Recep KONUK-Hayırlı uğurlu olsun:)

Ynt: Recep KONUK-Hayırlı uğurlu olsun:)

truva17 link=topic=86233.msg1040750#msg1040750 date=1448980175' Alıntı:
Tübitak başarısız bir kurum mudur? Ekim ayında yerli otonun tanıtımı yapılmadı mı? Erkuntla yerli motor için arge çalışması yapıyorlarmış bu çalışma Türk çiftçisi için önemli değil mi? Ayrıca Hayvanat bahçesi müdürlüğü yeterince vasıf sahibi olmak için yeterli değil midir?
Tübitak İnsan kaynakları müdürüde belediyenin ağaç işlerinden atanmış.

Faruk Çelikte Bursalı, Bursa tarımda meyvecilikte söz sahibi olan illerimizden. Bursa ' da tarımla ilgili bir faaliyet görmüş, siyaset yaptığı bölge itibariyle tarımla ilgili yeterli bilgiye sahip olduğu düşünülmüş ki bakan yapılmış.

Yazdıklarımı yukarıda uzun uzun övüp, gerçek olmayan bilgilerle yücelttiğiniz kişiye ithafen yazmıştım. Tübitak elbette başarılı çalışmaları olan bir kurumdur, zaten yapmaları gereken de budur. Ancak bu başarılarla bahsettiğiniz beyin hiçbir alakası olmadığı açıkça ortadadır.

Önemli olan soru şu, Tübitak bağımsız bir kurum mudur? Bağımsız olmayan, prangalanmış bir kurum ne kadar verimli bilim üretebilir? Bağımsız olmayan bir kurum ne kadar saygın olabilir?

Hayvanat bahçesi müdürlüğü sıfatına sahip birinin muhtemelen lobicilik ve belge imzalama konusunda vasıflarının yüksek olduğuna inanıyorum. Uzun vadeli düşünürsek bu tarz kurumların dünya standartlarında bilim üretmesini sağlayacak şey bir gelenek yaratması ve saygın olmasıdır. Eğer belediyenin ağaç işlerinden gelen birinin bilim adamlarını işe alması fikrini kabul edebiliyorsanız size diyecek başka bir şeyim yok.

İşletme fakültesi mezunu, hukuk fakültesi mezunu olan Milli Eğitim Bakanı; Matematik öğretmeninin sanayi bakanı olduğu yerde Faruk Çelik ' te Tarım Bakanı olmuş ne var bunda.

Mezuniyet diploma da biyere kadar.. sahadan gelmeyen cekirdekten yetismeyen.. halktan habersiz..isterse oxford mezunu olsun hikaye derim..
R. Konuk ulke tarimi icin bi firsatti kacti vesselam..