ARKADAŞLAR BUNDA BIR ANORMALLIK VAR MI SIZCE
ARKADAŞLAR BUNDA BİR ANORMALLİK VAR MI SIZ CE
Kardeşim Allah razi olsun..birşey kullanmak gerekir mi sanki git gide çoğalıyor. ..Görünen fotolarda kalsiyum eksikliği dışında bir şey yok.Buğday gayet sağlıklı gözüyor.Başakta çıkarmaya başlamış.O kıvırlanlardanda başak çıkar merak etme.Önceki sende bendede oldu böyle sorun.Verimde gayet iyiydi.
Kardeşim Allah razi olsun..birşey kullanmak gerekir mi sanki git gide çoğalıyor. ..
Bence bişi atmana gerek yok.aenema nın dediği gibi ezilmeyei göze alacaksan calsimagsi atabilirsin aminoa asit ile.Ama bence attığın taş ürkittüğün kuşa deyecekmi.Deymeyecek.Bence böyle kalsın reng filanda çok iyi senin buğdayda.Kardeşim Allah razi olsun..birşey kullanmak gerekir mi sanki git gide çoğalıyor. ..
Valla hocam hala çok kötü değil görüntü ama şimdi çiğnediğin yerleri tekrar çiğneyeceksen göze alıyorsan yani tarlaya girmeyi , Calsimagsi 200-250 gram ve amino asit versen çok güzel etkisi olurdu acil ihtiyacını giderirsin. Atmasan da öyle ciddi noktanlık belirtisi yok ama buna senin sonraki uygulama yapacağın şeylere bağlı olarak karar vermen gerekiyor.
Aynı izden pas ilacı süne ilacı için gireceksen atmanın faydası olur. Ama tek bunun için girilecekse çiğnemenin zararı daha çok olur. Buğdayın maşallah gayet güzel görünüyor yapraklarda yırtılma sönme gibi durum yok yer yer biraz daha eksiklik belirtisi var gibi.
Tesekkur ederim kardeşim. Bir hafta sonra son defa pas için girecem. O zamana kadar takip edeyim bakalim.son fotolarını da atmıştım. ..Bence bişi atmana gerek yok.aenema nın dediği gibi ezilmeyei göze alacaksan calsimagsi atabilirsin aminoa asit ile.Ama bence attığın taş ürkittüğün kuşa deyecekmi.Deymeyecek.Bence böyle kalsın reng filanda çok iyi senin buğdayda.
Ekli dosyayı görüntüle 46755Ekli dosyayı görüntüle 46756Ekli dosyayı görüntüle 46757Ekli dosyayı görüntüle 46758Ekli dosyayı görüntüle 46759Ekli dosyayı görüntüle 46760Ekli dosyayı görüntüle 46761Ekli dosyayı görüntüle 46762Ekli dosyayı görüntüle 46763 Hocam bir hafta sonra ikinci pas ilaci için tekrar zaten girecem. O zaman son defa tarlaya girmiş olacaz..son girdiğimiz icin pas ilacina potasyum ve süne ilaci da karistiriyoruz..acaba içerisine amino asit mi takviye yapsam yoksa organik kaynakli karisimda sorun yapmayan kaliteli bir kalsiyum mu katsam..zaten son bir haftadit yağmur hiç dinmedi. Bugun baktığımda bitki güneşe hasret kalmış renk yeşil ama iştahsız soluk soluk fotoğrafları da atayim kalsyim eksikliği de biraz daha belirgin hale gelmiş. .
Bende süne ilacı için giricem başaklanma zamanında.Süne ilacı için hangisini atsak hiç kimse atmaz bizim burda süne.Ama geçen sene süne çoktu.Şimdi ucuz yollu hesaplı pas ilacı ve süne ilacı için hangisini öeneririsin..Pas+süne+potasyum karışımı yapsak bir sorun çıkarmıki?Bu karışıma tekrardan amino asit koysak nasıl olur..Valla hocam atın ozaman zaten çiğneyecekseniz
Ama pas ile potasyum ile karıştırabileceginiz Bir kalsiyum kaynağı var mı bilmiyorum. Araştırıp bulursanız biz de faydalaniriz.
Amino asitler ve nitrat kokten kalsiyum alimini Arttırır zaten calsimagsi verirseniz magnezyum da aradan cikartmis olursunuz faydasını görürsünuz. Takvime uydurabilirsem benim de atmayı iistediğim Bi gübre
Ama atacaksaniz pastan Bir hafta kadar önce atın derim
Bende süne ilacı için giricem başaklanma zamanında.Süne ilacı için hangisini atsak hiç kimse atmaz bizim burda süne.Ama geçen sene süne çoktu.Şimdi ucuz yollu hesaplı pas ilacı ve süne ilacı için hangisini öeneririsin..Pas+süne+potasyum karışımı yapsak bir sorun çıkarmıki?Bu karışıma tekrardan amino asit koysak nasıl olur..
Wantex var kapsül teknolojiliValla bir kaç yıldır süne ilacı atmadık biz de pek görülmedi bizim burda. Pas ilacı ile hiç süne atmadım hasada yakın popülasyon artarsa kullanırdık. Pas ile karışan sistemik etkili birşey bulursam ben de atarken araştırıcam yazarım ama şuan için bilmiyorum
Bugdayin ismi nedirBayrak yaprağı döneminde pas ilacı ile birlikte forcefull aminoasiti atan oldumu atılıyordu arkadaşlar.ben geçen sene sadece düet süper attım başka birşey atmamistim.
Bende süne ilacı için giricem başaklanma zamanında.Süne ilacı için hangisini atsak hiç kimse atmaz bizim burda süne.Ama geçen sene süne çoktu.Şimdi ucuz yollu hesaplı pas ilacı ve süne ilacı için hangisini öeneririsin..Pas+süne+potasyum karışımı yapsak bir sorun çıkarmıki?Bu karışıma tekrardan amino asit koysak nasıl olur..
Neden hocam erken olgunlaşmaya teşvik ettiği için mi.Süne için wantex. Pasla karıştırıp at potasyum işine girme
Bence sana çok yanlış bilgi vermişler arkadaş o mühendislerin mühendis olduğuna emin misin ? Ama mazot yakmayı tercih etmişsen bilemeyiz.Ben tek attım pas ilacını ziraat mühendislerine sordum beraber yaprak gübresi kullanımını pek tavsiye etmediler ilacın etkinliğini azaltiyormus bazen yaprakları yakma şikayet i alıyormuş lar ben 3 , 4 gün bekleyip birde yaprak gübresi atacağım ben isabion aldım macera aramamak için bilinen kaliteli gübre olduğu için