Parlayan mi? Onallar mı? Agrotek mi? U tipi mi? X tipi mi?

Cahil gibi sormak olmasın kumandalar neleri kontrol ediyor
Bu kadarda pahalı olmasalar bu makinalar iyi olacak hep teknolojiyi yakalayalim istiyoruz teknolji ülkemize geç geliyor ama çuvalla para veriyoruz bir ilac makinesine 35-40bin liralar birde yerli markalar kazandığımız gidiyor amazone tarihini anlatan bir video var YouTube da adamlar 1986 yılında pistonlu açılır makine yapmışlar

• Beğen
Tepkiler: Husam1919
Cahil gibi sormak olmasın kumandalar neleri kontrol ediyor

Siyah olan su kontrolleri basınç ayarı, tek tek aç kapat yada komple aç kapatı kuyruk mili durmadan yapabiliyorsun o esnada karıştırıcıya geçiyor. Beyaz olan hidrolik kumandası tek tek kolları aç kapat ve terazi aç kapat var. Tek sağ yada sol taraf açık yapabiliyorsun yada dar alanlarda kısmen açarak iş genişliğini düşürebiliyorsun.

Bizde almayi düşünüyoduk bu fiyatlara bakarsak alamiycaz galiba :confused:
1 tonluk parlayan var bizde beyaz bidon ilk çıkanlardan 10 yılı geçti memnunuz 12 metre kanatları 14 metreye mibzer değişince ek yaptık traktörü değiştirmişken pistonlu olsun diye düşündük ama 35-40 bin liralar olan kullandığımız bir aleti değiştirmek için bence yüksek paralar eldeki kuş daldaki kuştan daha iyi diyeceğiz gerçi sanki seneye yada iki seneye ucuzlayacaklar mi asla olmayacak öyle bı durum

• Beğen
Tepkiler: beyfendi01
Siyah olan su kontrolleri basınç ayarı, tek tek aç kapat yada komple aç kapatı kuyruk mili durmadan yapabiliyorsun o esnada karıştırıcıya geçiyor. Beyaz olan hidrolik kumandası tek tek kolları aç kapat ve terazi aç kapat var. Tek sağ yada sol taraf açık yapabiliyorsun yada dar alanlarda kısmen açarak iş genişliğini düşürebiliyorsun.

Ben irtemin ilaç makinasını bekliycem firma sahibiylede isimiz icabı küçük bir görüşmemiz oldu görme şansım olabilir eğer ayarlayabilirsem bı görüp inceleme şansı yakalarsam firma sırları hariç paylaşımda bulunabilirim sizlere

Bende hala İrtemin ilaçlama makinasını bekliyorum ama hala üretime geçemedik videolarını birde mühendisin arge çalışmalını izledik sistem çok düzel yamaç yerlerde bile alçak yüksekli olmuyor

• Beğen
Tepkiler: murat1919
Ben çok ilaçlama yapmadım max 1000 dönüm yapmısımdır ama yeni makine alacak olsaydım;

pompa annovi vs kalitede veya daha da iyi olmalı.

nozullar lechler vs kaliteli bir şey olmalı.

Yükseklik ve katlama kesinlikle hidrolik olmalı,düzgün yaylanma yapmalı ve kanatlar çırpma yapmamalı + karıstırıcı vs yi acmak cok karısık olmamalı.

düzgün ayar yapabilmek için elektronik bilgisayar bulundursa çok iyi olur,dekara kaç lt attıgını anlık olarak görmek isterdim. veya en azından deponun ön tarafında düzgün bir şamandıra olmalı.

ilaç karıştırıcı depoya gerek duymadım fiyatları da 2000-3000 zaten.

-----------------------

Çoğu firmanın tasarımları amazone den esinlenilmiş ama bu markalar arasında alacak olsam parlayan veya önallar alırdım. önceliğim de süspansiyonu ve pompası olurdu görüp karar vermek lazım

Ben irtemin ilaç makinasını bekliycem firma sahibiylede isimiz icabı küçük bir görüşmemiz oldu görme şansım olabilir eğer ayarlayabilirsem bı görüp inceleme şansı yakalarsam firma sırları hariç paylaşımda bulunabilirim sizlere

Resimler ve ekler

• parlayan su gostergesi .jpg
    parlayan su gostergesi .jpg
    319.2 KB · Görüntüleme: 137
  • ilaç karıştırıcı.jpg
    ilaç karıştırıcı.jpg
    57.6 KB · Görüntüleme: 140
merhaba, İrtemin makinesi daha geliştirme aşamasında ise 2 tane özellik eklemelerini söylerseniz çok daha kullanışlı olur. İlk olarak şu parlayanlardaki makinenin içinde ne kadar su kaldığını gösteren gösterge gibi o çok güzel bir özellik bir de ilaç karıştırıcı haznesi su deposunun içine gömülmüş olması lazım dışarıda sonradan takıldığında yolda giderken bir yerlere çarpma riski çok oluyor malesef.

Önalların bölüm ayarlı basınç regülatörlerinde ise anlamadığım bi nokta var. Her bölüm için ayrı basınç ayarı yapabileceğim, tamam, ancak bu her bölüme giden basıncı ölçmesi için farklı bir basınç saati gerektirmez mi? Benim incelediğim makinelerde sadece tek bir basınç saati gördüm. Her bölümdeki basıncın diğer bölümler ile aynı seviyede olduğunu farklı basınç saatleri olmadan nasıl anlayacağım? Göz ile bunu anlayamayız herhalde... Bu yüzden her bölüm için basınç ayarı yapabildiğimiz regülatörün vaad ettiği kullanım ile, pratik kullanımda bazı uyumsuz noktalar olduğunu düşünüyorum.
Bir tane basınç saati yeter. Videoda nasıl kalibrasyon yapılacağı umarım anlaşılıyordur.

Nerden cıkardınız 10-12 çıkıs lazım oldugunu. 2 cıkıs yeterli beyni var onun panodan kontrol ediyorsun çok pratik elle açarmış gibi tek tek açabiliyorsun. Ben 500m2 lik parsel bile ilaçlayabiliyorum bu sayede. Önallar cesur firma değil pazarlaması çok vasat bol bol fotoğraf var baskada bisey yok.
Yazdığımda hata yok. Kabin içindeki o yeşil pano olmasaydı, makinayı kullanmak için kaç tane hidrolik çıkış gerekirdi?
Bu arada görsellerine tekrardan baktım. Parlayanda dik kanat modelinde yol pozisyonunda arkada 5 tane meme var. Yol genişliği tahminen 2,20 gibi gelir. X modelinde arkada 4 meme var. Onunda yol genişliği 1,80 gibi gelir. Yani U tip kanat 18 metre ve üzeri için uygundur fikrimi hala koruyorum. Çünkü X tipte 18 metre yapabilmek için arkaya 6 tane meme koyuyorlar bu da yol kullanımı için pek uygun olmuyor. Yatay kanadı hiç söylemiyorum bile.

Önalların cesareti konusunda size maalesef katılamıyorum. Piyasaya ilk defa 1 tonluk üzeri yerli depo çıkarttı. Ayrıca gene bölüm ayarlı regülatörü de yerli olarak çıkarttı. Ekstra ücret mukabili alabiliyorsunuz. Sadece satış sonrası sıkıntı olursa sizi parça temin etmede süründürür.

merhaba, İrtemin makinesi daha geliştirme aşamasında ise 2 tane özellik eklemelerini söylerseniz çok daha kullanışlı olur. İlk olarak şu parlayanlardaki makinenin içinde ne kadar su kaldığını gösteren gösterge gibi o çok güzel bir özellik bir de ilaç karıştırıcı haznesi su deposunun içine gömülmüş olması lazım dışarıda sonradan takıldığında yolda giderken bir yerlere çarpma riski çok oluyor malesef.
İrtem metal üzerine çalışan bir firma olduğundan şahsi düşüncem plastikten özgün tasarım bir depo yapmayacaktır . Çünkü karşısına kalıp parası gibi bir maliyet çıkacaktır ve buda yüklü bir meblağ diye hatırlıyorum. Ya bunu maliyete yansıtmak zorunda kalacak ve fiyat şişecek ya da katalogta görünen depoyu veya herhangi bir yerli depo kullanacaktır. Yerli depolar ise mikserli tasarlanmadığından mikser ya yanlara taşacak ya da kolların arkasına konulacak. Öyle acayip bir görüntü oluşturacak.

Yazdığımda hata yok. Kabin içindeki o yeşil pano olmasaydı, makinayı kullanmak için kaç tane hidrolik çıkış gerekirdi?
Bu arada görsellerine tekrardan baktım. Parlayanda dik kanat modelinde yol pozisyonunda arkada 5 tane meme var. Yol genişliği tahminen 2,20 gibi gelir. X modelinde arkada 4 meme var. Onunda yol genişliği 1,80 gibi gelir. Yani U tip kanat 18 metre ve üzeri için uygundur fikrimi hala koruyorum. Çünkü X tipte 18 metre yapabilmek için arkaya 6 tane meme koyuyorlar bu da yol kullanımı için pek uygun olmuyor. Yatay kanadı hiç söylemiyorum bile.

Önalların cesareti konusunda size maalesef katılamıyorum. Piyasaya ilk defa 1 tonluk üzeri yerli depo çıkarttı. Ayrıca gene bölüm ayarlı regülatörü de yerli olarak çıkarttı. Ekstra ücret mukabili alabiliyorsunuz. Sadece satış sonrası sıkıntı olursa sizi parça temin etmede süründürür.

Beyin takmak zorundasın o olmadanda yapanlar ama tr de örneği yok. U tip yol vaziyetinde 2.20 gibi geliyor traktör arkasından taşmıyor. X tipi kısmen kapatıp açamıyorsun bu benim için olmassa olmaz özellik. Elle açılırda hangi imkanlar varsa hidroliktede olacak.

Önallar firması ürünü yaptık der sadece der. Ne bayide ne fuarda görürsün almaya kalk görüpte alcam de göstercek bir ürün yoktur ortada. Bugün Almanyadan Amazone UF geliyor. Fuarda bayide firma web sitesinde her yerde teknik bilgi, tanıtıcı film, fiyat bilgisi, broşür vs. Ne istiyorsan elinin altında. Önallar bu mantıkta değil. Madem makineyi yaptı bayilere dağıtacak reklam filmleri çekecek. Müşteri ürünü görecek elleyecek üstüne çıkacak. Tarla günü yada test makinesi olacak. Sen bunları yapma müşteri gelecek zannet çok beklerler. İrtemin makinesini begenirsiniz begenmezsiniz en azından göreceksiniz elleyeceksiniz test edebileceksiniz. Öyle parayı ver gerisini sorma olmayacak.

• Beğen
Tepkiler: wallace22

İrtem ekim grubunda kendini kanıtlamış tartışılacak bir firma değil gübreleme için ilk çıkan gübre kovalarindaki sorunu cozebildiler şu an irtemin Alpha gübre kovası bence sınıfında para ve fayda konusunda en iyisi tabiki bir gaspardo değil ancak fiyat olarak gaspardonun yarı fiyatı bence ilaç makinesi olarakta başarılı bir iş cikartacaklardir

Bir tane basınç saati yeter. Videoda nasıl kalibrasyon yapılacağı umarım anlaşılıyordur.

Çok teşekkür ederim. Video gayet net ve anlaşılır. Şuan taşlar yerine oturdu. Aslında bu ekipmanlar için şöyle düşünüyorum. Bunları birkez satın aldıktan sonra daha sonra ilaçlama makinenizi herhangi bir sebeten dolayı değiştirirseniz. Yeni alacağınız makineye bu opsiyonları monte edebilirsiniz...