Recep KONUK-Hayırlı uğurlu olsun:)

Ynt: Recep KONUK-Hayırlı uğurlu olsun:)

UÖZKAN.77 link=topic=86233.msg1037862#msg1037862 date=1448293723' Alıntı:
Bugun caylar benden:)

64. Hukumetin.. bakani.. R. Konuk.
Hayırlı uğurlu olsun, çay için teşekkürler. :D

İnşallah hayırlısı olur, benim bazı şüphelerim var, daha önce bir şirketi yönetiyordu, amaç kar etmekti, şimdi bakanlık yapacak, öncelikle bürokrasiyi yıkmak çok zor, ikincisi çıkar gruplarının lobi faaliyetleri. Bir lobi grubunun faaliyeti 1000 000 çiftçinin oyundan daha etkili.

stulu link=topic=86233.msg1037879#msg1037879 date=1448297337' Alıntı:
İnşallah hayırlısı olur, benim bazı şüphelerim var, daha önce bir şirketi yönetiyordu, amaç kar etmekti, şimdi bakanlık yapacak, öncelikle bürokrasiyi yıkmak çok zor, ikincisi çıkar gruplarının lobi faaliyetleri. Bir lobi grubunun faaliyeti 1000 000 çiftçinin oyundan daha etkili.
aynen katılıyorum mesela abalıoğlu ve matlı(ikiside hükümete yakın) şirketleriyle nasıl baş edecek çok merak ediyorum...

.
Cumhuriyet tarihinin en uzun süreli tarım bakanlığını Eker ' e yaptıran siyasi kurumun neyi değişti ki tarım politikası değişsin?
Mevcut demokrasi anlayışı ve siyaset düzeni, arkasında oturan mv. lerinin sadece parmaklarına ihtiyaç duyar. Bir kişinin bakan olması için uyumlu çalışma özelliği taşıması gerekir. Bu uyum alt kademe ile degil üst kademe ile olmalıdır. Bu özellik mv yada bakanlık için aranan temel özelliktir.

Konuk ticari hayatında alt kademeleri ile uyumlu çalışmış yada uyumlu kademeler oluşturup başarıya ulaşmıştır.
Aynı başarıyı yakalaması için aynı gücü elinde tutması yani tüm yetkiyi elinde tutması gerekir
Bu ne kadar mümkün göreceğiz. Kendisine verilen bütçe ve önüne koyulan tarım politikası onun önündeki en sınırlayıcı iki faktör.
Ticari başarı ayrı siyasi başarı ayrıdır.
Kaldi ki kabiliyeti olması ulke tarimini ileri götüreceği sonucunu dogurmaz.
Duygusal zeka denilen bir sey var.

En azından eski bakanımız gibi, ehliyetsiz bir İlce tarım memuru değil. İsin icinden biri. Referansları da iyi. Oldukca kalifiye bir insan. Şu anki konjonktürde en mantıklı isimdi.

Siyasi çarkların arasında sıkışır kalır mı, yoksa Konya Şeker ' de yarattığı devrimi devam ettirebilir mi zaman gösterecek. Lakin su kadarından eminim, en az ilk 3 yılı, Eker ' in açtığı yaraları sarmalakla geçecek. (yetmeye bilir)

Sevdiğim bir laf vardır: 'hamurun varsa bilene yogurtacaksin' diye. Bu acıdan güzel bir gelişme.

Ha kötü yani yok mu?

Elbette var. Trakyali arkadaslar mesela. Karşılıksız destek ve hibeleri şimdiden unutabilirler :)

Bardagin dolu tarafina bakip.. iyi seyler olcak insallah diyorum:)

Nette liste var.. bu da mi gol degil yoksa:)

Her yerde bir suru liste var yarina kalmis gorusme pek emin olmamak lazim bence her yerde farkli tarim bakani ismi geciyor

Hayırlı olsun ama , arkadaşlar bakan makan bişey yapmaz bize ,hükümet komple çiftçilerin sorunlarına el atalım derse ancak o zaman bişeyler olur :D Toprak reformunu bile yapamadılar bizim burda köylerin birinde köylüler kovmuslar filan.. merkezin ihalesi yapılmamıs...

bizim sulama birliği rotasyon diye bir saçmalık çıkarmış tarlasına bir yıl yeşil mahsul eken diğer yıl kuru mahsul ekecekmiş yani bu yıl mısır ekersen gelecek yıl aynı tarlaya buğday ekmek zorundasın tarlanda koyu var diyelim sen onunla sulama yaptın senden yine su parası istiyor bunun gibi daha bir sürü saçmalık şeyler

Türkiye ' nin Ciddi Anlamda Tarımsal Alanda Reforma İhtiyacı var İlk Olarak El Atmalarını İstediģim Yer TMO Ve Tarsim Tarsim Ve TMO ' da Çok Saçma Yanlışlar Var Daha Sonra Arazi Toplulaşmasını İsteyen Köylerde Bir An Önce Toprak Düzenlemesind Gidilmesi Lazım.
İstikrar Dediler Bizde İstikrar İstiyoruz Her Sene Ülkenin Yarısı Hasat İşlemini Bitirdikten Sonra Buğday Ve Arpa Fiyatları Açıklamalarından Bıktık Ben Bu Seneki Arpa ' yı 2009 Yılıyla Aynı Fiyata Sattım Nerde İstikrar.
Recep Konuk Konya Şekerde Mükemmel İşler Gerçekleştirdi Orta Anadolu Bölgesinde Suya Aşırı İhtiyaç Var Umarım Kısa Zamanda Bölge Sulama Kanallarını Projelerini Devreye Sokarlar Su İstiyoruz Su!

kesin bilgimi eminmisiniz bilmiyorum ama , ben gıyabında recep konuğu bilen biriyim çalıp çırpan biri değil o yüzden bakan olacağını sanmam ..

Ali bi seyi 40 kere dersen 40 yere yayarsan olurmus:)

Diye diye zorla Konuk u bakan yapcaz..

Saka bi yana nette liste var.. ama resmiyete binmedi daha..