PAHALANAN MAZOTA ÇARE?

Ynt: PAHALANAN MAZOTA ÇARE?

ALİ DURMUŞŞŞŞŞ link=topic=40139.msg353300#msg353300 date=1299434057' Alıntı:
ne alaksı var kardeşim 3 silndirli motorlamı tarla sürecen tamam zorlatmadan kullanmak doğruda 3 silndiri motor la olmaz
kesinlikle dogru 3 silindir zorlandıgı zaman çok fazla yakmaya başlar

mstafa link=topic=40139.msg353273#msg353273 date=1299432000' Alıntı:
SİZE NASIL ULAŞABİLİRİZ SİSTEM KURMAK İÇİN BİLGİ İÇİN

537 244 75 22 numaram gün içinde arayabilirsiniz.

YAĞ ile BİODİZEL i aynı kefeye nasıl koyabilirsiniz doğrusu şaşırdım.arkadaş orkide ayçiçek yağı koydu demiş.10 numarayı yakar ama bitkisel yağları direkt olarak yakmasının imkanı yok arkadaşlar yapmayın bembeyaz duman çıkar dakikalar dolmadan pompa eleman keser.
Bugün sistemin resimlerini ekleyecektim ama hesapta olmayan işler çıktı yarın detaylı resimleri eklerim. sanırım soru işaretleri biraz olsun dağılır.
çiftçimizde canı sağolsun öyle önyargı varki lastiğin havası inse akü boşalsa sorun bio dizel de noktasına geldi artık uyy-*s noo*-*-

kaliteli biodizel ,10 numara yağdan bin kat iyidir,motordada sorun çıkarmaz sorun şu ki kaliteyi nasıl elde edeceğiz

ALİ DURMUŞŞŞŞŞ link=topic=40139.msg353300#msg353300 date=1299434057' Alıntı:
ne alaksı var kardeşim 3 silndirli motorlamı tarla sürecen tamam zorlatmadan kullanmak doğruda 3 silndiri motor la olmaz
nie 3 silindirli traktör değilmi? erkuntun 70liği 80 liği çift sürmüyormu??

omaraga42 link=topic=40139.msg353406#msg353406 date=1299439905' Alıntı:

YAĞ ile BİODİZEL i aynı kefeye nasıl koyabilirsiniz doğrusu şaşırdım.arkadaş orkide ayçiçek yağı koydu demiş.10 numarayı yakar ama bitkisel yağları direkt olarak yakmasının imkanı yok arkadaşlar yapmayın bembeyaz duman çıkar dakikalar dolmadan pompa eleman keser.
Bugün sistemin resimlerini ekleyecektim ama hesapta olmayan işler çıktı yarın detaylı resimleri eklerim. sanırım soru işaretleri biraz olsun dağılır.
çiftçimizde canı sağolsun öyle önyargı varki lastiğin havası inse akü boşalsa sorun bio dizel de noktasına geldi artık uyy-*s noo*-*-
biodizeli depeya koymadan önce sanırım depeyo iyice temizletmek gerekiyomuş biodizel depodaki pasları falan çözüyomuş çözülen pas sistemi tıkadığı için sorun oluyomuş ama bunlar sağdan soldan duyduklarım doğruuk derecesini bilmiyorum.

keykubat link=topic=40139.msg353913#msg353913 date=1299506524' Alıntı:
biodizeli depeya koymadan önce sanırım depeyo iyice temizletmek gerekiyomuş biodizel depodaki pasları falan çözüyomuş çözülen pas sistemi tıkadığı için sorun oluyomuş ama bunlar sağdan soldan duyduklarım doğruuk derecesini bilmiyorum.
onla kalsa yine iyi deydiği yerdeki boyayı kabartıp sakız gibi yapıyo..bizim pancar motorlarının boyalarını eritti.bikeresinde varilin üstünde şu bulaşık eldivenlerinden kalmıs kırmızı olanlardan, onada varili doldururken bulaşmış eldiven aynı erimiş kaşar gibi olmuş valla :D

anayurtlu 3105d link=topic=40139.msg353918#msg353918 date=1299507026' Alıntı:
onla kalsa yine iyi deydiği yerdeki boyayı kabartıp sakız gibi yapıyo..bizim pancar motorlarının boyalarını eritti.bikeresinde varilin üstünde şu bulaşık eldivenlerinden kalmıs kırmızı olanlardan, onada varili doldururken bulaşmış eldiven aynı erimiş kaşar gibi olmuş valla :D

Depo temizliği gerekli sadece pası gidene kadar sonrasında sorun yok.
6 yıldır bizzat ben yapıp kullanıyorum yakıt hortumlarını dahi değiştirmedim.Sanırım siz kendiniz yapmadınız başkasından aldınız.muhtemelen size bio dizel yerine gliserin-alkol karışımı vermişlerdir arıza açmasının sebebi bu olabilir.
Eğer yakıtı aktarırken dökülen yerleri temizleme gibi alışkanlık yoksa mazotta da aynı sonuca ulaşıldığını deneyerek görebilirsiniz.

omaraga42 link=topic=40139.msg353931#msg353931 date=1299507658' Alıntı:
Depo temizliği gerekli sadece pası gidene kadar sonrasında sorun yok.
6 yıldır bizzat ben yapıp kullanıyorum yakıt hortumlarını dahi değiştirmedim.Sanırım siz kendiniz yapmadınız başkasından aldınız.muhtemelen size bio dizel yerine gliserin-alkol karışımı vermişlerdir arıza açmasının sebebi bu olabilir.
Eğer yakıtı aktarırken dökülen yerleri temizleme gibi alışkanlık yoksa mazotta da aynı sonuca ulaşıldığını deneyerek görebilirsiniz.
söyledikleriniz doğru olabilir ama,, mazotla bio boya kavlatmada alakası yok bence mozotla motor bile yıkanıyor bioyla yıkasan yoluk yavuk gibi olur..

omaraga42 link=topic=40139.msg353406#msg353406 date=1299439905' Alıntı:

bitkisel yağ fazla performans vermiyor, ben hayvansal kuyruk yağını eritip atıyorum depoya hayvanın ruhu traktöre geçiyor bir anda, canavar gibi şahlanıveriyor... zuha-*-s

omaraga42 nickli arkadaş; şaka bir yana bu konuda detaylı bir şekilde bilgi verirseniz, memnun oluruz. Çoğu kişi tarafından nasıl yapılacağı, kullanılacağı merak edilen bir husus. Bio dizelin yapım aşamasının videosunu ekleme imkanınız varmıdır? İlginize şimdiden teşekkürler...

dengesiz link=topic=40139.msg354111#msg354111 date=1299519522' Alıntı:
bitkisel yağ fazla performans vermiyor, ben hayvansal kuyruk yağını eritip atıyorum depoya hayvanın ruhu traktöre geçiyor bir anda, canavar gibi şahlanıveriyor... zuha-*-s

omaraga42 nickli arkadaş; şaka bir yana bu konuda detaylı bir şekilde bilgi verirseniz, memnun oluruz. Çoğu kişi tarafından nasıl yapılacağı, kullanılacağı merak edilen bir husus. Bio dizelin yapım aşamasının videosunu ekleme imkanınız varmıdır? İlginize şimdiden teşekkürler...

bitane köpek ölüsü bul.dişerini tesbih gibi bir ipe çiz.traktörün önüne as.köpek gibi çeker.

dengesiz link=topic=40139.msg354111#msg354111 date=1299519522' Alıntı:

detaylı şekilde videolu anlatım üzerine çalışıyorum.biraz zaman alacak ama güzel bişey olacak.

Bu arada benzine yine %2 küsür civarında zam gelmiş korkarım yakında mazota da gelebilir. cöö-*s : ' (

omaraga42 link=topic=40139.msg354342#msg354342 date=1299532121' Alıntı:
detaylı şekilde videolu anlatım üzerine çalışıyorum.biraz zaman alacak ama güzel bişey olacak.

Bu arada benzine yine %2 küsür civarında zam gelmiş korkarım yakında mazota da gelebilir. cöö-*s : ' (
evet arkadaşım yarında mazota gelecekmiş...

strongmister link=topic=40139.msg354469#msg354469 date=1299569890' Alıntı:
http://www.ekotrent.com/haber/20110306/Tekneyle-ucuz-akaryakit-uyanikligi.php akaryakıtçılarda yağdan dolayı isyandalarmış... OH OH OH ÇOK GÜZEL... tekne olayı yine türkün zekası :D
Burası turkiye walla adamlar cinlikte üst seviyelere çıkıyorlar ;D teknesiyle, teneke teneke yagıyla çözumler buluyorlar ki nepsınlar benzin 4.20 fln olmuş benzin ona keza ne yaparsın artık alteratif arıyorlar ;)

bu konuyu 1050 kişi okumuş veya okun muş.100 den fazla yorum yazılmış kaç kişi başbakanlıgın bimerine kaç kişi tarım bakanlıgına yazdı. buraya yazılmayla ne bakanlık ne hükümet çare bulmuyor.zaten dikkate alınsa konu SİYASET olur.evet ortada çok karamsar bir durum var.çare hükümet derdimizi anlatmalıyız ..

biodizel ünitesni kurupta yakan arkadaşlarım oldu 2006 2007 sezonunda tarım makinalarında istenilen performansı bulamıyorsun kanola yagıydı sanırsam veya öyle bi bitki akşam koyuyorsun makinaya sabah kadar mazot oluyor depoya doldur devam ama şimdi kullanmıyor daha cok geliştirilmesi gerekir şuanda alternatif olarak 10 numara yag birde oktanı artıran tabletler var 80 lt bi tablet atıyorsun tanesi 1 tl falan oktanı yükseltiyor ben getirttim tableti ama daha kullanmadım

dostum mazotta oktan degil setan sayısı vardır o tabletler benzin için olmasın