Recep KONUK-Hayırlı uğurlu olsun:)

Ynt: Recep KONUK-Hayırlı uğurlu olsun:)

kubilay07 link=topic=86233.msg1038325#msg1038325 date=1448403869' Alıntı:
Ülkenin tarımsal ihracatının %70i tek ülkeye bağlanırsa olacağı o avrupa pazarından her yıl kan kaybederek sezonu kapatıyoruz ordaki açığı rusyaya yüklenerek kapatmaya çalışıyoruz sonra ne oluyor bisey oluyor malum ülkeye kada tutuyoruz her ne kadar haklida olsak zararlı çıkıyoruz....
Olan yine ciftciye...
Valla rusya bunu zorladı yani haketti yapcak bişey yok , yeni tarım bakanı bulur bi çaresini,asgari ücretle ilgili 800 lira iyi para yeter bi insana peynir kaç para ekmek kaç para diyerek peynir ekmeğin asgari ücretlinin neyine yetmediğini canlı yayında söylemişti .allahını seversen dattığın biberle ekmekle peynir alabilosan dert yanma çünkü sayın bakanın argümanı peynir ekmek alabilmeye yönelik :)

Ali SARAÇ link=topic=86233.msg1038326#msg1038326 date=1448404062' Alıntı:
Valla rusya bunu zorladı yani haketti yapcak bişey yok , yeni tarım bakanı bulur bi çaresini,asgari ücretle ilgili 800 lira iyi para yeter bi insana peynir kaç para ekmek kaç para diyerek peynir ekmeğin asgari ücretlinin neyine yetmediğini canlı yayında söylemişti .allahını seversen dattığın biberle ekmekle peynir alabilosan dert yanma çünkü sayın bakanın argümanı peynir ekmek alabilmeye yönelik :)

Abi Rusya zaten bunu haketmisti ki zaten sınır ihlali yapan uçak vurulur bu herzaman böyledir lakin dengeler yersiz çıkışlar vs. Mesele uzun oturup kritik yapalım bir ara.

Ha peynir ekmek mevzuuna gelince ekmek yarından itibaren Antalya fırıncılar odasının aldığı kararla 1 lira oldu yufka yapmaya başlayacağız peynir içinde bi inek arıyorum allah devletimize zeval vermesin. :D

.
İhracat yapılacak ülkeler ile anlaşma yapılır.
Maddeler içerisinde kalıntı miktarları vardır. Bu en kaypak maddedir. Örneğin domateste x etken maddesi max 100 ppm olmalı der.
Üretici ona göre ilaç kullanır.
İhracatçı ona göre ihraç malı satın alır. Alıcı ülke bu ticari anlaşmayı silah olarak kullanabilir. Şöyle ki standartlara uygun ürün geldi tam alınacakken vazgeçtim x etken madde 50ppm olsun der ve ihracat iptal yada üründe armut un sapı üzümü çöpü çıktı der ve üretici, ihracatçı 2.80

O zaman sende ülke olarak ya altarnatifsiz yada yedek alıcı bulacak kapasitesinde olmalısın.

Erbakan Yalım Erez i yollar ve dünya fındığının kalan %30unu aldırır %70 zaten Tr de o yıl fındık piyasasını Tr belirler. Hatırlayamadık mı daha yakın tarihe bakalım o zaman.
Dap bir yılda fiyatını katlamiş ve 2.000 tl/ton a satılıyordu neden?
Çin dünyadaki tüm hammaddeyi topladı ve fiyatı o ayarladı.
Bu işi becercen için 4 parmak sallama yetmez 4 elle sarılmak gerekir. Yanında az akıl ve vatan sevgisi şart.

.
Nato ya güvenip kabarmak en hafif ve hüsnü zan ile bakılırsa aptallik, gerçekçi bakılırsa vatana ihanettir.
Nato güvenlik mazeretli Tr ye gelirse doğuya vedaya hazırlanalım.
+
' Elektriği bile doğalgaz ile üretirken Rusya vana arızalı diye gazı kış ortasi da keserse görürsün ebenin hava sahasını ' Yılmaz Özdil

Bir sinirimiz varmis ve ihlal edilmiş.

Uçağın düşürülme gerekçesi bu. Peki arkadasim adama sormazlar mı:

Suriye, yani koca bir ülke bize girdi. Bak. Diyorum ki 50-100 kisi degil, koca ulke girdi O zaman neredeydi bu sınır?

.
'TIS' yani Türkiye, Irak ve Suriye arasında bir nevi AB !
Aramızda sınır falan yok tahta çubuk ile bir çizgi var sadece. İsteyen, istediği zaman ve istediği gibi çizgiden hoplayıp diğer tarafa geçebilir.
Aradaki çizgiye illa sınır diyeceksek o zaman ' TISS ' oluyor onun adı.
Yazık..

Ofas sebazios size katılmıyorum , hele yılmaz özdile hiç .. Aramızda sınır yoktur doğrudur ama suriyede düşen uçaktan sonra kurallar değişti bu bir , geçenlerde insansız hava ataçlarını düşürdük bizim değil dediler , gerçekten rusya zorladı bunu , ha sebebi ney çok açık düşen petrol fiyatları yüzünden ekonomisi bozuluyor ortadoğuda geirlimi tırmandırarak petrol fiyatlarını yukarı çekmek başka amaç yok seyredin siz bundan sonra mazot kaç para benzin kaç para adamların derdi ne suriye ne işid tek dert petrol fiyatları :) .

Türkiye yeni Franz Ferdinand mi olucak ki dedirtiyor. Aklıma da hemen şu karikatür geldi . Türkiye ' nin durumuna ozet gibi geldi

Resimler ve ekler

• uploadfromtaptalk1448410769310.jpg
    uploadfromtaptalk1448410769310.jpg
    22.7 KB · Görüntüleme: 334
  • uploadfromtaptalk1448410769310.jpg
    uploadfromtaptalk1448410769310.jpg
    22.7 KB · Görüntüleme: 334

ofas link=topic=86233.msg1038331#msg1038331 date=1448405777' Alıntı:
.
Nato ya güvenip kabarmak en hafif ve hüsnü zan ile bakılırsa aptallik, gerçekçi bakılırsa vatana ihanettir.
Nato güvenlik mazeretli Tr ye gelirse doğuya vedaya hazırlanalım.
+
' Elektriği bile doğalgaz ile üretirken Rusya vana arızalı diye gazı kış ortasi da keserse görürsün ebenin hava sahasını ' Yılmaz Özdil
Biz soba yakmaya razıyız zamaninda çanakkalede tüm dünyadan korkmadiysak simdide rusyadan korkmayiz 10 kere uyarmışız ve düşürmüşüz yılmaz özdil hiçbir yazisinda Türkiyeyi övmez varsa yoksa hükümet şöyle hükümet böyle

sebazios link=topic=86233.msg1038332#msg1038332 date=1448406327' Alıntı:
Bir sinirimiz varmis ve ihlal edilmiş.

Uçağın düşürülme gerekçesi bu. Peki arkadasim adama sormazlar mı:

Suriye, yani koca bir ülke bize girdi. Bak. Diyorum ki 50-100 kisi degil, koca ulke girdi O zaman neredeydi bu sınır?
O sınırı biz açtık abi dinimiz gereği düşene yardim ettik komşumuz açken tok uyumadık

.
Sınırı açılması yanlış, kendi hallerine bırakmalıydık,
Gazı Rusya ' dan alıyoruz sesimizi çıkarmayalım şeklinde düşünmüyorum.
Yılmaz ÖZDİL mevzusu na girmeye gerek yok.

Esad zalim bir yönetici fakat babası kadar değil(di). Arap baharı denilen rüzgar Suriye ' ye yaklaşmaya başlayınca yılların Esad da değişme ihtiyacı hissetti. Fakat A takımını oluşturan baas rejimi aynı fikirde değildi. Esad ın yavaşta olsa bu isteğini gören Suriyeli kanaat önderleri Tr ye bunu bildirdi. Libya ' da on koltuğu kaptirdigini düşünenler aynı akıbeti yaşamamak için erkenden kendilerine rol biçip kendilerine cuma namazı kılacak cami bakmaya başladılar. %100 benzer demiyorum. Esad diyorki halk içinden bazı gruplar dış güçlerin gazı ve desteğiyle devlete bayrak açtı. Şimdi zalimlik kısmını geçelim. Öyle oldu mu olmadı mı? Yani pkk ile öss yu benzer konuma getiriyor.
Bu iç mesele bir kere. Komşu karı koca kavga ediyor. Bizde ayrılırlar ise işler bozulur üzerine planlar yapıyoruz. Koca eşini döverse tabi kapımız çalınacak. Kapıyı açmak degil ateşe Körükle gitmekte hata. Kıyamet alametlerinde ortaya çıkacak olayların yaşanacağı yerlerde yaşıyoruz. Bunu en iyi bilmesi gereken kişiler tarafından yönetiliyouz öyle değil mi?
Uluslararası ilişkilerde dikkatli olmakta fayda var.

Gaz mevzusu na gelelim. Demek istenen elektriğin bile önemli kısmı doğalgaz ile üretiliyor. Evlerde ve sanayi sektöründe doğalgaz çok kullanılır vaziyette. Tarımsal ihracatın önemli bir kısmı Rusya ile gerçekleşiyor.
Peki biz gazi nereden alıyoruz, alabiliriz?
Yüzyıllardır sıcak sulara inme rüyası gören Rusya ve tarihlerinde müslüman olmayan hiçbir ülke ile savaş yapmamış ikinci ev İran (pers)...
Göbeğini bağladığı yer sakat. Enerji ve ekonomik anlamda yukarıda belirttigim gibi alternatifssiz olursan 'görürsün ebenin hava sahasını ' demek istiyorum.
Hemen bu yüzden nükleer santral istiyoruz diyenler, sahi Akkuyu santralini kim yapacaktı ?

.
@Ali SARAÇ ve @fatihcasstle uçağı atladım. Uçağin düşürülmesi normal. İtirazım buna değil. Bu noktaya olayın getirilmesi. Angajman kuralları değişti ama soğukkanlı olmak lazım bazen. Tr eninde sonunda savaşa girecek. Zaten belki arap baharında beklenende buydu. Burada problem çıkarmak. Bunu öngörmek önemli.
Nato nun müttefiki olduğu ülkeye girme hakkı olan durumlar var. Bu tezgaha gelecek veya olayı getirecek kişiler biz olmamalıyîz diyorum.

Rusya ' nın G20 ve uçak mevzusunda dedikler önemli. Rusya iddiasını ispatlar ise Türkiye için elini ovusturanlar için iyi bir malzeme çıkabilir. Yıllar önce Türkiye ye gelip yerleşmiş. Sık sık Suriye ' ye akrabalarini ziyarete giden arkadaşım var. Bayırbucaka destek mevzusunda inşallah ben ve arkadaşım yanılıyoruzdur da siz haklısınızdır.

40 yil köle gibi yasayacagina 1 gün bey gibi yasa.. tarihte İLK defa bi nato uyesi bi RUS ucagini dusurdu:) ve Turkmenlere super moral oldu mu oldu.. bu yeter..

Rus pilot cevap bile vermemis.. ozguvene bak! Essekten dusmuse donmustur:)

Hepsi bi yana buroda ozel yapim kalin sactan kuzineli cok harika usta yapimi bi sobam vardi.. artik lazim diye gecen hafta bi muhtara ucuz pahali oylece verdik.. valla bi ona uzuluyom.. yemisim dogalgazini.. :)

Umut dün bey gibi yaşadık. Bugünden sonra ne yapacağız? Rusya 1 aralıktan itibaren beyaz et alımını durdurulmuş. Yaş sebze meyve ihracatı durduğu söyleniyor.

Dedelerimiz anlatırdı savaş dönemlerini ne kadar çile çekmişler derdim biz rahat yaşıyoruz , yavaş yavaş rahatımız kaçacak galiba.

Umarım kıriz en uygun şekilde çözülür bu gün haberlere bakıyorum kore şavaşından beri ilk defa bir rus uçağı vurularak düşürülmüş.

Ama tetiği çeken eller dert görmesin çünkü müdahale olmasaydı bir daha ki sefere daha içeriden deneyecekti şansını

ofas olayın bu noktaya getirilmesi konusunda haklısın neden sorunlarımız var neden angajman kuralları değişti bunlar ayrı değerlendirilmesi gereken konu.ne kadar hükümeti eleştirsekte bugün arkalarında durma vakti ben onu diyorum . ayrıca persler 300 spartalıyla savaştı onlar müslüman mıydı diyerek olayı tatlıya bağliyim yaşasın leonidas :))

Ali SARAÇ link=topic=86233.msg1038368#msg1038368 date=1448443082' Alıntı:
ofas olayın bu noktaya getirilmesi konusunda haklısın neden sorunlarımız var neden angajman kuralları değişti bunlar ayrı değerlendirilmesi gereken konu.ne kadar hükümeti eleştirsekte bugün arkalarında durma vakti ben onu diyorum . ayrıca persler 300 spartalıyla savaştı onlar müslüman mıydı diyerek olayı tatlıya bağliyim yaşasın leonidas :))

Aynı fikirdeyiz.

Spartalı konusuna bakayım bilmiyordum teşekkürler.
Oda şeref golü olsun hadi.

sebazios yılmaz abi bence olaya son noktayı koymuş bütün suriye bize girmişken bi uçak salto atmış çokmu?
Ha uçağın düşürülmesi gerekirdi lakin bu kaçıncı ihlal hepsinde geri vitesken nedir bu babayigitlik düğünlerde havaya ateş acilirda kutlama yapılır ya hah aynen öyle bunların ki secim kutlaması ateş açtılar ama kör kurşun gitti uçak vurdu adına da memleket magandalari diyelim olsun bitsin...

Suriye uçağımızı bizim hava sahamızda düşürürken, Suriye ' ye neden karşılık verilmedi sorusu gündemdeyken; şimdi sınır ihlaline neden karşılık verildi sorusu gündeme geldi. Benim merak ettiğim; düşürülen uçak Rusya ' nın değil de Suriye ' nin olsaydı bu kadar konuşulur muydu?
Sorulardan devam edecek olursak; -Rusya ' dan korkuyor muyuz?- Suriye ' ye yapılanı Rus uçağına yapmamız neden keyfiyet diye adlandırılıyor? Suriye ' nin uçağı düşürülürken 'aferin' denilirken, Rus uçağında neden başımızı belaya soktun deniliyor? Angajman kuralıysa, herkes işin geçerlidir. Buna Rusya da dahil.

Benim kanaatim her zaman daha geniş bir resim olduğu...orta ve kısa vadede ırak kuzeyi ile ilgili gelişmeler bunlar.Suriye ' nin kuzey i insansızlaştırılmış,kanton yapılanmaları oluşmuş, denize uzanacak koridorun önünde bir türbe-şimdi o da kalmadı-iki bayırbucak Türkmenleri...daha yazamadığım o kadar korkum varki,Allah millet e zeval vermesin ve çocuçocuklarımızı korusun...