Ot biçme ustaları

Bizde zipkali var dağ taş bişey olmuyor ama yonca falan yaşsa biraz sıkıntı

Zipkali pişmanliktir. Senelik 400 dekar mercimek biciyoruz burnumuzdan geliyor. Hiç bı teknik durumu yok kara duzen bi biçme aleti hızlı gitmeniz gerekiyor makinayla mastar düz olsun yeterli uzun boylu bitkileri biçemezsiniz rezil olursunuz yığma yapar kısa boylu bitkilerde sıyırma yapar mastar bıçağı pahalıdır ot biciyorsaniz daneye bictiginiz bişey yoksa alın bı tamburlu

[emoji4] bende birşey olduğunu görmedim
Sıyırma falan yok sakal tıraşı bile yaparım .

Fiğ ve merciek tohumlu türe çift mastar daha iyi dir
IMG_20200623_113343.jpg
IMG_20200621_133002.jpg

• Beğen
Tepkiler: Saffetavinc
Bunlarda sıkıntı o kadar olmaz mercimek bictinmi hiç yok sakal tıraşı eder gibi mercimek de bicebilirim dersen hemen gel aylık 10 bin lira sana yeterki zararsız olsun bu iş :) 3 senedir başaramadım sen başarirsan bravo :)
Mercimek yok bizde hiç bicmedim ama mürdümük denilen fiğ cinsi var aynı hemen hemen
Mercimeği düzgün biçmek için tohum yatağını düzgün hazırla
Ekimi söküm çapa işini ,tarlayı sürerken ve ekerken yaparsın yani düzgün tümsek kesek elinden geldiğince az pulluk orta hatları iyi kapanacak bunlar hep verim kaybı
Bana aylık 10 bin verecek durumun varsa
İşçi dekarı 60 TL'ye yoluyor 400 dekara 24 bin eder .
Bana senelik 120 bin vermene gerek yok
Hemde ziyan az olur [emoji1]

Mercimek yok bizde hiç bicmedim ama mürdümük denilen fiğ cinsi var aynı hemen hemen
Mercimeği düzgün biçmek için tohum yatağını düzgün hazırla
Ekimi söküm çapa işini ,tarlayı sürerken ve ekerken yaparsın yani düzgün tümsek kesek elinden geldiğince az pulluk orta hatları iyi kapanacak bunlar hep verim kaybı
Bana aylık 10 bin verecek durumun varsa
İşçi dekarı 60 TL'ye yoluyor 400 dekara 24 bin eder .
Bana senelik 120 bin vermene gerek yok
Hemde ziyan az olur [emoji1]
125 liraya yoluyorlar burda ucuzmuş sizin orda hersey. Bı ay gelsen yeter :))

• Beğen
Tepkiler: murat1919
Sizin kullandığınız çift bıçaklı.Tek bıçak ve üstünde makaslama olan makina olacak toprağın icinde çalışıyor.Cift bıçaklar kuru mercimek,fiğde ise yarar
Anlayamadım. Tek bicak ve üstünde makaslama bıçak ne için olacak çift bıçaklar mercimek figde işe yarar demişsiniz de mercimek biciyoruz biz sadece bakayım bı nasıl makinaymis görürsem saolun

Traktörümle ot biçiyorum fakat yokuş aşağı hafif bi eğimde önünde ot topluyor. Biçmiuor yani. Nasıl düzelte bilirim
Yüksek boylu orlarda toplama yapıyorsa topladığı yerlerde daha yavaş viteste daha fazla devirli şekilde yaparsan toplama azalır, ben bu şekilde yapiyorum.
Daha kesin çözüm için silaj biçme makinalarindaki hafif "U"şeklindeki yatırma aparatindan yaptırma fikrim var, ama yapamadım ve ölçülerini ayarlamak icin deneme yanılma lazım.

125 liraya yoluyorlar burda ucuzmuş sizin orda hersey. Bı ay gelsen yeter :))
Onunla beceremiyorsan bununla biç 2 takviye günde 30 dekar biçer
Biz kurunga biçip tohumunu ve samanini almıştık baktık zoroluyor
Bicere verip yerde kalan kısa boyluyu ve ve bicerin artığını biçip toplayıp balya yapıyoruz yaprak kalmıyor 5 TL aşağıya verdik hepsi bu
IMG_20200705_195058.jpg
IMG_20200705_195112.jpg
IMG_20200705_195117.jpg

• Beğen
Tepkiler: ismail_17
Onunla beceremiyorsan bununla biç 2 takviye günde 30 dekar biçer
Biz kurunga biçip tohumunu ve samanini almıştık baktık zoroluyor
Bicere verip yerde kalan kısa boyluyu ve ve bicerin artığını biçip toplayıp balya yapıyoruz yaprak kalmıyor 5 TL aşağıya verdik hepsi bu Ekli dosyayı görüntüle 50674Ekli dosyayı görüntüle 50675Ekli dosyayı görüntüle 50676
Ne desem boş :)) mercimek bitkisinin gövdesi ince olur ince cılız biçimi çok zor :) beceriyoruz çat pat şükür

Ne desem boş :)) mercimek bitkisinin gövdesi ince olur ince cılız biçimi çok zor :) beceriyoruz çat pat şükür
Siz terkedin orayı 125 lira mercimek mi yolunur [emoji854]
Pancar çapası 200 vardır ozaman
Mercimek mecarası yaşatma bana ektirip [emoji4]
Benim anlamadığım işçi aynı Urfa Adıyaman lı falan Yozgat ta kendi araban la buradan 6 saat sürer yol farkimi var acaba

[emoji4] bende birşey olduğunu görmedim
Sıyırma falan yok sakal tıraşı bile yaparım .

Fiğ ve merciek tohumlu türe çift mastar daha iyi dir Ekli dosyayı görüntüle 50663Ekli dosyayı görüntüle 50664
Marka farkı olur gaspardo yada superior ile çok acele edilmese sıkıntı çıkmaz bende 4 senedir aynı bıçağı kullanıyorum 100 dunum biciyorum ama mercimek yok bizde ben agridayim yonca arpa buğday yulaf korunga falan var mercimek tahminimce bu bıçaklarla yapışıyor ondan sıkıntı

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci32

Bölgemizde 165cm olarak Sürüm yaygın olarak kullanılmakta. Eskiden Sürmak kullanırdık, taşı toprağı kazıyıp giderdi. Orta koldan arkaya versek bile bu seferde arka daha fazla toprakla temas edeceği için ortalık gene toz duman olurdu. Sonradan Sürmaklar pek tercih edilmemeye başlandı. HMS aldık ve 2015 yılından beri kullanıyoruz. 2018 yılında taşlı ve engelebi tarlalarda hızlı biçim yaptığımızdan dolayı vidalar gevşemiş, bilyalar boşluk yapmış, dişliler birbirini tam ötmediği içinden dişlileri biraz yemiş. Vidaları yerine oturtunca ve dikkatli biçince sorun ortadan kalktı.

Şuan 9-10km ile biçim yapıyorum. Saatlik 10-13 dekar biçebiliyorum.
Çalışmasını gözlerimle gördüğüm markalar içinde Sürüm ve HMS'yi öneririm.

Makinayı çıkartırken gövdenin yayının yanındaki metal çubuğu kilitlemeniz gerekiyor. Yoksa çok zor çıkar.