Önalların bölüm ayarlı basınç regülatörlerinde ise anlamadığım bi nokta var. Her bölüm için ayrı basınç ayarı yapabileceğim, tamam, ancak bu her bölüme giden basıncı ölçmesi için farklı bir basınç saati gerektirmez mi? Benim incelediğim makinelerde sadece tek bir basınç saati gördüm. Her bölümdeki basıncın diğer bölümler ile aynı seviyede olduğunu farklı basınç saatleri olmadan nasıl anlayacağım? Göz ile bunu anlayamayız herhalde... Bu yüzden her bölüm için basınç ayarı yapabildiğimiz regülatörün vaad ettiği kullanım ile, pratik kullanımda bazı uyumsuz noktalar olduğunu düşünüyorum.
Bir tane basınç saati yeter. Videoda nasıl kalibrasyon yapılacağı umarım anlaşılıyordur.
Nerden cıkardınız 10-12 çıkıs lazım oldugunu. 2 cıkıs yeterli beyni var onun panodan kontrol ediyorsun çok pratik elle açarmış gibi tek tek açabiliyorsun. Ben 500m2 lik parsel bile ilaçlayabiliyorum bu sayede. Önallar cesur firma değil pazarlaması çok vasat bol bol fotoğraf var baskada bisey yok.
Yazdığımda hata yok. Kabin içindeki o yeşil pano olmasaydı, makinayı kullanmak için kaç tane hidrolik çıkış gerekirdi?
Bu arada görsellerine tekrardan baktım. Parlayanda dik kanat modelinde yol pozisyonunda arkada 5 tane meme var. Yol genişliği tahminen 2,20 gibi gelir. X modelinde arkada 4 meme var. Onunda yol genişliği 1,80 gibi gelir. Yani U tip kanat 18 metre ve üzeri için uygundur fikrimi hala koruyorum. Çünkü X tipte 18 metre yapabilmek için arkaya 6 tane meme koyuyorlar bu da yol kullanımı için pek uygun olmuyor. Yatay kanadı hiç söylemiyorum bile.
Önalların cesareti konusunda size maalesef katılamıyorum. Piyasaya ilk defa 1 tonluk üzeri yerli depo çıkarttı. Ayrıca gene bölüm ayarlı regülatörü de yerli olarak çıkarttı. Ekstra ücret mukabili alabiliyorsunuz. Sadece satış sonrası sıkıntı olursa sizi parça temin etmede süründürür.
merhaba, İrtemin makinesi daha geliştirme aşamasında ise 2 tane özellik eklemelerini söylerseniz çok daha kullanışlı olur. İlk olarak şu parlayanlardaki makinenin içinde ne kadar su kaldığını gösteren gösterge gibi o çok güzel bir özellik bir de ilaç karıştırıcı haznesi su deposunun içine gömülmüş olması lazım dışarıda sonradan takıldığında yolda giderken bir yerlere çarpma riski çok oluyor malesef.
İrtem metal üzerine çalışan bir firma olduğundan şahsi düşüncem plastikten özgün tasarım bir depo yapmayacaktır . Çünkü karşısına kalıp parası gibi bir maliyet çıkacaktır ve buda yüklü bir meblağ diye hatırlıyorum. Ya bunu maliyete yansıtmak zorunda kalacak ve fiyat şişecek ya da katalogta görünen depoyu veya herhangi bir yerli depo kullanacaktır. Yerli depolar ise mikserli tasarlanmadığından mikser ya yanlara taşacak ya da kolların arkasına konulacak. Öyle acayip bir görüntü oluşturacak.