PAHALANAN MAZOTA ÇARE?

Ynt: PAHALANAN MAZOTA ÇARE?

apoxlost link=topic=40139.msg355350#msg355350 date=1299621135' Alıntı:
şansa bak ya denizde de yok bizim burda ;D
birleşip bi tekne almakda vardı . deniz kenarı yada doguda olmak varmış
sanada yollarız canını sıkma yaa zuha-*-s hele tekneyi bi alalımda güçç*-*

bartu link=topic=40139.msg355354#msg355354 date=1299621228' Alıntı:
2.75 yarın ne olur bilmem.....
neee okadar oldumu yaw bay-*s cöö-*s önceden almadık duva*-*0

Gitmez de akıllı davranıp dayanmamız lazım eğer elimizdekilere sahip çıkabilirsek 5 10 seneye kadar gıda için herşeyi yapacklar ozaman tam kıymetimizi anlıyacaklar..

efeee09 link=topic=40139.msg355404#msg355404 date=1299622603' Alıntı:
Gitmez de akıllı davranıp dayanmamız lazım eğer elimizdekilere sahip çıkabilirsek 5 10 seneye kadar gıda için herşeyi yapacklar ozaman tam kıymetimizi anlıyacaklar..
sen 5 10 sene daha ayakta kalabilecekmisin bu şartlarda?

bartu link=topic=40139.msg355406#msg355406 date=1299622716' Alıntı:
sen 5 10 sene daha ayakta kalabilecekmisin bu şartlarda?
Kalmam gerektiğini biliyorum çalışırsam kalırım gereksiz yük altına girmezsem adımlarımı dikkatli atarsam kalırım...KALIRIZ...!!!

bence kendi aramızda tartışmak yerine konu başlığına uygun çareler arayalım 2400 tl lik mazota 3300 tl ötv ve 9000 tl kdv koyup bize soyanlardan hesap soralım şurda 3 ay kaldı nasıl olsa

bence kendi aramızda tartışmak yerine konu başlığına uygun çareler arayalım 2400 tl lik mazota 3300 tl ötv ve 9000 tl kdv koyup bize soyanlardan hesap soralım şurda 3 ay kaldı nasıl olsa....

çok doğru söylüyon kardeşşş

valla herkes care aramakda, yag kullanan yada kullanmak isteyen hayli fazla, kimseninde benden etkilendigini sanmiyorum, hatta ben digerlerinden etkilendim diyebilirim. 1 seneye yakindir burdayim, bu gune kadarda bi falso yaptigimi dusunmuyorum, en azindan bilerek. iletilerime bakarsaniz zaten gorursunuz bos beles yazmadigimi. ben kendi adima ozur dilerim tum uyelerden dunki meseleden oturu...ama herkes gibi tepkimi gosterdim ama nedense bi kisinin zoruna gitmis onlarca kisinin icinden. elbet aramizda fikir ayriliklari olacak ama insan ne yazdigini bilmeli, terbiye sinirlarinida asmamali..,

satocan58 link=topic=40139.msg355562#msg355562 date=1299657156' Alıntı:
valla herkes care aramakda, yag kullanan yada kullanmak isteyen hayli fazla, kimseninde benden etkilendigini sanmiyorum, hatta ben digerlerinden etkilendim diyebilirim. 1 seneye yakindir burdayim, bu gune kadarda bi falso yaptigimi dusunmuyorum, en azindan bilerek. iletilerime bakarsaniz zaten gorursunuz bos beles yazmadigimi. ben kendi adima ozur dilerim tum uyelerden dunki meseleden oturu...ama herkes gibi tepkimi gosterdim ama nedense bi kisinin zoruna gitmis onlarca kisinin icinden. elbet aramizda fikir ayriliklari olacak ama insan ne yazdigini bilmeli, terbiye sinirlarinida asmamali..,
Kardeş bende sen öyle bu en güzel yol dediğin için sıkıldım biraz elin keyif iiçin yat binen insanı ucuz alıyorda biz insanların karnını doyurmaya çalıştığımız için mi pahalıya alıyoruz hangisi lüks hangisi gerekli yanlış politikalar yani..Hakkımızı aramak yerine bunu kabullenmek bana zor geldi açıkcası doğru olmadıgını bildigmiz bi yola sürüklemek yanlış olur birbirimizi dediğim gibi ayakta kalalım derken temelli düşmeyelim

Çiftçi arkadaşım,kardeşim,abilerim biz bu VATANIMIZIN omurgasıyız biz olmaz isek bu ülke batar vatandaşımız ne olduğu belli olmayan birçok gıdalar tüketmek zorunda kalacak.. dayanmamız lazım ama zor bizi görmezden geliyorlar zengine çalışan bir hükümet var pırlanta ve yat tekne alırsan kdv yok ama üretim yapmak için çalışırsan basarlar vergileri bu kapitalist düzenin oyunu böyle siyaset olmaz işçiden çiftçiden esnaftan söz edilmez bakın hergün ergenekon hergün siyasetçiler biri merdivende kalır boş boş işler 10larca dizi çıktı bunlar bizi sağlıklı düşünmemizi etkiliyor BİZ ATALARIMIZI YADİGARI VATANIMIZA SAHİP ÇIKMAZ İSEK KİM SAHİP ÇIKACAK artık soğuk savaş dönemi KENDİMİZE ÜLKEMİZE LAYIK LİDER SEÇELİM... bu hükümet derhal gitmeli sonumuz kötüye gidiyor bir seçim daha kalırsa ülkede mercekle çiftçi ararlar ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN HEPİMİZ İÇİN HAYIRLISI OLSUN..

avrupa birliğindeki ülkelerin çiftçi ortalamaları yüzde 6 civarlarında,avrupa birliğine girmeye meraklı bir ülke olarak bizden de çiftçi sayımızda aynı oran istenmiş ve hatta bu konudaki taahhütler çoktan verilerek gerekli olan belgeler da çoktan imzalanmıştır bile.... sonumuz için uzak bir zaman kalmadı.

satocan58 link=topic=40139.msg355562#msg355562 date=1299657156' Alıntı:
10 numara yağ işi zaten dünlü bü günkü mesele değil 10 yıldır kullanan çok bi ara 5 yıl kadar önce bende kullandın 4/1 oranında bi zararını görmedim ama şu kesin kullanılan yağ kaliteli olmalı ucuz mazotta kullandım bi ara ama motor çok yakıyodu ucuz mazotu normal mazottan pahalı geldi velhasıl kelam vergiler işi bozan

Abisi biz en azından allaha çok şükür hiç bişi yapamazsak gider 2 kök soğan 2 kök patates eker yine geçiniriz ama üretmeyen bi toplum oluşturmak için okadar çaba sarfediyorlarki kendini parçalamamak elde değil.Şehirde yetişen çocuklara ailelere acıyorum..Gerici diyeceksiniz belki ama şu bilgisayar başında saatlerini tüketen insanların sayısı okadar çok ki...Üretmeden yaşamaya zorlanıyoruz

efeee09 link=topic=40139.msg355652#msg355652 date=1299667375' Alıntı:
Abisi biz en azından allaha çok şükür hiç bişi yapamazsak gider 2 kök soğan 2 kök patates eker yine geçiniriz ama üretmeyen bi toplum oluşturmak için okadar çaba sarfediyorlarki kendini parçalamamak elde değil.Şehirde yetişen çocuklara ailelere acıyorum..Gerici diyeceksiniz belki ama şu bilgisayar başında saatlerini tüketen insanların sayısı okadar çok ki...Üretmeden yaşamaya zorlanıyoruz
bu dediklerinde şüphe yok aynı kaygıları bende taşıyorum ama biraysel çaba hiç bi işe yaramıyo bunları bildiği halde umursamayan isnan sayısı çok ne yazıkki.

Ya bırakın yağı yoğurdu ne zaman ayaklanıyoruz ne zaman baş kaldıracağız konu 6 sayfa oldu somut birşey yok bay-*s

Ağır Abi link=topic=40139.msg355663#msg355663 date=1299669295' Alıntı:
Ya bırakın yağı yoğurdu ne zaman ayaklanıyoruz ne zaman baş kaldıracağız konu 6 sayfa oldu somut birşey yok bay-*s
bence meclise yurumek lazim. basinida cagiririz, sloganli pankart yazariz. gemilerle ilgili ni kac slogan yazmak lazim. ama bu siyaset olur, hatta iceri aliniriz:) adimiz anarsiste cikad...

Akaryakıt ve doğal gaz ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi yoluyla bütçeye 5 yılda 138,4 milyar lira katkı sağlanacak.
Bütçede 2010 yılında 30,7 milyar lira olarak öngörülen akaryakıt ve doğalgazdaki ÖTV gelirinin yıl sonunda 32,1 milyar liraya ulaşması bekleniyor.
Devlet, petrol ve doğalgaz ürünlerinden alınan ÖTV ile 2011 ' de mahalli idare payları dahil 34 milyar 621 milyon 497 bin lira gelir hedefliyor.
Bu tutar 2010 yılı ile kıyaslandığında yüzde 8 oranında bir artışa karşılık geliyor.
Hazine, Petrol ve doğal gaz ürünlerinden 2007 yılında 22,2 milyar lira, 2008 yılında 23,9 milyar lira, 2009 yılında 25,6 milyar lira ÖTV geliri elde etmişti.
Petrol ve doğalgaz ürünlerinden alınan ÖTV yoluyla bu yıl 32,1 milyar liralık, 2011 ' deki 34,6 milyar liralık gelir edileceği tahmini de göz önüne alındığında, Hazinenin kasasına 5 yılda 138 milyar 445 milyon 171 bin lira girmiş olacak.
Bu da devletin söz konusu kalemden elde ettiği gelirin her yıl katlanarak arttığını ortaya koyuyor.
Akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV, her ürün için litre, kilogram veya metreküp başına maktu (sabit) bir tutar olarak uygulanıyor.
İzlenen ekonomik program ile bütçe hedefleri ve gerçekleşmeleri de göz önünde bulundurularak, ülke ekonomisinin ihtiyaçları çerçevesinde vergi oran veya tutarlarında değişiklikler yapılıyor.
-yer yarılsa gök delinse sanmıyırum ki kimse bu vergilerden vaz gecsiin hükümet petrol fiyatları 85 dolar olarak hesaplamış bütçeyi ona göre ayarlamış şimdi 115 dolara çıkınca cari açığı nasıl kapatacam diye kara kara düşünüyo kaldıki vergilileri düşürecek. türkiyenin bütçesin büyük bir kısmını iletişiim ve enerji gelirleri oluşturuyor ne bu iktidar nede bundan sonraki iktidarlar bundan vaz geçemez...