Pas ilaci

pas ilacı ile 200 gram kadar amino asit 100 gram kadar üre + 100-150 gram kadar potasyum ağırlıkı bir npk verilebilir. 50-60 gram kadar da combi verebilirsiniz.

Ancak hafif bir yağış sonrasına denk getirirseniz çok daha faydalı olur.

Yağış yoksa da bitkinin su stresi çekmediği bir dönemdeyse atın, toprak nemli değilse amino asit ve diğer besinler biraz susatır bitkiyi. Bu dönemden sonra yapılacak bitki beslemelerde çok aşırıya kaçmayın. Özellikle sülfat içerikli gübrelerden uzak durmaya çalışın. Kurak geçerse sorun yaşatabilir
Tesekkurler

Bu arpada pas hastalığı yok demi arkadaşlar çok süper bir arpa var
IMG_20200425_180447.jpg
IMG_20200425_180451.jpg

Bı pas hastalığı bizim buralarda da varmış galıba arkadaşlar yarın gıtsem resim çeksem anlarmısınız sizler
Mrb toprağım
Maşallah güzel görünüyor sıkıntı yok gibi çeşit nedir acaba?
Bizim buralarda septorya ve arpa yaprak yanıklığı vardı aslında hastalık olsa da olmasa da atmakta fayda var.
Ben bu sene ilk defa ilk pası nisan 12 gibi attım ikinci pasıda bayrak yaprakta nasipse atacağım bakalım, verime ve kaliteye faydası olacağını düşünüyorum.

Mrb toprağım
Maşallah güzel görünüyor sıkıntı yok gibi çeşit nedir acaba?
Bizim buralarda septorya ve arpa yaprak yanıklığı vardı aslında hastalık olsa da olmasa da atmakta fayda var.
Ben bu sene ilk defa ilk pası nisan 12 gibi attım ikinci pasıda bayrak yaprakta nasipse atacağım bakalım, verime ve kaliteye faydası olacağını düşünüyorum.
Arpalar maşallah abi dün gıttım süper vallaha bu sertifikalıydı ama unuttum arkadaşdan aldım 2. Ekim onunda etkisi olur verime belkı

15 gün önce süper düett attık ama bir gelişme olmadı buğdayda iki gün sonra İkinc bir pas ilacı uygulamayı düşünüyoruz ne önerirsiniz biz bayerin soligoru düşünüyoruz çünkü bayrak yaprağını çıkartmış durumda
IMG_20200421_173204.jpg