PAHALANAN MAZOTA ÇARE?

Ynt: PAHALANAN MAZOTA ÇARE?

bugünde zam gelmiş motorlar sadece mazotla çalışmasa daha iyi olurdu

Erkuntculara kötü haberim var, yağcı arkadaşım var sanayide aynı zmanda çiftçidir. 55-46 fiatta 6 senedir yağ kullanıyodum, hatta hiç mazot kullanmadım bişey olmadı dedi. Erkunt 70 aldılar, bir defa mazota 1 teneke yağ karıştırdım 10 dk. sonra stop etti diyor..:) yani Erkunt lar yağ yakmıyormuş.. Euro dizele talim..

strongmister link=topic=40139.msg354469#msg354469 date=1299569890' Alıntı:
http://www.ekotrent.com/haber/20110306/Tekneyle-ucuz-akaryakit-uyanikligi.php akaryakıtçılarda yağdan dolayı isyandalarmış... OH OH OH ÇOK GÜZEL... tekne olayı yine türkün zekası :D

Olacağı buydu zaten, akıllı olan bir tek hükümet değilki damatlarının gemileri kâr etsin diye ötv'yi teknelerde iptal eden.

Tarımda da ötv indirimi gibi uygulamalar getirilmezse, çiftçininde belli bir süre sonra başvuracağı yol budur zannımca.

Şahsen tebrik ettim bu yola başvuranları, dinsizin hakkından imansız gelir hesabı... alk-*s

nailyetek link=topic=40139.msg354915#msg354915 date=1299599586' Alıntı:
Erkuntculara kötü haberim var, yağcı arkadaşım var sanayide aynı zmanda çiftçidir. 55-46 fiatta 6 senedir yağ kullanıyodum, hatta hiç mazot kullanmadım bişey olmadı dedi. Erkunt 70 aldılar, bir defa mazota 1 teneke yağ karıştırdım 10 dk. sonra stop etti diyor..:) yani Erkunt lar yağ yakmıyormuş.. Euro dizele talim..

ohhhh be :) 55 46 ya gun dogdu ... euro+yag=mınımum yakıt = tasarruf zuha-*-s zuha-*-s

mustafagursacli link=topic=40139.msg355172#msg355172 date=1299615586' Alıntı:
kubota alacaksın o zaman ne korsan yakar o

Yeni model bunlar bence ne koyarsan yakmaz ama az miktarda yağ falan karışırsa yakabilir ama öyle eskiler gibi depoyu yağla doldurdun mu atım atacağını sanmam noo-*-s

mustafagursacli link=topic=40139.msg355172#msg355172 date=1299615586' Alıntı:
kubota alacaksın o zaman ne korsan yakar o
yok kardeşler yok traktörleri satıp sözzüm ona öküzde alsak bu böyle gitmeyecek belli oldu buseferde yem alamicaz adam çiftçiyi silecek kfaya koymuş

peki geri kalanini netcez, ürünü yok paraya satiyoz, kubota onada caremi...yada ülkedeki istikrarsizlige erkunt iyi gelirmi, nh aclik sinirini minimuma cekermi, mf alsak süt fiyati cikarmiki biraz..

satocan58 link=topic=40139.msg355181#msg355181 date=1299616148' Alıntı:
peki geri kalanini netcez, ürünü yok paraya satiyoz, kubota onada caremi...yada ülkedeki istikrarsizlige erkunt iyi gelirmi, nh aclik sinirini minimuma cekermi, mf alsak süt fiyati cikarmiki biraz..
abi herşeyi ondan beklememk lazım .....doğuda neden toyota kullanırlar her yakıtı yaktığı için yağlı mazotu felan yakar ondan dedim .............benzin 4.2 tl olmuş yarın 100 km yol yapacam bir litre benzin yok 200 dönüm tarla sürülecek 1 lt mazot yok ama ne yapacaksın gene ne varsa kendi işinde var

Yılanın başını küçükken ezmek gerekir diye boşuna dememişler büyüyünce daha beter işler açar başımıza.Alalımda neyle alıcaz onları kubotoyu mf yi,nh tek istenilen mahsüllerin para etmesi destek falanda isteyen yok.

Tek olmuyacak şey elimizdekini yüz liraya veriyoruz bin yüz liraya geri alıyoruz herşey için geçerli böyle oldukça ekonomi gelişemez çiftçi kazanamaz.Herşeyi veresiye alıyoruz uyy-*s mazot gübre kaldırılan mahsül bunların borcunu karşılamıyor.

arkadaşlar aslında bir çözüm var ama nasıl olur organizeyi nasıl yaparız sesimizi nasıl duyururuz .bir çok petrol şirketi var örnegin petrol ofisinden başka yerden mazot benzin lpg almasak bir ay ...diger şirketlerde satışlar düşecegi için indirim yapıp müşteri kapma yarışı başlayacak ve bu müşteri kapma savaşı bir çok petrol şirketlerinin birbirileriyle rekabete girecegi fiyatları aşşagı çekebildikleri kadar çekmelerini saglayacaktır bence

Zaten mazotu kooperatiften alıyoruz (Yaz deftere bir daha Sarı Çizmeli Mehmet Ağa bir gün öder hesabı) peşin para mı varki petrol ofisinden mazot alabilecez )))

bugün yarın yine zam kapıda 3,75 olur mazot artık depo 600 e ancak dolar.... kız-*sw kız-*sw kız-*sw şyt-*-sa şyt-*-sa şyt-*-sa şyt-*-sa şyt-*-sa

serseri gardas agzini hayra ac yaw.)) zaten canimiz cimis zamdan. daha 2 gün öncekinin sokunu atamadik bide bu cikmasin basimiza. haziran ola hayrola, nasil olsa bunlari hesabi birgün sorulacak. gerci ben bu milletede güvenmiyom artikya neyse...

yavuz selim link=topic=40139.msg355219#msg355219 date=1299617643' Alıntı:
Ankarada eylem yapalım yada herkes kendi bölgesinde dünyada petrol fiyaatları 115 dolardan 50-60 dolara düşşün diye
traktörlerle yollara inelim yolları keselim halkta katılacaktır ok-*-s millet burnundan soluyo zaten kız-*sw şyt-*-sa

gezegen link=topic=40139.msg355245#msg355245 date=1299618368' Alıntı:
traktörlerle yollara inelim yolları keselim halkta katılacaktır ok-*-s
olmayacak seyler bunlar arkadaslar. kim katilacak bize, %53 den birileri denk gelirmi. birde su petrol sirketlerini suclamayali birakalim, onlar dünya sartlarina göre fiyat belirliyor, bizim belimizi büken ötv. birde isin diger tarafi var tabi. dört yanimizda petrol kuyulari var ama abileri kizar diye sözde bizi yönetenler dokunamiyor bile. o petrol orda kalmiyor tabiki...tek care kacak mazot. en ucuzu en temizi.........