askeri gücünle savaş yap ukraynayı kurtarda gücünü görelim ABD

Ama olmaz, ABD borsalarında silah sanayiinin dev şirketleri değerlendi, hisseleri 2-3 kat arttı, neden? işte burası çok önemli neden neden neden_? çünkü ABD şimdi eski doğu blokunda olup şimdi NATO ya giren ülkelere silah üretecek, bunları alacaksınız yoksa bakın Rus tehtidi var sizede girer bunlar, NATO ülkesi olarak güçleneceksiniz diycek silah sanayii silah satacak malı götürecek, Natoya girmeyen ülkeleride pişman edecek, her fırsatta rus tehtidi var silahlan al sanada satalım silah diyecek, yıkılan ukraynayı gördükçe korku bu ya garipler silah alacak ABD den, tabi silahları verirken ne şartlarda sattığınıda biliyoruz artık tecrübe ile sabittir, ama yeni üyeler bunu bilmiyor tecrübesiz zavallılar. Bunun böyle olduğunu bilen silah şirketleri hisseleri değerleniverdi, plan işliyor Rusya ukraynaya girdi hemen borsada silah şirketlri hisseleri fiyatlandı.

Fillerin tepişmesi böyle bişey, çimenler ise daima ezilmeye mahkum.

ABD demiyorki yaptırım yapıyoruz ama Rusya ile aynı zamanda uzayda işbirliğini sonlandırdık, hadi çok babayiğitsin yiyosa sonlandır uzay işbirliğinide görelim boyunu posunu, abidikten gubidikten nara atarak dünyaya büyüklüğünü gösterme Rusya ya büyüklüğünü gösterde tüm dünya gerçekten ambargo uyguladığına inansın.

Olmaz, çünkü fırsattan istifade bu tarafta çimenleri dolandıracak ezecek, ukraynayı kukla yönetim oturtarak kışkırttı amacına ulaştı, şimdi çimenleri ne kadar ezerse o kadar karlı, tamda ekonomik olarak batacakken, ÇİN dünyanın birinci büyük ekonomisi olacakken sende 2. liğe düşecekken savaş ekonomisi imdadına yetişti.

Zaten 2. dünya savaşında Rusya Berline girip hitleri yenmeseydi hitlerde intihar etmezdi sizin topunuz Hitleri yokedemezdi ve hala hitlerin Almanyası ile uğraşıyor olurdunuz, o zamanda Rusya kurtardı sizi faşizmin ellerinde gebermekten, şimdide Rusya kurtardı ekonominizi Ukraynaya girerek.Bahaneyi ürettiniz artık bol bol silah satar dev petrol şirketleriniz kazanır, global şirketlerinizin ürettiği değerli olur vs.. vs.. say say bitmez faydaları var size planladığınız gibi Ukraynayı kukla yönetimle kışkırttınız rusyanın gireceğini biliyordunuz çünkü,, ne derler bir taşla pek çok kuşu vuracaksınız güzel planmış.

Dahada kışkırtın zelnsky i, dünya savaşına zorlayın, aferim ona, bedavaya tamda istediğinizi yapıyor değilmi?Nerden bulacaksınız böyle bedava çalışan kuklayı, tiyatrodan çekip aldınız adamı kullanın bakalım rolünü iyi oynuyor.

Anlatacak o kadar çok şey varki, isterdim Putinin yerinde olmak şimdi, evvelki gün Putine hakaret eden ABD başkanı var o zaman bana hakaret etmiş olurdu ve anında ABD nin 52 eyaletinin her birine 4 er tane kıtalararası süpersonik nükleer başlıklı füze gönderirdim, eğer dünya savaşı olacaksa artık bu pislik ABD den kurtulsun tüm dünya.

çıkacak dünya savaşının sonucuda inşallah dünya ABD den kurtulur yokolurlar, tıpkı hitlerden kurtulduğu gibi dünya bi rahatlardı şöyle, parası dolar dahil herşeyi tam bir baş belası, topu yokolurda bir daha görmeyiz ABD gibi bir ülke ve dünya, başka bir sonuç istemem şahsım adına.

Farkındaysanız her pis işin içinde mutlaka ABD var, hatta her pis işi onlar organize ediyor bu çok açık.

Pandemi çıktı covid mikrobunu Çinde ABD çıkardı diye iddialar atıldı yalanlayan ABD oldu ÇİN ise ABD yi suçladığı ile kaldı

Şimdi savaş var zelensky denen adama tam destek veren ve hatta rusya işgale girmeden önce NATO savaşır diyen ABD vardı, hala değişik laflar ABD den çıkıyor,

Nato suz git kendi askeri gücünle savaş yap ukraynayı kurtarda gücünü görelim ABD

Ama olmaz, ABD borsalarında silah sanayiinin dev şirketleri değerlendi, hisseleri 2-3 kat arttı, neden? işte burası çok önemli neden neden neden_? çünkü ABD şimdi eski doğu blokunda olup şimdi NATO ya giren ülkelere silah üretecek, bunları alacaksınız yoksa bakın Rus tehtidi var sizede girer bunlar, NATO ülkesi olarak güçleneceksiniz diycek silah sanayii silah satacak malı götürecek, Natoya girmeyen ülkeleride pişman edecek, her fırsatta rus tehtidi var silahlan al sanada satalım silah diyecek, yıkılan ukraynayı gördükçe korku bu ya garipler silah alacak ABD den, tabi silahları verirken ne şartlarda sattığınıda biliyoruz artık tecrübe ile sabittir, ama yeni üyeler bunu bilmiyor tecrübesiz zavallılar. Bunun böyle olduğunu bilen silah şirketleri hisseleri değerleniverdi, plan işliyor Rusya ukraynaya girdi hemen borsada silah şirketlri hisseleri fiyatlandı.

Fillerin tepişmesi böyle bişey, çimenler ise daima ezilmeye mahkum.

ABD demiyorki yaptırım yapıyoruz ama Rusya ile aynı zamanda uzayda işbirliğini sonlandırdık, hadi çok babayiğitsin yiyosa sonlandır uzay işbirliğinide görelim boyunu posunu, abidikten gubidikten nara atarak dünyaya büyüklüğünü gösterme Rusya ya büyüklüğünü gösterde tüm dünya gerçekten ambargo uyguladığına inansın.

Olmaz, çünkü fırsattan istifade bu tarafta çimenleri dolandıracak ezecek, ukraynayı kukla yönetim oturtarak kışkırttı amacına ulaştı, şimdi çimenleri ne kadar ezerse o kadar karlı, tamda ekonomik olarak batacakken, ÇİN dünyanın birinci büyük ekonomisi olacakken sende 2. liğe düşecekken savaş ekonomisi imdadına yetişti.

Zaten 2. dünya savaşında Rusya Berline girip hitleri yenmeseydi hitlerde intihar etmezdi sizin topunuz Hitleri yokedemezdi ve hala hitlerin Almanyası ile uğraşıyor olurdunuz, o zamanda Rusya kurtardı sizi faşizmin ellerinde gebermekten, şimdide Rusya kurtardı ekonominizi Ukraynaya girerek.Bahaneyi ürettiniz artık bol bol silah satar dev petrol şirketleriniz kazanır, global şirketlerinizin ürettiği değerli olur vs.. vs.. say say bitmez faydaları var size planladığınız gibi Ukraynayı kukla yönetimle kışkırttınız rusyanın gireceğini biliyordunuz çünkü,, ne derler bir taşla pek çok kuşu vuracaksınız güzel planmış.

Dahada kışkırtın zelnsky i, dünya savaşına zorlayın, aferim ona, bedavaya tamda istediğinizi yapıyor değilmi?Nerden bulacaksınız böyle bedava çalışan kuklayı, tiyatrodan çekip aldınız adamı kullanın bakalım rolünü iyi oynuyor.

Anlatacak o kadar çok şey varki, isterdim Putinin yerinde olmak şimdi, evvelki gün Putine hakaret eden ABD başkanı var o zaman bana hakaret etmiş olurdu ve anında ABD nin 52 eyaletinin her birine 4 er tane kıtalararası süpersonik nükleer başlıklı füze gönderirdim, eğer dünya savaşı olacaksa artık bu pislik ABD den kurtulsun tüm dünya.

çıkacak dünya savaşının sonucuda inşallah dünya ABD den kurtulur yokolurlar, tıpkı hitlerden kurtulduğu gibi dünya bi rahatlardı şöyle, parası dolar dahil herşeyi tam bir baş belası, topu yokolurda bir daha görmeyiz ABD gibi bir ülke ve dünya, başka bir sonuç istemem şahsım adına.
Bu ne siddet bu ne celal...

isterdim Putinin yerinde olmak şimdi, evvelki gün Putine hakaret eden ABD başkanı var o zaman bana hakaret etmiş olurdu ve anında ABD nin 52 eyaletinin her birine 4 er tane kıtalararası süpersonik nükleer başlıklı füze gönderirdim, eğer dünya savaşı olacaksa artık bu pislik ABD den kurtulsun tüm dünya.

Abicim sen hiç sağlıklı düşünemiyorsun. Sinirlerin gerilmiş, biraz rahat ol. Ruslar daha 52 tankını Kieve gönderemedi, 52 eyalete nükleer mi gönderebilecek? Nasıl bir kafa yaşıyorsunuz ki yüz milyonlarca masum insanın ölümünü istiyorsunuz.

Bakın bir kaç bilgi vereyim;

Komünizmin kurucusu Karl Marx'ın kuzeni Nathan Mayer Rothschild ile evlidir. Ve Marx Rothschild ailesi tarafından finanse edilmiş bir kişidir. Komünizm kapitalizm'in en uç noktasıdır, insanın herşeyini sömürmek tam bir kölelik için dizayn edilmiştir bu kapitalistlerce.
https://newspunch-com.translate.goo...childs/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=tr

Çarlığın yıkılması ve Sovyetlerin kuruluşu da onlara teknik desteğinde verilmesi hep ABD İngiltere eliyle yapılmış dizaynlardır.
Mesela Stalin Venedikte zangoç olarak bu adamların elinde yetiştirilmiştir.
Sovyetlerin kuruluşu da yıkılışıda "Yeni Dünya Düzeninin" planları doğrultusunda gerçekleşmiştir. Göbekten bunlara bağlıdırlar.
Mesela Putin Kissinger tarafından seçilmiş, görevlendirilmiş, başkan yapılmış biridir.
https://thenewamerican-com.translat...-order/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=tr

Sonuca geliyorum.
Şimdi olanlar "Yeni Dünya Düzeninin" "Büyük Sıfırlama" ile ortadan kaldırılması Fabian Sosyalistlerinin yeni bambaşka bir sistemi ortaya koyma sürecidir. Bu süreçte başta Rusya, ABD, Çin olmak üzere birçok ülke yıkılacak. Para, borsa, tapu, kimlik herşey silinecek. Şirketlerin krallıkları kurulacaktır. Bunları gerçekleri görmeniz için paylaştım. Birdaha bu kadar vakit harcamam.

İster Putin'ini sev say, ister söv say. Benim için hiç anlam ifade etmiyor Putin, Biden gibi kuklalar.

Benim açtığım başlık altında biliyorsanız gerçekleri konuşun, bilmiyorsanız susun. Yada gidin kendinizi başka bir konu açarak ifade edin. Kimsenin akıl satmasına ihtiyacımız yok. Rusya'nın da ABD'nin de ne olduğunu ne olacağını biliyoruz. Allah ümmetimize zeval vermesin.

Son düzenleme:
Benim açtığım başlık altında biliyorsanız gerçekleri konuşun, bilmiyorsanız susun. Yada gidin kendinizi başka bir konu açarak ifade edin. Kimsenin akıl satmasına ihtiyacımız yok.
Sen en iyisi başlık açınca bu uyarıları topiğin en başına yaz bir dahaki sefere, yoksa bizde senin gibi akıl küplerine akıl satma amacında değiliz.Topiğin en başına tapuludur topik, kimse benim bildiğim gerçeklerden başka bişey yazmasın uyarısı koy, sonradan uyarı yazman yanlış, o yüzden şu uyarı yazısını koy topiğin en başına

'' kimse benim bildiğim gerçeklerden başka bişey yazmasın, topik benim tapulu malımdır ''